Yardım Redmi K60 Pro

Ufkcn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ufuk
Cihazım
Mi9tpro
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V14.0.23.0
Telefon Modeli
Redmi k60 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Bu cihazı alicam ama direnç yaptırmadan 8 ay kullansam 8 ay içinde yazılımla IMEI atma gelir mi acaba bilgisi olan varsa ?
Birde band20 sorunu çekmez diyorlar sorun olur mu sizce birde 3 4 ay içinde falan global rom gelirmi

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
hocam 38 39 derece civarında seyrediyor fhd çözünürlükte yarım saat ortalama kullanımda pil sıcaklığım banada hiç normal gelmedi direnç işleminde ne gibi sorunlar olabilir ki siz rom olarak hangi sürümdesiniz birde eski op9 dan hallice geldi telefon oda ısınıyordu ama bununki kadar ısınmıyordu.
Hocam cihazın üzerinde yüklü gelen orijinal yazılımla kullanılıyor.

Direnç işlemine gelince; direnç işlemi başlı başına sorunlu bir işlemdir. Benim tabirimle, cihazı ampute etmek 'tir. Neden böyle ? Cihazın içinde çalışan parçayı değiştirerek, cihazın normal işleyişi bozuluyor. Benim değerlendirmem bu şekilde...

Direnç işlemi uygulayanlar, cihazın üzerindeki orijinal direnci söküp, teknik ölçüsü itibariyle, voltaj akışına karşı daha dayanımlı olanını takıyorlar. Yani telefonun normal işleyişine müdahale ediliyor. İşte bu sebeple, direnç işlemi telefonu ampute etmek gibidir, tabirini kullandım.

Elektronik donanımlar içinde cep telefonlarının klasmanı şu şekilde;

Elektronik,

Micro elektronik,

Nano elektronik ( Cep telefonları bu klasmanda yer almaktadır )

Yani anlamı; elektronik parçalar, milimetrenin 10'da 1'i inceliğinde bir alanda yer alabilmektedir.

Düşünelim ki, ustanın biri bu denli inceliğe sahip bir parçaya müdahale ediyor. Müdahale esnasında, parçalardan birine, gereğinden fazla ısı uyguladı diyelim. İşte telefon oldu ampute.

Kasalı PC'lerde oyun oynayanlar hatırlayacaklardır. Oyun esnasında işlemci ve ekran kartlarına aşırı yüklenilmesi durumunda, ekran kartlarında kavrulma diye tabir edilen, bir aksaklık ortaya çıkmaktadır. İşlemci ya da ekran kartı kavrulduysa, oyun esnasında parça aşırı ısınarak, pc'yi mavi ekrana düşürmekteydi. Bu sebeple oyun tutkunları, ekran kartlarını ısıdan mütevellit devamlı perte çıkarmaktaydı. Yani anlatmak istediğim, elektronik parçaların bir ısınma eşiği vardır. Isınma eşiğinin üzerine çıkılırsa, kavrulma dediğimiz olay yaşanır ve cihaz çalışsa bile performans gerektiren işlemler yapılamamaya başlar.

Hasılı kelam; usta müdahale ederken, telefonun nano parçalarından herhangi birinin gereğinden fazla ısınmasına neden olduysa, bazı parçalarda kavrulma yaşanmış olabilir. Kavrulma olduğunda da, telefon normal işlemlerde bile hemen ısınmaya başlayabilir.

Biraz uzun anlattım ama telefona keşke müdahale ettirmeseydiniz.

Oyla:

f2propoco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hamdi
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Hocam cihazın üzerinde yüklü gelen orijinal yazılımla kullanılıyor.

Direnç işlemine gelince; direnç işlemi başlı başına sorunlu bir işlemdir. Benim tabirimle, cihazı ampute etmek 'tir. Neden böyle ? Cihazın içinde çalışan parçayı değiştirerek, cihazın normal işleyişi bozuluyor. Benim değerlendirmem bu şekilde...

