Sohbet Redmi note 7 kullanıcı yorumları

ssenes

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sinan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Şimdi e devletten sorguladım kayıtsız görünüyor. Hepsiburadayı aramalı mıyım sizce? Yoksa bekleyeyim mi?
Bende evofone dan aldım sorduğum soru ve aldığım cevap bu:
08:33 Siz: Firmanızdan 24 temmuz 2019 Çarşamba günü redmi note 7 telefon teslim aldım. E_devletten Telefonun imei sorgusunu yaptığımda durum bölümünde kayıt bulunamadı yazıyor. Nedeni hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
09:19 evofone, temsilci: bılgı aldık tum ımeı ıslemlerı yapılmıstır. sıstemsel bır yavaslık oldugu ıcın 8 temmuzdan bu yana btk nezlınde hepsı yavas yavas acılmaktadır. ayrıca mi markası haricinde tüm markalar için geçerlidir bu sorun bilgilerinize bızden kaynaklı bır sorun degıldır.
yenı sısteme gectıklerı ıcın beklemedeyız bızlerde
Ben de bir hafta kadar daha beklemeyi ve bir değişiklik olmaz ise evofone ile tekrar görüşmeyi düşünüyorum.

larsson7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Bende evofone dan aldım sorduğum soru ve aldığım cevap bu:
08:33 Siz: Firmanızdan 24 temmuz 2019 Çarşamba günü redmi note 7 telefon teslim aldım. E_devletten Telefonun imei sorgusunu yaptığımda durum bölümünde kayıt bulunamadı yazıyor. Nedeni hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
09:19 evofone, temsilci: bılgı aldık tum ımeı ıslemlerı yapılmıstır. sıstemsel bır yavaslık oldugu ıcın 8 temmuzdan bu yana btk nezlınde hepsı yavas yavas acılmaktadır. ayrıca mi markası haricinde tüm markalar için geçerlidir bu sorun bilgilerinize bızden kaynaklı bır sorun degıldır.
yenı sısteme gectıklerı ıcın beklemedeyız bızlerde
Ben de bir hafta kadar daha beklemeyi ve bir değişiklik olmaz ise evofone ile tekrar görüşmeyi düşünüyorum.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

sokemon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BURAK
Cihazım
IPHONE 6S
Konular
9
Hocam global sürümde 3 cü parti temalar da uygulamaya izin verse bile cihaz daha sonra eski haline atıyor, çözümü forum da mevcut rom değiştirmek veya bir tema geliştiricisi için başvurup onaylandıktan sonra en az bir adet tema paylaşıp o temanın onaylanması gerekmektedir.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam.selamlar

Bilgi için teşekkürler. Rom degistirmek gibi bir olaya girmeyelim acikcasi nisanlimin telefonu o islerden pek.anlamayiz ancak diger tema gelistiricisi olayini aciklamissin ancak çok yakin değiliz bu islere daha detayli anlayabilecegimiz, uygulayabilecegimiz şekilde olursa cok seviniriz.
Cok teşekkür ederim.

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Hocam.selamlar

Bilgi için teşekkürler. Rom degistirmek gibi bir olaya girmeyelim acikcasi nisanlimin telefonu o islerden pek.anlamayiz ancak diger tema gelistiricisi olayini aciklamissin ancak çok yakin değiliz bu islere daha detayli anlayabilecegimiz, uygulayabilecegimiz şekilde olursa cok seviniriz.
Cok teşekkür ederim.
Ne demek hocam bende denemedim okudum bi ara aklımda kalmış keşke daha fazla yardımcı olabilsem, buraya bir bakın ;

chaka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erol
Cihazım
iPhone
Konular
6
Birkaç sayfa yorum okudum almayı düşündüğüm telefondan soğudum
Burda bahsedilen yakınlık sensörü, tarayıcıdayken reset atma, bildirim vs gibi sorunlar kronik ve genel mi
Yoksa foruma yazılan münferit konular mı?
Günümüz şartlarında 1750 lr kapalı kutu faturalı ve bu özelliklerdeki beklentim tabiki çok çok yüksek değil lakin bahsedilen sorunlar az buz değil malesef

umut1432

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
UMUT
Cihazım
REDMİ NOTE 7
Konular
0
Bu problemlerin hiçbiri bende yok hocam şans işi biraz

