Rom Redmi Note 8 Kasıyor ROM Önerisi

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
dirty flash yüzünden 1-2 kere verilerim mahvoldu kurtaramadım a13'ten 14'e geçerken. şimdi orangefoxtan twrp'yi flashlarsam sorun olurmu hocam? verilerimi kaybetmek istemiyorum. crdroid v10.1 çıkmış güncellemek istiyorum ama güncellersemde bootloop yiyeceğimden korkuyorum bir daha tekrar uygulamaları kurmak zor oluyor.
Normalde sorun olmaması gerek. Telefondaki ekran kilidini kaldırın, Ofox üstünden TWRP'yi kurun. Depolama karışık görülmüyorsa sorun yoktur. Şifreli görünüyorsa hala sıfırlama yapmanız gerekir. Bu yüzden yedek alın yine de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam twrp guncelledim son surum suan , rom için sürükle bırak yapacagım aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde cihazım "adb interface " olarak gözükmekte romu atamıyorum
TWRP menüsünden Mount kısmından kapatıp tekrar açın bağlantıyı. Bir de aslında hafıza kartına atıp hafıza kartı üzerinden kurarsan daha sorunsuz kurarsın.

oustecseeccc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
akif
Cihazım
note 8
Konular
0
Normalde sorun olmaması gerek. Telefondaki ekran kilidini kaldırın, Ofox üstünden TWRP'yi kurun. Depolama karışık görülmüyorsa sorun yoktur. Şifreli görünüyorsa hala sıfırlama yapmanız gerekir. Bu yüzden yedek alın yine de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TWRP menüsünden Mount kısmından kapatıp tekrar açın bağlantıyı. Bir de aslında hafıza kartına atıp hafıza kartı üzerinden kurarsan daha sorunsuz kurarsın.
hocam evde değilim suan ve elimde eski bir laptop var win7 bu sorun cıkarıyor olabilir yarın gibi sd card ile deneyeceğim durumdan haber etmeye calısırım

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
hocam evde değilim suan ve elimde eski bir laptop var win7 bu sorun cıkarıyor olabilir yarın gibi sd card ile deneyeceğim durumdan haber etmeye calısırım
Tamamdır hocam. Hafıza kartı olursa sizin için daha kolay olur.

erayds

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
hocam twrp yukledim pc üzerinden romu atamaya calıstıgımda cihaz baglantısı kesik veya kopmus olabilir diye hata alıyorum twrp de takılı kaldım suan
Bende kerneli atarken aynı hatayı alıyordum ya usbye atıp telefona takıp dene yada hafıza kartına at bibşekilde öyle yap pcdenbatarjen bendede öyle olmuştu

oustecseeccc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
akif
Cihazım
note 8
Konular
0
Tamamdır hocam. Hafıza kartı olursa sizin için daha kolay olur.
bitti hocam kurdum sonunda sistemi , içi bombos suan playstore vs kuracagım , teşekkür eddiyorum yardımlarınız için . birde miui den alısık oldugum tam ekran görünğm vardı ekranın sagından cekip geri vs gelebiliyorduk o mumkunmu bu sistemde acaba

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
bitti hocam kurdum sonunda sistemi , içi bombos suan playstore vs kuracagım , teşekkür eddiyorum yardımlarınız için . birde miui den alısık oldugum tam ekran görünğm vardı ekranın sagından cekip geri vs gelebiliyorduk o mumkunmu bu sistemde acaba
Bir önceki sayfada alıntıladığım gibi kurulumda gerekli olan *tüm* dosyaları attım. Vanilla romda Google uygulamaları olmaz. Android sürümüne uygun gapps paketini (Nikgapps Core) önceki mesajımda bulabilirsiniz.

Tam ekran hareketleri ayarlarda sistemde gezinme başlığı altındadır, oradan açabilirsiniz.

medivel

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
medi
Cihazım
mi 6
Konular
0
Bir önceki sayfada alıntıladığım gibi kurulumda gerekli olan *tüm* dosyaları attım. Vanilla romda Google uygulamaları olmaz. Android sürümüne uygun gapps paketini (Nikgapps Core) önceki mesajımda bulabilirsiniz.

