Aynı sorun için 3 ayrı servise gönderdim, birisi telefonda bunlarda yakınlık sensörü yok dedi ama rapora cihaz sorunsuz yazmış göndermiş. İkinci servis cihaz sorunsuz dedi, telefonda canlı görüşme yaptık konuşma esnasında elini sensöre götürünce ekran kapanmıyor bunu açıklayın dedim, ultrasonic ivme sensörü vs bişeyler dedi, ama açıklayamadı yine de servis raporuna sorun yoktur yazmış. Üçüncü servis, Xiaomı'nin note 10 pro da sensör işleyisinde değişikliğe gittiğini, yakınlık sensörünü ivme ölçere bağladığını entegre çalıştıklarını anlattı. Konuşma esnasında belirli bir ivme ile telefonu kulağıma götürürsem ekran kapanıyor, yavaş götürünce çalışmıyor, ayrıca ekran kapalı konuşurken azıcık kulaktan uzaklaşınca ekran tekrar açılıyor ve yeniden kulağa yaklaştırınca da ekran kapanmıyor. İnternet sitesinde sensörler kısmında yakınlık sensörü olduğunu ama çalımadığını videolarla ispatlayıp ücret iadesi isteyecektim, 15 gün içinde 3960 tl ye aldığım telefon en ucuz 4600 tl oldu o yüzden mahkemeye de veremedim.
Kullanıcı olarak da benim bir telefonda en çok kullandığım özellik yakınlık sensörü idi. Umarım güncelleme ile düzeltebilirler, donanımsal ise yandım ben, satıp kurtulmak dışında çözüm olmaz