Destiny58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
1
Kullanıcılardan ricam tecrübe ettikleri, batarya performansı bakımından en iyi olan costum rom'un ismini paylaşabilirler mi ?

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Birkaç sayfa yorum okudum almayı düşündüğüm telefondan soğudum
Burda bahsedilen yakınlık sensörü, tarayıcıdayken reset atma, bildirim vs gibi sorunlar kronik ve genel mi
Yoksa foruma yazılan münferit konular mı?
Günümüz şartlarında 1750 lr kapalı kutu faturalı ve bu özelliklerdeki beklentim tabiki çok çok yüksek değil lakin bahsedilen sorunlar az buz değil malesef
Tüm samimiyetimle yazıyorum, lütfen kimse atarlanmasın kızmasın. Ben keşke almasaydım dedim diyorum. Yaklaşık bir ay olacak alalı. TR garantili 1818 TL ye aldım.
Şimdi siz aldıktan sonra karşınıza çıkacakları ben dilim döndüğünce yazayım.
1. TR garantili diye alacaksınız ama hiçte Tr garanti olmadığını anlayacaksınız.
2. Karşınıza tianma panel ghost screen yazıları okuyacaksınız ve sizde çıkmaması için duâ edeceksiniz.
3. Yada ekranınız Boe marka olacak acaba bu iyi markamı diyeceksiniz.
4. Yakınlık sensörü hatasıyla illaki karşılaşacaksınız.
5. Gps geç buluyor bağlanmakta biraz zorlanıyor. Kullanmakta olduğum Here programını her açtığımda illaki yazılımdan atıyor ikinci açtığımda here kapanmadan çalışmaya devam ediyor.
6. Forumlarda okuduğum internette gezinirken resetleme ile karşılaşma olasılığınız.
7. Telefon araması yapmak istediğinizde rehberinizde türkçe karakterli isimleri bulmadığını görecek benim gib exdialer [vb] program arayışına girebileceksiniz.
8. Yine forumlarda kamera çıkıntısından dolayı kamera camım çizilmesin diye kılıf bakınacaksınız ve alacağınız kılıf telefonu fazlasıyla kalınlaştırabilecektir.
9.Kamera performansı demeyeceğim GCam ile kaliteli resimler çekildiğini belirtiyor arkadaşlar.
10. Bu sorunlarla karşılaşmamak için size EU rom vb rom önerileri olacak, fakat rom yüklemenin ilk şartı BL kilidini açmak, fakat bu olayda garantinizi bozacağı için ikilemde kalacaksınız. [madde 1 tr garanti hiçte tr garanti gibi değilmiş ya, belki de BL kilidini açarsınız, açarız]
12. 3.cü parti tema yüklemek isteyeceksiniz ama global romda yüklenmediğini öğreneceksiniz (forumda bir kaç yöntem anlatılmış ama?)
12.Şimdilik aklıma gelen bunlar, ben tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.
Edit;
En önemli maddeyi unuttum Bildirim problemi
Sayfa sayfa bu problem sorunlarıyla krşılaşabilecek ve çözüm arayışlarına girebilirsiniz.
Mesela beni en çok sinir eden bankacılık işlemlerinde, telefon üzerinden yada pc ile alışveriş onayı için gelen şifreyi okumak için açılan sms bildirimini tıklayıp açmanız ve mesaj sonundaki şifreyi almanız gerekiyor, telefon üzerinden alışverişi çok kullandığım için bu benim için çok can sıkıcı bir durum.

