Arkadaşlar yazacaklarım öncelikle alma aşamasındayken benim gibi çok tereddüt edenler içindir. Bugüne kadar pek Samsung dan şaşmamakla beraber hep amiral gemi modellerini kullandım ( Samsung S3, S5, S6, S7 Edge, Note 7 FE, Note 8 gibi). Samsung'dan çokta memnun olmama rağmen teknoloji takipçisi biri olarak bir yenilik arıyordum ki uzun araştırmalar sonucu Redmi Note 7 ile karşılaştım ve bir sürü forum okuyup ya Bismillah diyerek aldım. Yaklaşık tam bir aydır kullanmama rağmen hiç kusursuz diyemem lakin özellikle android bir cihazın bu kadar stabil çalışmasını ilk defa bu cihazda gördüm. Kamerası özellikle Pro modda 48MP iken muazzam, lakin bu forumdan Google Camera uygulamasını yükledikten sonra özelllikle portre fotolar inanın profesyönel fotoğraf makinalarına (dslr) yakın güzellikte çıkıyor. İşletim sistemi hızı gayet iyi daha bir aydır bir kere bile kasıp-donduğunu ,takıldığını görmedim. Kamerası güzel ve Xiaomi daha bir çok yeni yazılım güncellemesi ile kameranın çok daha iyi olacağını da zaten vadediyor. Ekranı IPS Lcd olmasına rağmen kalitesi Süper Amoledlerden sonra beni çok ta zorlamadı ama bence Samsung'un dünyada en iyi olduğu konu ekran olduğunu da unutmamak lazım. Hoparlör ve kulaklık sesi gayet yüksek ve tatmin edici ama tabi bu özelliklerin çoğunu telefonun kutudan çıktığı gibi değilde bir çok ayar yaptıktan sonra böyle olduğunu unutmamak gerekiyor (xiaomi bu konuda ilgi ve bilgi istiyor). Mesela ben telefonu garantisi sağlam olsun diye bilerek o günün şartlarında 200TL piyasa fiyatından fazla vererek 2200TL'ye Neptün Mavisi olarak Vatan Bilgisayardan aldım ve telefonum Xiaomi Türkiye garantili yani bir çok kişinin gözden kaçırdığı ve kelime oyunlarına ucuz olması hasebi ile yöneldiği gibi KVK yada Genpa Türkiye garantili yani kısacası ithalatçı ürünü değil. Yazılımı benimki Avrupa sürüm çıktı ve ben aldığımdan beri hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür. Hoşuma giden özellikleri; kendi yaılımı ile gelen çok kaliteli arama-görüşme kaydedicisi, telefon kapalı iken kurulan saatten 1dk önce kendini açıp sonra alarmının çalıyor olması, askeri düzeyde sağlamlığı, eldeki şık ve doygun hissiyatı, ekrandaki damla çentiğin güzelliği, ekran gövde oranının %81 olması,küçük bildirim ışığı ve son olarak aklıma gelen Samsun Note telefonlar gibi herhangi bir sayfada iken sayfa içeriğinden zorlanmadan kopyala-yapıştır,seçme bölme gibi şeyleri zorlanmadan yapıyor olabilmeniz. Kısacası çok para vermeden en az 2 sene arkaya bakmadan hoş bir telefon kullanıcam diyorsanız almanızı şiddetle tavsiye ederim. Selamlar , Saygılar..