Ana Başlık Redmi Note 10 Pro [Global] Tüm Özellikleri [ Kullanıcı Yorumları ]

ukayl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9 Pro
Konular
13
Arama uygulaması Google a mı ait yoksa Xiaomi nin mi hocam?

becoolnotfool

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
0
Dostlar, Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle foruma yeni üye olduğum için yanlış başlığa yazıyorsam bağışlayın. 40 yaşında birisi olarak yeni teknolojilere ve terminolojiye hakim olamıyor insan bazen.
2 yıl boyunca Huawei P40 Lite kullandıktan sonra muhtelif sebeplerden ötürü 1 hafta önce Redmi Note 10 Pro / 8 GB'lık modeli aldım ve ilk Xiaomi tecrübem oldu. İzlemediğim video, girmediğim yerli/yabancı forum kalmadı lakin birkaç noktada sorularıma cevap bulamadım ya da bulduklarımdan bir şey anlamadım. Yardımlarınıza muhtacım.
Öncelikle; telefonu aldığım günden beri gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat gibi problemler olduğunu gördüm. Bunun haricinde bir de telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duyuyorum. Esas iki problemim bu. Birçok yerli yabancı videoda belirtilen şeyleri yaptım lakin bir çözüm alamadım. Geliştirici seçeneklerine girip, dokunmatik ile ilgili olan kısma girip; dokunmatiği test ettim. Test esnasında en ufak bir algılama, yavaşlık problemi olmamasına rağmen, mesaj yazarken veyahut google'da bir şey yazarken bambaşka bir performansla karşılaşmaya devam ettim ve ediyorum.
Miui 12.5 güncellemesi ile beraber sanırım bu tip kronik veya bazı kişilerin karşılaştığı problemlere çözüm getirildiğini duyduğum / okuduğum için, beceremeyeceğimi bile bile ben de denemek istedim. Gerek bu forumda, gerekse internette karşılaştığım tüm rehberleri uyguladım. Kiminde "rom düşürülemez." hatası alırken, mi flash programı ile yaparken de sürekli error almaya başladım.
Telefon hakkındaki kısma girdiğimde ise karşılaştığı mbilgiler şu şekildedir:

MIUI SÜRÜMÜ : MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM)
Gerek yukarıda belirttiğim sorunlarla alakalı, gerekse de 12.5 yükleyince birçok noktada problemelr düzeliyorsa yardımlarınızı rica eder; iyi akşamlar dilerim.
Şimdiden vaktini aldığım ve alacağım arkadaşların bağışlamasını dilerim.

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
becoolnotfool,

Öncelikle cihazınız Hayırlı olsun.
- MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM) Türkiye Kararlı rom kullanmaktasınız.Mevcut rom da en güncel sürümdür.
Mıuı12.5 henüz Türkiye rom da yayınlanmadığı için diğer Mıuı12.5 olan romlara geçiş yapabilmeniz için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmektedir. Cihazınız Garantili ise, Bootloader kilidini açmanız Garantinizi devre dışı bırakacaktır.Veya birkaç hafta içerisin de Türkiye roma da Mıuı12.5 güncellemesinin yayınlanmasını bekleyebilirsiniz.

becoolnotfool

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
0
becoolnotfool,

Öncelikle cihazınız Hayırlı olsun.
- MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM) Türkiye Kararlı rom kullanmaktasınız.Mevcut rom da en güncel sürümdür.
Mıuı12.5 henüz Türkiye rom da yayınlanmadığı için diğer Mıuı12.5 olan romlara geçiş yapabilmeniz için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmektedir. Cihazınız Garantili ise, Bootloader kilidini açmanız Garantinizi devre dışı bırakacaktır.Veya birkaç hafta içerisin de Türkiye roma da Mıuı12.5 güncellemesinin yayınlanmasını bekleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Rahatsız ediyorum fakat peki güncelleme yapmadan, yukarıda bahsettiğim problemler için bir çözüm öneriniz var mıdır ? Yoksa tüm bunlar miui sürümüyle alakalı şeyler midir ?

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Çok teşekkür ederim. Rahatsız ediyorum fakat peki güncelleme yapmadan, yukarıda bahsettiğim problemler için bir çözüm öneriniz var mıdır ? Yoksa tüm bunlar miui sürümüyle alakalı şeyler midir ?
"Gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat "
Bu sorun, Bahsi geçen uygulamalar ile alakalı problem de olabilir, rom ile alakalı da olabilir. Uygulmaların verilerini temizle yapıp tekrar kontrol edebilirsiniz veya farklı klavye seçeneklerine göz atabilirsiniz.

" telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duymanız"
Telefon donanım testi kısımından ahize sesini kontrol edebilirsiniz. Yine düşük ses alıyor ve problem yaşadığını düşünüyor iseniz donanımsal ve yazılımsal bir sorun olabilir.Detaylı incelenmesi gerekebilir.

becoolnotfool

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
0
"Gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat "
Bu sorun, Bahsi geçen uygulamalar ile alakalı problem de olabilir, rom ile alakalı da olabilir. Uygulmaların verilerini temizle yapıp tekrar kontrol edebilirsiniz veya farklı klavye seçeneklerine göz atabilirsiniz.

" telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duymanız"
Telefon donanım testi kısımından ahize sesini kontrol edebilirsiniz. Yine düşük ses alıyor ve problem yaşadığını düşünüyor iseniz donanımsal ve yazılımsal bir sorun olabilir.Detaylı incelenmesi gerekebilir.
Peki, son olarak sizce global rom a geçiş yapmalı mıyım yoksa birkaç hafta da sürse tr update i mi beklemeliyim ? Garanti dışına çıkması çok önemli değil gibi sanırım bu durumda.

Global sürüme geçersem başka ne gibi avantajlarım olacaktır ?

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Peki, son olarak sizce global rom a geçiş yapmalı mıyım yoksa birkaç hafta da sürse tr update i mi beklemeliyim ? Garanti dışına çıkması çok önemli değil gibi sanırım bu durumda.

Şahsi fikrim, Güncellemenin gelmesini bir iki hafta beklemeyi, Garantiyi bozmaya değişmezdim. Eğer ki garantiyi bozmayı göze aldıysam geçeceğim rom kesinlikle Global rom olmazdı yn~~
(Garantinizi devre dışı bırakmanızı tavsiye etmiyorum)

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17

Bootloader başvurusu bir hafta sürüyor en az. Zaten bekleyeceksin biraz daha bekleyip Türkiye sürümüne güncelleme gelmesini bekleyebilirsin bence :)
Global sürüm ile arada bir fark yok.
Bahsettiğin sorunları ben hiç yaşamadım, duymadım. Telefonu aldığın yer ile bir görüş derim. Değişim yaparlar belki.

MaviHareket

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kutluay
Cihazım
Redmi Note10Pro
Konular
2
Dostlar, Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle foruma yeni üye olduğum için yanlış başlığa yazıyorsam bağışlayın. 40 yaşında birisi olarak yeni teknolojilere ve terminolojiye hakim olamıyor insan bazen.
2 yıl boyunca Huawei P40 Lite kullandıktan sonra muhtelif sebeplerden ötürü 1 hafta önce Redmi Note 10 Pro / 8 GB'lık modeli aldım ve ilk Xiaomi tecrübem oldu. İzlemediğim video, girmediğim yerli/yabancı forum kalmadı lakin birkaç noktada sorularıma cevap bulamadım ya da bulduklarımdan bir şey anlamadım. Yardımlarınıza muhtacım.
Öncelikle; telefonu aldığım günden beri gboard, swiftkey gibi klavyelerde geç algılama, yavaş hareket etme ve düşük hissiyat gibi problemler olduğunu gördüm. Bunun haricinde bir de telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesini az duyuyorum. Esas iki problemim bu. Birçok yerli yabancı videoda belirtilen şeyleri yaptım lakin bir çözüm alamadım. Geliştirici seçeneklerine girip, dokunmatik ile ilgili olan kısma girip; dokunmatiği test ettim. Test esnasında en ufak bir algılama, yavaşlık problemi olmamasına rağmen, mesaj yazarken veyahut google'da bir şey yazarken bambaşka bir performansla karşılaşmaya devam ettim ve ediyorum.
Miui 12.5 güncellemesi ile beraber sanırım bu tip kronik veya bazı kişilerin karşılaştığı problemlere çözüm getirildiğini duyduğum / okuduğum için, beceremeyeceğimi bile bile ben de denemek istedim. Gerek bu forumda, gerekse internette karşılaştığım tüm rehberleri uyguladım. Kiminde "rom düşürülemez." hatası alırken, mi flash programı ile yaparken de sürekli error almaya başladım.
Telefon hakkındaki kısma girdiğimde ise karşılaştığı mbilgiler şu şekildedir:

MIUI SÜRÜMÜ : MIUI Global 12.0.7 Kararlı (RKFTRXM)
Gerek yukarıda belirttiğim sorunlarla alakalı, gerekse de 12.5 yükleyince birçok noktada problemelr düzeliyorsa yardımlarınızı rica eder; iyi akşamlar dilerim.
Şimdiden vaktini aldığım ve alacağım arkadaşların bağışlamasını dilerim.
Hocam merhaba hayırlı olsun 6GB/128gb cihazı bende yeni aldım aynı kararlı 12.0.7 sürümünde telefonum belirttiğiniz geç algılama veya ses kısık gelme problemi ile karşılaşmadım hatta görüşmede telefon sesi hoparlöre almışım gibi geldiği için yarım hatta daha aşağıda kullanıyorum ahize sesi derecesini teknik bir sorun olabilir

coolwhisper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ramazan Baş
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
1
bende mi10t lite kullanmaya başladım bahsettiğiniz sıkıntılar yok, bende switkey klavye kullanıyorum hatta redmi note 2 eski cihazımda da onu kullanırdım, bir sorunla karşılaşmadım açıkçası ahize sesine gelince mi 10t lite çok fazla açamıyorum açınca yanımdakiler hoparlöre mi geçtin diyor o derece yüksek ses veriyor ahizesi o sebeple yarım ayarda kullanıyorum. dokunmatikle alakalı bir sıkıntısı yok bendeki cihazın. sizinki için birşey diyemem elektronik işi şans işi birazda alırsın yıllarca kullanırsın elli kere yere düşer birşey olmaz, alırsın 2 günde elli tane sorun çıkarır, o yüzden TR garantili ürün almamaya çalışıyorum çünki sıkıntı olunca servisler hemen "KULLANICI HATASI" bahanesine sığınıyorlar maalesef. eğer cihazınıza uygun hindistan yada endonezya rom var bootloader kilidini açtırıp onlardan birini yükleyip google uygulamalarından kurtulabilirsiniz.

Üst Alt