Bir kaç ay kullanıp yılbaşına doğru telefonu hanıma verip Huawei ile devam edeceğim gibi.

Son düzenleme:

esafak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Teknisyen
Konular
0
Merhaba arkadaşlar.
mi 5 s
mi note 3
mi 8 se
deneyimlerinden sonra 2 gün önce redmi note 7 ye geçiş yaptım.

Bu telefon hakkında size ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
Öncelikle yukarıda saymış olduğum modeller arasında tasarımını en çok bu telefonda sevdim.

Telefonda en çok merak edilen konulardan birisi ise 48 mp'lik bir kamera olması.
Acaba gerçekten dedikleri kadar var mı? Sorularına cevabım olarak tam kamera performansını test etmeye vaktim olmadı.
Ama yukarıdaki yazmış olduğum modeller arasında kamerası en iyi telefon bunda olduğuna kanaat getirdim bir kaç resim çektikten sonra.
Dip not: çektiğim bir kaç resmi konu bitiminde linklerini vereceğim.

Telefon da 6 gb ram ve 64 gb depolama alanı var. Ayrıca hafıza kart desteği de mevcuttur. Güzel bir özelliği ise otg desteklemesi.
Eksik bulduğum NFC koymamaları.(Günlük hatayatta aktif olarak kullandığım bir özellikti, özellikle istanbul kart yüklemek için)

Yanı sıra batarya performansını test ettim full dolu iken %30 a kadar olan kısmı test ettiğimde 5.5 saat ekran süresi verdi. toplamda 7-8 saat rahat gider diye tahmin ediyorum.
4000 mah'lık bir pil için hatrı sayılır bir süre demek bu.

Özellikle damla çentik çok hoşuma gitti, Bildirim panelinde kocaman alan kalıyor size. mi 8 se kullanırken çentik çok hoşuma gitmiyordu açıkçası.

Antutu testi yaptım ve 148 bin aldı. 660 işlemciye göre başarılı sayılır.
Henüz oyun oynamadım. Ama Youtube'ta inceleme videolarında pupg testini başarı ile geçmiş.

Telefon henüz Türkiye'de resmi olarak satışı yok. Biliyorsunuz ki facebook gruplarında satış yapan güvenilir arkadaşlar var.
Reklam olmasın isim vermiyorum bende o güvenilir satıcıların birinden aldım cihazı.

Telefon global olmadığı için ve BL kilidi kapalı olduğu için çin romu ingilizce olarak karşınıza geliyor.
Mecbur BL kilidini açıp Eu rom yüklemeniz lazım ve bunun içinde başvuru yapıp 15 gün süreyi beklemek zorundasınız.

Telefonun bl kilidini açmak için buradaki konuya göz atabilirsiniz.
Rehber - Xiaomi Unlock Tool ile Bootloader Kilidini Açma

Bl kilidini açtıktan sonra telefona twrp recovery yüklemeniz lazım ve bu konudan yardım alabilirsiniz.
Recovery - Xiaomi Redmi Note 7 - TWRP by LR.TEAM [TWRP]•[3.2.3-0121]•[UNOFFICIAL]

Recovery yükledikten sonra Eu romu indirip twrp den flaşlamanız lazım. Onuda bu konudan yardım alarak yapabilirsiniz.
Rom - Xiaomi Redmi Note 7 - Xiaomi.Eu MIUI v10 V10.2.8.0 PFGCNXM Stabil

Ayrıca en çok merak edilen konulardan bir tanesi gcam kuruluyor mu?
Evet Arkadaşlar root olmadan hiçbir işlem yapmadan direkt olarak alttaki linkteki apk yı yükleyip modlu google kamerayı kullanabilirsiniz.

