Yardım Redmi Note 7 Ghost Screen

Alcatraz523

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uluhan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Merhabalar,

3. aylık telefonumda hayalet ekran belirmeye başladı. Bununla ilgili garantiye gönderen var mı? Süreç nasıl işliyor?

Örnek görsel aşağıdaki gibidir.

Ekli dosyalar

• b8bc94db-1430-4997-9dd9-05d846083d61.jpg
    b8bc94db-1430-4997-9dd9-05d846083d61.jpg
    38,9 KB · Görüntüleme: 180

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Anladım hocam siz de haklısınız,benim de tianma her ne kadar şans işi olsa da ben de korkmuyor değilim :) kalıcı mı görünüyor yoksa biraz soğuyunca geçiyor mu bu ghost screen?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ekranı başka bir cihazdan çekip atabilir misiniz?

Başta bende de yoktu. Sonradan belirmeye başladı. 4 ay sonra falan. Kalıcı değil. İzler siliniyor bir müddet geçince. Araştırdığım kadarıyla amoled yanığı gibi bir durum yok. Zamanla siliniyor. Yani en azından şimdilik öyle görünüyor. Umarım kalıcı olmaz.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Başta bende de yoktu. Sonradan belirmeye başladı. 4 ay sonra falan. Kalıcı değil. İzler siliniyor bir müddet geçince. Araştırdığım kadarıyla amoled yanığı gibi bir durum yok. Zamanla siliniyor. Yani en azından şimdilik öyle görünüyor. Umarım kalıcı olmaz.
Benim alalı 1 ay olmadı daha umarım çıkmaz bende, önceki telefonum redmi note 4tü taş gibi telefondu DSİ paneldi onun da yanılmıyorsam,ekran değişimi yapmayı düşünüyor musunuz hocam? Nasıl olsa bi daha çıkma ihtimali var

Oyla:

OnurG

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
33
Benim redmi note 7 i ghost screenden ötürü evofone a gönderdik. 23 gün sonra cihaz tamir edildi dedi. 20 günü aştığı için sıfır cihaz talep ettik. İki cihazda teknosaya geldik sıfır cihazı aldım. 1 ay sonra bunda da ghost screen başladı. İkisi de tianma paneldi. Servise elden teslim edeceğim bu sefer konuyu anlatıcam aksi durum olursa hakem heyetine başvurucam. Para iadesi ile mi 9se falan alıcam.

/Düzeltme : Tamir edildi dedikleri muhtemelen ekran ayarını soğuğa ayarlıyorlar.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Benim redmi note 7 i ghost screenden ötürü evofone a gönderdik. 23 gün sonra cihaz tamir edildi dedi. 20 günü aştığı için sıfır cihaz talep ettik. İki cihazda teknosaya geldik sıfır cihazı aldım. 1 ay sonra bunda da ghost screen başladı. İkisi de tianma paneldi. Servise elden teslim edeceğim bu sefer konuyu anlatıcam aksi durum olursa hakem heyetine başvurucam. Para iadesi ile mi 9se falan alıcam.

/Düzeltme : Tamir edildi dedikleri muhtemelen ekran ayarını soğuğa ayarlıyorlar.
Hocam bence tamir görmedi birkaç bişeyi kurcalayıp geri gönderdiler büyük ihtimalle, garanti şirketlerinin yüzde 99u çakallık peşinde Türkiye'de.

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Benim alalı 1 ay olmadı daha umarım çıkmaz bende, önceki telefonum redmi note 4tü taş gibi telefondu DSİ paneldi onun da yanılmıyorsam,ekran değişimi yapmayı düşünüyor musunuz hocam? Nasıl olsa bi daha çıkma ihtimali var

Hocam kesinlikle ekran değişimine taraftar değilim. Garantide değişim yapıldıktan sonra tekrar çıkma ihtimalini bir yana bırakalım. Ekran değişimini layıkıyla yapabileceklerini düşünmüyorum. Ekran değişimi ile başka başka problemler yaşayanlar var. Ekranların da orijinal olduğundan şüpheliyim. Işık sızması, sağda solda çizik, parlaklık problemi vs vs. Forumlarda bununla alakalı şikayetler mevcut. Bu riski alacağıma kontrastı soğukta kullanıyorum. Ghost nerdeyse belli bile olmuyor.

