- Adım
- Fahri
- Cihazım
- Redmi Note 8
- Konular
- 7
Memnun olduğunuz android 11 miui rom var mi hizli calisan??
a11 note 8 için hayal kırıklığı aramayınMemnun olduğunuz android 11 miui rom var mi hizli calisan??
China beta deneyebilirsiniz.Memnun olduğunuz android 11 miui rom var mi hizli calisan??
Octavi OS 1.5 ve DotOs 5.1Memnun olduğunuz android 11 miui rom var mi hizli calisan??
Uzun zamandır ben de kullanıyorum Eu Stabil'i. A10 NavPill'i de aktif hâle getirdim sorunsuz stabil bir şekilde kullanıyorum hocam. Karşılaşmış olduğunuz sorunun kernel kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Sırf bu sebeplerden (bir de bootloop riskleri vs.) stock kernel üzerine değişiklik yapmadım hiç. Bildirim sorunuyla ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım ben bu Rom'da. Resmi China Beta'da bildirim sorunu yaşıyordum ve ne yaptıysam çözüm bulamamıştım.EU Stabil 12.0.3.0 kullanıyorum ve saçma bir durum yaşıyorum, yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum...
Telefondaki tüm uygulamalar, son uygulamalar görünümündeki uygulamaları kapatınca arka plandan da duruyor. Buna; kısıtlama yok olarak ayarladığım, otomatik başlatma ayarını açtığım WhatsApp ve Nekogram (Telegram) gibi mesajlaşma uygulamaları da dahil. Ve kendi kendilerine başlamıyorlar yeniden. Ben girmediğim sürece mesaj gelmiyor uygulamalardan veya 10 dakika sonra falan geliyor.
Güç tasarrufu açık veya kapalı fark etmiyor durum. Daha önce de aynı ayarlarla çok rahat kullanıyordum EU Stabil'i. İki hafta önce Ryzen ile kurdum, yarı şifreli duruma düşünce (TWRP'de kırmızı yazılar verdi ama dosyalar normaldi) herhalde bundan dolayıdır diye düşündüm ve dün sıfırdan, Ryzen'sız kurulum yaptım: yine aynı.
GMS Doze, QTI Mem Opt, Camera Improvement modülleri kurulu ama bunları silsem de, devre dışı bıraksam da bu duruma etkileri olmuyor. Hatta QTI modülü sonrası cihaz açılırken düzelmiş gibiydi ki yine eski sorunlu hâline döndü.
Dediğim gibi, WhatsApp'ı, otomatik başlatmaya aldım ve pil tasarrufu modunu kısıtlama yok seçeneğine getirdim ama yine durum aynı. Şu anlık çözüm olarak son uygulamalar ekranından kitliyorum ama yanlışlıkla kapatıyorum bazen ve sinir krizi geçirtiyor sonrasında. Diyeceksiniz rom değiştir: hem işim gereği rom değiştirmek benim için çok zor oluyor, hem de uzun süre telefona bir şey yapmak istemiyorum şu an. Çözümü bulsam bırakacağım öyle.
Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?
Söylediğiniz her şeyi buraya yazmadan önce denedim zaten hocam. Herhangi bir değişiklik yok. Bu gece Miroom 20.3.26'ya geçeceğim. Olmazsa da Arrow A10 veya A11'e.Uzun zamandır ben de kullanıyorum Eu Stabil'i. A10 NavPill'i de aktif hâle getirdim sorunsuz stabil bir şekilde kullanıyorum hocam. Karşılaşmış olduğunuz sorunun kernel kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Sırf bu sebeplerden (bir de bootloop riskleri vs.) stock kernel üzerine değişiklik yapmadım hiç. Bildirim sorunuyla ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım ben bu Rom'da. Resmi China Beta'da bildirim sorunu yaşıyordum ve ne yaptıysam çözüm bulamamıştım.
Sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye edebilirim. Ve kurulum sonrasında kesinlikle uygulamaların ayarlarında yer alan batarya tasarrufu bölümüne dokunmayın. MIUI optimizasyonunda kalsın. Bu ayarlarla daha önce oynayan biri olarak söyleyebilirim ki şarjda kesinlikle daha hızlı tüketim oluyor. Gizlilik Koruması bölümünden otomatik başlamaya çalışıp, başlamayı bir şekilde başaran uygulamaları kısıtlayabilirsiniz. Otomatik başlatma bende hiç biri (sistem uygulamaları da dahil) seçili değil buna rağmen gelmesi gerektiği gibi geliyor.
Bir de son olarak GMS Doze, QTI Mem Opt. modüllerine bence eu stabil 12.0.3.0'te gerek yok. Çok az bir şey daha ekran süresi alacağım diye cihazın istikrarlı çalışmasının önüne geçtiklerini düşünüyorum. GMS Doze ben de kullandım ve gördüm ki o kuruluyken daha çok şarj tüketimi oldu cihazımda. Dolayısıyla kaldırdım. Ekte kullandığım modülleri görebilirsiniz.
Son olarak unutmadan yine eke ekledim; Senkronizasyon tuşu sizde pasif ise onu aktif hâle getirip bir de deneyin. Hatırlamıyorum şu an ama geçmişte kullandığım bir Rom'da senkronizasyon devre dışı olduğunda bazı bildirimlerde sorun yaşıyordum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Miroom iyi ama o çirkin nedir yaSöylediğiniz her şeyi buraya yazmadan önce denedim zaten hocam. Herhangi bir değişiklik yok. Bu gece Miroom 20.3.26'ya geçeceğim. Olmazsa da Arrow A10 veya A11'e.
Miroom mu çirkin hocam? O kadar da kötü değil be hocam. Tamam, EU Stabil 12.0.3.0 gibi değil ama düzgün çalışsaydı da ben de Miroom'a geçmek zorunda kalmasaydım.Miroom iyi ama o çirkin nedir ya