Şuan için aklıma gelenler bunlar umarım faydalı olmuştur.
Cihazı alan ve alacak olan arkadaşlar görüş ve yorumlarını bu paylaşım altında yapabilirler.
Üşenmeyip vakit ayırıp okuduğunuz için herkese teşekkür ederim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tüm samimiyetimle yazıyorum, lütfen kimse atarlanmasın kızmasın. Ben keşke almasaydım dedim diyorum. Yaklaşık bir ay olacak alalı. TR garantili 1818 TL ye aldım.
Şimdi siz aldıktan sonra karşınıza çıkacakları ben dilim döndüğünce yazayım.
1. TR garantili diye alacaksınız ama hiçte Tr garanti olmadığını anlayacaksınız.
2. Karşınıza tianma panel ghost screen yazıları okuyacaksınız ve sizde çıkmaması için duâ edeceksiniz.
3. Yada ekranınız Boe marka olacak acaba bu iyi markamı diyeceksiniz.
4. Yakınlık sensörü hatasıyla illaki karşılaşacaksınız.
5. Gps geç buluyor bağlanmakta biraz zorlanıyor. Kullanmakta olduğum Here programını her açtığımda illaki yazılımdan atıyor ikinci açtığımda here kapanmadan çalışmaya devam ediyor.
6. Forumlarda okuduğum internette gezinirken resetleme ile karşılaşma olasılığınız.
7. Telefon araması yapmak istediğinizde rehberinizde türkçe karakterli isimleri bulmadığını görecek benim gib exdialer [vb] program arayışına girebileceksiniz.
8. Yine forumlarda kamera çıkıntısından dolayı kamera camım çizilmesin diye kılıf bakınacaksınız ve alacağınız kılıf telefonu fazlasıyla kalınlaştırabilecektir.
9.Kamera performansı demeyeceğim GCam ile kaliteli resimler çekildiğini belirtiyor arkadaşlar.
10. Bu sorunlarla karşılaşmamak için size EU rom vb rom önerileri olacak, fakat rom yüklemenin ilk şartı BL kilidini açmak, fakat bu olayda garantinizi bozacağı için ikilemde kalacaksınız. [madde 1 tr garanti hiçte tr garanti gibi değilmiş ya, belki de BL kilidini açarsınız, açarız]
12. 3.cü parti tema yüklemek isteyeceksiniz ama global romda yüklenmediğini öğreneceksiniz (forumda bir kaç yöntem anlatılmış ama?)
12.Şimdilik aklıma gelen bunlar, ben tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.
Edit;
En önemli maddeyi unuttum Bildirim problemi
Sayfa sayfa bu problem sorunlarıyla krşılaşabilecek ve çözüm arayışlarına girebilirsiniz.
Mesela beni en çok sinir eden bankacılık işlemlerinde, telefon üzerinden yada pc ile alışveriş onayı için gelen şifreyi okumak için açılan sms bildirimini tıklayıp açmanız ve mesaj sonundaki şifreyi almanız gerekiyor, telefon üzerinden alışverişi çok kullandığım için bu benim için çok can sıkıcı bir durum.

Bir kaç ay kullanıp yılbaşına doğru telefonu hanıma verip Huawei ile devam edeceğim gibi.

Kolay Gelsin

Yazı içinde "BL kilidini açıp Eu rom yüklemeniz lazım ve bunun içinde başvuru yapıp 15 gün süreyi beklemek zorundasınız. " demişsiniz Buradaki Başvuru ve 15 günlük süre nin açıklaması nedir acaba?

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13

Kolay Gelsin

Yazı içinde "BL kilidini açıp Eu rom yüklemeniz lazım ve bunun içinde başvuru yapıp 15 gün süreyi beklemek zorundasınız. " demişsiniz Buradaki Başvuru ve 15 günlük süre nin açıklaması nedir acaba?
Telefonun siz değilde başka birilerinin eline geçmiş olma ihtimaline karşı alınan bir önlem bu bl kilidi açılan bir cihazda ki telefonun şifresini veri kaybı yaşamadan kaldırabilirler Vs vs

Üst Alt