Hocam redmi note 4 için orijinal rom var ancak Mi Mix için yok. Yani Mix aldığınızda xiaomi.eu romu kullanmanız gerekecek ki bu da her iki cihaz arasında bazı farklılıklar olması anlamına geliyor. Madem denemek için alacaksanız bence ya redmi pro gibi global romu olmayan bir cihaz alın ve xiaomi.eu romu deneyin ya da ikinci el başka bir cihaz alıp satıcıdan xiaomi.eu romu yüklemesini isteyin. Diğer sorularınıza gelince;
1) Kendi adıma -hiç bir dayanağı olmamasına rağmen- ben MTK işlemcili cihazlara karşı ön yargılıyım. Dolayısıyla tarafsız bir cevap veremem
2) Bu durum tamamen rom ile alakalı. global romlarda böyle bir sorun ben şimdiye kadar yaşamadım, redmi note4'te de yoktur tahmin ediyorum. Sorun olsa da bol bol çözüm yolu mevcut bence kafanıza takmanıza gerek yok.
3) Çok büyük ihtimalle alacaktır ancak firmalara güvenip de söz vermek istemem. Saçma şekillerde bazı cihazlara android güncellemesi verilmeyebiliyor. Ancak bu durum pek sıkıntı değil çünkü MIUI kullanan cihazlar için asıl olan MIUI sürümüdür. MIUI sürümü de uzun süreli güncel olacaktır.
4) Redmi Note serisi cihazların en güzel özelliklerinden biri bataryalarının son derece güçlü olması. Batarya konusunda hayal kırıklığı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
5) Global rom yüklediğinizde başka her hangi bir işlem yapmadan cihazınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. bu nedenle hayır bu model yanlış seçim olmayacaktır.