Sohbet Redmi Note 4

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Evet hocam bir süre önce böyle bir sıkıntı varmış ancak cepport ile işbirliğimiz başlar başlamaz tüm Note 4'lere orijinal global rom yüklendi ve şu anda global rom yüklü olarak gönderiliyor.
Merhaba, mi mix alma arifesindeyim fakat daha önce hiç xiaomi cihaz kullanmadığım için ilk önce uygun fiyatlı bir ürününü alıp deneyimlemek istiyorum. Aklımda redmi note 4 var, fakat kafamda bazı soru işaretleri var, 1) cihazın SnapDragon olmayışı. 2) whatsapp ve mail bildirimleri benim için hayati önem taşıyor, bildirimlerin gelmemesi yada geç gelmesi gibi bir durum var mı ? 3) Bu telefon android 7 güncellemesi alır mı ? 4) telefonu internet ağırlıklı kullanıyorum , neredeyse hiç oyun oynamam telefonda, bataryası günü çıkarır mı ? 5 ) ben rom işlerinden felan anlamam, stabil çalışsın isterim, benim gibi kullanıcılar için xiaomi yanlış bir seçim mi olur ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam redmi note 4 için orijinal rom var ancak Mi Mix için yok. Yani Mix aldığınızda xiaomi.eu romu kullanmanız gerekecek ki bu da her iki cihaz arasında bazı farklılıklar olması anlamına geliyor. Madem denemek için alacaksanız bence ya redmi pro gibi global romu olmayan bir cihaz alın ve xiaomi.eu romu deneyin ya da ikinci el başka bir cihaz alıp satıcıdan xiaomi.eu romu yüklemesini isteyin. Diğer sorularınıza gelince;

1) Kendi adıma -hiç bir dayanağı olmamasına rağmen- ben MTK işlemcili cihazlara karşı ön yargılıyım. Dolayısıyla tarafsız bir cevap veremem :)
2) Bu durum tamamen rom ile alakalı. global romlarda böyle bir sorun ben şimdiye kadar yaşamadım, redmi note4'te de yoktur tahmin ediyorum. Sorun olsa da bol bol çözüm yolu mevcut bence kafanıza takmanıza gerek yok.
3) Çok büyük ihtimalle alacaktır ancak firmalara güvenip de söz vermek istemem. Saçma şekillerde bazı cihazlara android güncellemesi verilmeyebiliyor. Ancak bu durum pek sıkıntı değil çünkü MIUI kullanan cihazlar için asıl olan MIUI sürümüdür. MIUI sürümü de uzun süreli güncel olacaktır.
4) Redmi Note serisi cihazların en güzel özelliklerinden biri bataryalarının son derece güçlü olması. Batarya konusunda hayal kırıklığı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
5) Global rom yüklediğinizde başka her hangi bir işlem yapmadan cihazınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. bu nedenle hayır bu model yanlış seçim olmayacaktır.

Leopardll

Altayturk
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Nazmi
Cihazım
Redmi note 4
Konular
15
Redmi note 4 de rom dan roma geziyorum hiç sıkıntı çıkarmadı bugün de developer 7,1,12 yükledim yine çok stabil çalışıyor gece 3 ten beri 9 saat hiç kapatmadım arada 1 saat şarja takılı şeker kırdım :) sıkıntı yok şimdilik.

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Hocam redmi note 4 için orijinal rom var ancak Mi Mix için yok. Yani Mix aldığınızda xiaomi.eu romu kullanmanız gerekecek ki bu da her iki cihaz arasında bazı farklılıklar olması anlamına geliyor. Madem denemek için alacaksanız bence ya redmi pro gibi global romu olmayan bir cihaz alın ve xiaomi.eu romu deneyin ya da ikinci el başka bir cihaz alıp satıcıdan xiaomi.eu romu yüklemesini isteyin. Diğer sorularınıza gelince;

