Çok teşekkür ederim. Rahatsız ediyorum fakat peki güncelleme yapmadan, yukarıda bahsettiğim problemler için bir çözüm öneriniz var mıdır ? Yoksa tüm bunlar miui sürümüyle alakalı şeyler midir ?becoolnotfool,
Öncelikle cihazınız Hayırlı olsun.
- MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM) Türkiye Kararlı rom kullanmaktasınız.Mevcut rom da en güncel sürümdür.
Mıuı12.5 henüz Türkiye rom da yayınlanmadığı için diğer Mıuı12.5 olan romlara geçiş yapabilmeniz için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmektedir. Cihazınız Garantili ise, Bootloader kilidini açmanız Garantinizi devre dışı bırakacaktır.Veya birkaç hafta içerisin de Türkiye roma da Mıuı12.5 güncellemesinin yayınlanmasını bekleyebilirsiniz.
"Gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat "Çok teşekkür ederim. Rahatsız ediyorum fakat peki güncelleme yapmadan, yukarıda bahsettiğim problemler için bir çözüm öneriniz var mıdır ? Yoksa tüm bunlar miui sürümüyle alakalı şeyler midir ?
Peki, son olarak sizce global rom a geçiş yapmalı mıyım yoksa birkaç hafta da sürse tr update i mi beklemeliyim ? Garanti dışına çıkması çok önemli değil gibi sanırım bu durumda."Gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat "
Bu sorun, Bahsi geçen uygulamalar ile alakalı problem de olabilir, rom ile alakalı da olabilir. Uygulmaların verilerini temizle yapıp tekrar kontrol edebilirsiniz veya farklı klavye seçeneklerine göz atabilirsiniz.
" telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duymanız"
Telefon donanım testi kısımından ahize sesini kontrol edebilirsiniz. Yine düşük ses alıyor ve problem yaşadığını düşünüyor iseniz donanımsal ve yazılımsal bir sorun olabilir.Detaylı incelenmesi gerekebilir.
Peki, son olarak sizce global rom a geçiş yapmalı mıyım yoksa birkaç hafta da sürse tr update i mi beklemeliyim ? Garanti dışına çıkması çok önemli değil gibi sanırım bu durumda.
Global sürüme geçersem başka ne gibi avantajlarım olacaktır ?
Bootloader başvurusu bir hafta sürüyor en az. Zaten bekleyeceksin biraz daha bekleyip Türkiye sürümüne güncelleme gelmesini bekleyebilirsin bencePeki, son olarak sizce global rom a geçiş yapmalı mıyım yoksa birkaç hafta da sürse tr update i mi beklemeliyim ? Garanti dışına çıkması çok önemli değil gibi sanırım bu durumda.
Global sürüme geçersem başka ne gibi avantajlarım olacaktır ?
Hocam merhaba hayırlı olsun 6GB/128gb cihazı bende yeni aldım aynı kararlı 12.0.7 sürümünde telefonum belirttiğiniz geç algılama veya ses kısık gelme problemi ile karşılaşmadım hatta görüşmede telefon sesi hoparlöre almışım gibi geldiği için yarım hatta daha aşağıda kullanıyorum ahize sesi derecesini teknik bir sorun olabilirDostlar, Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle foruma yeni üye olduğum için yanlış başlığa yazıyorsam bağışlayın. 40 yaşında birisi olarak yeni teknolojilere ve terminolojiye hakim olamıyor insan bazen.
2 yıl boyunca Huawei P40 Lite kullandıktan sonra muhtelif sebeplerden ötürü 1 hafta önce Redmi Note 10 Pro / 8 GB'lık modeli aldım ve ilk Xiaomi tecrübem oldu. İzlemediğim video, girmediğim yerli/yabancı forum kalmadı lakin birkaç noktada sorularıma cevap bulamadım ya da bulduklarımdan bir şey anlamadım. Yardımlarınıza muhtacım.
Öncelikle; telefonu aldığım günden beri gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat gibi problemler olduğunu gördüm. Bunun haricinde bir de telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duyuyorum. Esas iki problemim bu. Birçok yerli yabancı videoda belirtilen şeyleri yaptım lakin bir çözüm alamadım. Geliştirici seçeneklerine girip, dokunmatik ile ilgili olan kısma girip; dokunmatiği test ettim. Test esnasında en ufak bir algılama, yavaşlık problemi olmamasına rağmen, mesaj yazarken veyahut google'da bir şey yazarken bambaşka bir performansla karşılaşmaya devam ettim ve ediyorum.
Miui 12.5 güncellemesi ile beraber sanırım bu tip kronik veya bazı kişilerin karşılaştığı problemlere çözüm getirildiğini duyduğum / okuduğum için, beceremeyeceğimi bile bile ben de denemek istedim. Gerek bu forumda, gerekse internette karşılaştığım tüm rehberleri uyguladım. Kiminde "rom düşürülemez." hatası alırken, mi flash programı ile yaparken de sürekli error almaya başladım.
Telefon hakkındaki kısma girdiğimde ise karşılaştığı mbilgiler şu şekildedir:
MIUI SÜRÜMÜ : MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM)
Gerek yukarıda belirttiğim sorunlarla alakalı, gerekse de 12.5 yükleyince birçok noktada problemelr düzeliyorsa yardımlarınızı rica eder; iyi akşamlar dilerim.
Şimdiden vaktini aldığım ve alacağım arkadaşların bağışlamasını dilerim.