Tam ekran hareketleri ayarlarda sistemde gezinme başlığı altındadır, oradan açabilirsiniz.

Kurulumu adım adım anlatabilirmisiniz. 1 sene önce hindistan romu kurmuştum. çoğu şeyi unuttum.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
Kurulumu adım adım anlatabilirmisiniz. 1 sene önce hindistan romu kurmuştum. çoğu şeyi unuttum.
Zaten TWRP kurulu şu an. Yapmanız gerekenleri öyle anlatayım.

İndirmeniz gerekenler:
Global son sürüm fw
Rom
Gapps
Kernel
Kernelsu Apk

TWRP'ye girin. Wipe seçeneklerinden cache + dalvik + data + system + vendor + internal storage seçin ve kaydırın. Bu telefonu tamamen temizleyecek.
Sonra TWRP ana menüsüne gelin alttaki navigasyon butonlarına basarak. Install kısmına tıklayıp önce fwyi, sonra romu, sonra gappsi, sonra da kerneli kurun.
Wipe kısmına gelin, orada ayrı başlık olan format data başlığına tıklayıp "yes" yazarak format atın.
İşlem tamamlanınca reboot systeme basıp cihazı açın. Cihaz açıldıktan sonra kurulumunuzu yapıp KernelSU apk dosyasını kurun.

KernelSU root yönetim uygulamasıdır Magisk gibi ama ondan daha gizli oluyor. Cihazı sorunsuz kullanabilirsiniz sonrasında.

Bu mesajımda gerekli dosyaları ekledim:
sürümünü tavsiye ederim. Vanlla sürümü indirip üstüne kurmanızı da tavsiye ederim. Bunların da üstüne bir de kurarsanız cihaz hem Play Store sertifikalı olur hem de pil/performans açısından daha iyi olur.

Bu romu kurmak için de son sürüm tavsiye ederim. Wipe işlemlerinden sonra, romu kurmadan önce de kurmanızı öneririm.

Rom kurma işlemlerini biliyorsanız hemen kurarsınız. Bilmiyorsanız anlatabiliriz. Ben de kendi cihazımı Spark OS yüklü şekilde anneme verdim, çok memnun.

Kernelsu Apkya buradan ulaşabilirsiniz:

excytioum

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tamerlan
Cihazım
11 Lite 5G NE
Konular
11
Zaten TWRP kurulu şu an. Yapmanız gerekenleri öyle anlatayım.

İndirmeniz gerekenler:
Global son sürüm fw
Rom
Gapps
Kernel
Kernelsu Apk

TWRP'ye girin. Wipe seçeneklerinden cache + dalvik + data + system + vendor + internal storage seçin ve kaydırın. Bu telefonu tamamen temizleyecek.
Sonra TWRP ana menüsüne gelin alttaki navigasyon butonlarına basarak. Install kısmına tıklayıp önce fwyi, sonra romu, sonra gappsi, sonra da kerneli kurun.
Wipe kısmına gelin, orada ayrı başlık olan format data başlığına tıklayıp "yes" yazarak format atın.
İşlem tamamlanınca reboot systeme basıp cihazı açın. Cihaz açıldıktan sonra kurulumunuzu yapıp KernelSU apk dosyasını kurun.

KernelSU root yönetim uygulamasıdır Magisk gibi ama ondan daha gizli oluyor. Cihazı sorunsuz kullanabilirsiniz sonrasında.

Bu mesajımda gerekli dosyaları ekledim:

Kernelsu Apkya buradan ulaşabilirsiniz:
abi fw her cihaz için geçerli mi? ve firmware'nin performansa katkısı oluyor mu

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
abi fw her cihaz için geçerli mi? ve firmware'nin performansa katkısı oluyor mu
Kesin bir şey diyemem ama şu ana kadar fw kurulmayan Xiaomi cihaz görmedim. Birçok kişi gerek olmadığını söylüyor ama geliştiricilerin bizzat kendileri tavsiye ediyor kurmayı.

Genellikle donanımın daha verimli çalışması için kurulması öneriliyor.

Üst Alt