Tabi sizin için bir şey diyemem. Belki de ekran değişimi dört dörtlük yapılır sizde. Sadece ben o riski alamayacağımı söylüyorum.

Oyla:

Yargısızcem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
Xioami Redmi 6
Konular
26
ayarlardan telefon hakkindaya gir. cekirdek surumu uzerine art arda 3 bes defa bas donanim testlerini acacak. orada software verisyona gir. cikan menude asagida lcm information kismi ekran panel bilgisi oluyor
Hocam donanım testine baktım software versiyon diye bir bölüm yok.

Başka nerden bakabilirim.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Hocam kesinlikle ekran değişimine taraftar değilim. Garantide değişim yapıldıktan sonra tekrar çıkma ihtimalini bir yana bırakalım. Ekran değişimini layıkıyla yapabileceklerini düşünmüyorum. Ekran değişimi ile başka başka problemler yaşayanlar var. Ekranların da orijinal olduğundan şüpheliyim. Işık sızması, sağda solda çizik, parlaklık problemi vs vs. Forumlarda bununla alakalı şikayetler mevcut. Bu riski alacağıma kontrastı soğukta kullanıyorum. Ghost nerdeyse belli bile olmuyor.

Tabi sizin için bir şey diyemem. Belki de ekran değişimi dört dörtlük yapılır sizde. Sadece ben o riski alamayacağımı söylüyorum.
Aynı şekilde düşünüyorum sizinle, benimki garantisiz cihaz,olur da ghost screen olursa bir süre öyle kullanıp daha sonra can sıkacak dereceye gelirse belki ekranı değişime götürebilirim,garantiden gelen cihazların ne kadar çok sorun çıkardığını forumda senelerdir görüyorum o yüzden garanti taraftarı da değilim :)

Oyla:

scanman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gürsel
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
Merhabalar,

3. aylık telefonumda hayalet ekran belirmeye başladı. Bununla ilgili garantiye gönderen var mı? Süreç nasıl işliyor?

Örnek görsel aşağıdaki gibidir.
Ekteki resim çok küçük ghost screen olduğuna dair bir şey göremedim. Bildirim çubuğunu aşağı indirince arkaplanın bulanıklaşmasını kastediyorsanız o ghost screen değil efekt.

Oyla:

Serkan.46

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Xiaomise
Cihazım
Redmi note 7
Konular
4
Anladım hocam siz de haklısınız,benim de tianma her ne kadar şans işi olsa da ben de korkmuyor değilim :) kalıcı mı görünüyor yoksa biraz soğuyunca geçiyor mu bu ghost screen?

Hocam ekranı başka bir cihazdan çekip atabilir misiniz?
Bendeki geçmiş truck smilatör oynuyordum onun fren pedalı ve hız sabitleyicisi falan filan var dı mavi de belli oluyordu ama şimdi yok

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam hindistan-çin forumları olsun avrupa forumları olsun, xda forumları vs araştırmadığım yer kalmadı binlerce konu var note 7 hakkında ama o 1000 tane konudan 2 veya 3 tanesi ghost screenle alakalıydı,ben sabıkalı olduğunu sanmıyorum ve abartılıyor diye düşünüyorum 20 milyonu aşkın satmış bir cihazda 3-5 tane çürük illaki çıkar,bu bir de kullanıma da bağlı,tianmanın en kaliteli panel üreticilerinden biri olduğunu da eklemek isterim aslı astarı olmayan bilgiler bu foruma yakışmıyor :)
Mi A2 tianma ekran ve 11 aylik cihaz. Sorun yok şükür

Oyla:
Üst Alt