Direnç işlemi uygulayanlar, cihazın üzerindeki orijinal direnci söküp, teknik ölçüsü itibariyle, voltaj akışına karşı daha dayanımlı olanını takıyorlar. Yani telefonun normal işleyişine müdahale ediliyor. İşte bu sebeple, direnç işlemi telefonu ampute etmek gibidir, tabirini kullandım.

Elektronik donanımlar içinde cep telefonlarının klasmanı şu şekilde;

Elektronik,

Micro elektronik,

Nano elektronik ( Cep telefonları bu klasmanda yer almaktadır )

Yani anlamı; elektronik parçalar, milimetrenin 10'da 1'i inceliğinde bir alanda yer alabilmektedir.

Düşünelim ki, ustanın biri bu denli inceliğe sahip bir parçaya müdahale ediyor. Müdahale esnasında, parçalardan birine, gereğinden fazla ısı uyguladı diyelim. İşte telefon oldu ampute.

Kasalı PC'lerde oyun oynayanlar hatırlayacaklardır. Oyun esnasında işlemci ve ekran kartlarına aşırı yüklenilmesi durumunda, ekran kartlarında kavrulma diye tabir edilen, bir aksaklık ortaya çıkmaktadır. İşlemci ya da ekran kartı kavrulduysa, oyun esnasında parça aşırı ısınarak, pc'yi mavi ekrana düşürmekteydi. Bu sebeple oyun tutkunları, ekran kartlarını ısıdan mütevellit devamlı perte çıkarmaktaydı. Yani anlatmak istediğim, elektronik parçaların bir ısınma eşiği vardır. Isınma eşiğinin üzerine çıkılırsa, kavrulma dediğimiz olay yaşanır ve cihaz çalışsa bile performans gerektiren işlemler yapılamamaya başlar.

Hasılı kelam; usta müdahale ederken, telefonun nano parçalarından herhangi birinin gereğinden fazla ısınmasına neden olduysa, bazı parçalarda kavrulma yaşanmış olabilir. Kavrulma olduğunda da, telefon normal işlemlerde bile hemen ısınmaya başlayabilir.

Biraz uzun anlattım ama telefona keşke müdahale ettirmeseydiniz.
hocam çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu gerçekten çok haklısınız hassas minik yüzlerce parçası olan bir mekanizma sonuç olarak açıldı içi ne olduğunu bilemiyorum sizde en alt kısım ısınıyor mu çok hafif olarak 2 dakika geçtikten sonra onu öğrenmek istiyorum sonrası bende iyice heryere ılıma şeklinde bir ısı oluyor birde ekran görüntüsünde governor walt yazıyor sizde farklı bir modda mı çalısıyor baska modları olabilir mi islemci kaynaklı mı ısınıyor diye düşünüyorum sizdede öyle mi rica etsem bakma sansınız var mı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-16-09-09-13-065_ru.andr7e.deviceinfohw-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-16-09-09-13-065_ru.andr7e.deviceinfohw-edit.jpg
    397 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2023-11-16-09-11-02-072_ru.andr7e.deviceinfohw.jpg
    Screenshot_2023-11-16-09-11-02-072_ru.andr7e.deviceinfohw.jpg
    378,7 KB · Görüntüleme: 14
Oyla:

Seckinsahin34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Seçkin
Cihazım
Redmi note 9s
Meslek
Yönetmen
Konular
4
Valla bilemiyorum ya, ancak Mi Store'dan orijinal bir kablo ve adaptör alıp karşılaştırabilirim. O da çok masraflı, mecbur şimdilik böyle devam edeceğiz. Teli face gruplarından refli bir satıcıdan aldım, adam içindeki orijinal adaptör ve kabloyu alıp çakma birşeyler de koymuş olabilir.
Kimden aldığınızı sorsam sorun olur mu?