1) Kendi adıma -hiç bir dayanağı olmamasına rağmen- ben MTK işlemcili cihazlara karşı ön yargılıyım. Dolayısıyla tarafsız bir cevap veremem :)
2) Bu durum tamamen rom ile alakalı. global romlarda böyle bir sorun ben şimdiye kadar yaşamadım, redmi note4'te de yoktur tahmin ediyorum. Sorun olsa da bol bol çözüm yolu mevcut bence kafanıza takmanıza gerek yok.
3) Çok büyük ihtimalle alacaktır ancak firmalara güvenip de söz vermek istemem. Saçma şekillerde bazı cihazlara android güncellemesi verilmeyebiliyor. Ancak bu durum pek sıkıntı değil çünkü MIUI kullanan cihazlar için asıl olan MIUI sürümüdür. MIUI sürümü de uzun süreli güncel olacaktır.
4) Redmi Note serisi cihazların en güzel özelliklerinden biri bataryalarının son derece güçlü olması. Batarya konusunda hayal kırıklığı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
5) Global rom yüklediğinizde başka her hangi bir işlem yapmadan cihazınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. bu nedenle hayır bu model yanlış seçim olmayacaktır.
Hızlı dönüş için çok teşekkür ederim. Aslında note 4 ün global rom olması daha iyi gibi, sonuçta mi mix için illaki global rom çıkacaktır diye düşünüyorum ve ben global rom ile kullanmayı tercih ederim. Peki ben note 4 ü alsam, biraz global rom ile kullansam sonrasında farklı rom lar ile kullanma şansım var mı? Birde gittigidiyor üzerinden miuiturkiye destekli satış var, oradan peşin fiyatına taksit ile alma şansımız var mı?

haskar70

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Karaca
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
gittigidiyor cepporttan almıştım ben 8.0.5.0 sürümü vardı ve hiç bir şekilde güncelleme yapılamıyordu geri gönderdim. iade aldılar. tekrar sipariş verdim yine aynı sorunlar olursa bu cihazdan vazgeçecm artık

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
gittigidiyor cepporttan almıştım ben 8.0.5.0 sürümü vardı ve hiç bir şekilde güncelleme yapılamıyordu geri gönderdim. iade aldılar. tekrar sipariş verdim yine aynı sorunlar olursa bu cihazdan vazgeçecm artık
Güncelleme yapılamıyor derken ? hocam birde ürün kapalı kutu mu geliyor ?

haskar70

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Karaca
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Güncelleme yapılamıyor derken ? hocam birde ürün kapalı kutu mu geliyor ?
şu an tam hatırlamıyorum açıkçası ama onu iade ettim zaten tekrar sipariş verdim. bir de söyle bi sıkıntı vardı halkbank mobil uygulamaya girdiğimde telefonunuz işletim sisteminde değişlik yapılmış diye uyarı veriyordu böyle bi durumla karşılaşan var mı

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
şu an tam hatırlamıyorum açıkçası ama onu iade ettim zaten tekrar sipariş verdim. bir de söyle bi sıkıntı vardı halkbank mobil uygulamaya girdiğimde telefonunuz işletim sisteminde değişlik yapılmış diye uyarı veriyordu böyle bi durumla karşılaşan var mı[/QUOTE
imei resmi yolla kayıt altına alınmışsa ve global rom varsa neden böyle bir sorun çıksın ki ? İşte benim de en çok korktuğum şeyler böyle ufak ayrıntılar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
system hocam evet dilediğinizde farklı romlar yükleyerek de kullanabilirsiniz.

haskar70 hocam haklısınız bir dönem böyle bir sıkıntı olmuş. Cepport ile işbirliğimiz başladığında ilk iş tüm note 4'lere global rom yüklendi ve şu an orijinal romla gönderiliyor.

haskar70

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Karaca
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
system hocam evet dilediğinizde farklı romlar yükleyerek de kullanabilirsiniz.

haskar70 hocam haklısınız bir dönem böyle bir sıkıntı olmuş. Cepport ile işbirliğimiz başladığında ilk iş tüm note 4'lere global rom yüklendi ve şu an orijinal romla gönderiliyor.
şu an tekrar sipariş verdim cepportan inş aynı sıkıntılar yaşanmaz, cihazlara sizin tarafınızdan mı rom yükleniyor yoksa orjinal global türkçe rom yüklü olarak mı geliyor

Üst Alt