kardeş cevapların için teşekkürler ama konuyu bir netleştirelim. ben türkiye garantili cihaz kullanıyorum. imei atılmadı. twrp custom rom yüklenmedi. root yapılmadı. sadece mi tool ile global hindistan yada endonezya romu atıyorum ses kayıtı alabilsin diye. yaşadıgım sıkıntıyı çözebilecek bir çözümün varsa bana madde madde ve açıklayarak anlatman lazım çünkü bu sorunu yaşayan ve bezmiş çok kullanıcı var. xiaomi fanatiği bir insan olarak tamamen soğumuş durumdayım. tüm ev aletlerim ve akıllı cihazlarım xiaomi ama bu redmi note 8 sensör problemi yüzünden artık kendimi aşırı zorlayarak apple a geçmek durumunda kalacağım. bu yazdıklarımı gören ve sorunumu çözmeye niyetli arkadaşların hepsi cevaplayabilir. işin ilginç yanı şu. ekran siyah kaldıgı zaman üzerine bol kolonya dökerek ve hızlıca gözlük beziyle silerek o an için açabiliyorum ama bir sonraki aramada yada whatsapp ses dinlemesinde aynı sorunu yeniden yaşatıyor. kolonya döküyorum ama ekran pis diye değil. ekran tertemiz. mesela su damlatınca olmuyor mutlaka kolonya olmalı. sensör bölümüne damlatıyorum. çok saçma ama tek bulabildigim çare bu. lütfen bir bilen yardım etsin