Oyla:

f2propoco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hamdi
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Oyla:

SuçaSürüklenenKatip

F Klavye°
Premium Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
Redmi K60 Pro
Meslek
Zabıt Kâtibi
Konular
22
Cihazı 2 aydır kullanıyorum, şebeke konusunda hiçbir problem yaşamadım. Direnç ile kayıt ettirmiştim, yazılımsal olarak maalesef imei atılmıyor. SD 8 Gen 2 işlemcisi ve 2k ekranı ile muazzam bir cihaz. Global olmadığı için güncelleme beklemiyoruz. :) EU rom işimizi görüyor. Tavsiye ederim.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
hocam çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu gerçekten çok haklısınız hassas minik yüzlerce parçası olan bir mekanizma sonuç olarak açıldı içi ne olduğunu bilemiyorum sizde en alt kısım ısınıyor mu çok hafif olarak 2 dakika geçtikten sonra onu öğrenmek istiyorum sonrası bende iyice heryere ılıma şeklinde bir ısı oluyor birde ekran görüntüsünde governor walt yazıyor sizde farklı bir modda mı çalısıyor baska modları olabilir mi islemci kaynaklı mı ısınıyor diye düşünüyorum sizdede öyle mi rica etsem bakma sansınız var mı
Hocam şu mesajımda, "orijinal geldiği gibi kullanıyor" diye yazmıştım ;

Telefon ağır işlem olarak youtube'da kullanılıyor sadece... Youtube izlerken, telefon yatık vaziyete getirildiği için, telefonun altından ve üstünden tutarak kullanılıyor. Önceki mesajımda belirttiğim gibi bu telefonu ben de youtube'da epeyce kurcaladım. Yani alt tarafında ısı olsaydı fark ederdim. Ama farklı ya da bölgesel bir ısınma durumu söz konusu değil...

Resimdeki yere bakamıyorum. Hanım çalışıyor. Unutmazsam, bir ara bakar paylaşırım.

Son olarak ta şunları yazmak isterim. Sizin telefon açıldı bi kere... Yani siz yalnıca direnç işlemi yapıldı olarak düşünmeyin. Uzun mesajımda belirttiğim gibi, board'un bazı bölümleri yüksek ısıya maruz kalmış olabilir. Yani telefonun sağlıklı çalışabildiğinden şüpheliyim açıkçası... Elden çıkarın çıkarın gitsin.

Bir daha da servis hariç ustalara güvenmeyin. Bizdeki ustaların tamamı, "göz hırsızlığı" diye anılan bir usul ile iş öğrenmektedir. Yani piyasada kendi başına iş yapan ustalar, işin tekniği ile birlikte öğrenme durumu söz konusu değil.

Oyla:

f2propoco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hamdi
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Hocam şu mesajımda, "orijinal geldiği gibi kullanıyor" diye yazmıştım ;

Telefon ağır işlem olarak youtube'da kullanılıyor sadece... Youtube izlerken, telefon yatık vaziyete getirildiği için, telefonun altından ve üstünden tutarak kullanılıyor. Önceki mesajımda belirttiğim gibi bu telefonu ben de youtube'da epeyce kurcaladım. Yani alt tarafında ısı olsaydı fark ederdim. Ama farklı ya da bölgesel bir ısınma durumu söz konusu değil...

Resimdeki yere bakamıyorum. Hanım çalışıyor. Unutmazsam, bir ara bakar paylaşırım.

Son olarak ta şunları yazmak isterim. Sizin telefon açıldı bi kere... Yani siz yalnıca direnç işlemi yapıldı olarak düşünmeyin. Uzun mesajımda belirttiğim gibi, board'un bazı bölümleri yüksek ısıya maruz kalmış olabilir. Yani telefonun sağlıklı çalışabildiğinden şüpheliyim açıkçası... Elden çıkarın çıkarın gitsin.

Bir daha da servis hariç ustalara güvenmeyin. Bizdeki ustaların tamamı, "göz hırsızlığı" diye anılan bir usul ile iş öğrenmektedir. Yani piyasada kendi başına iş yapan ustalar, işin tekniği ile birlikte öğrenme durumu söz konusu değil.
saolun hocam cevaplarınız için artık öyle yapacağım gibi görünüyor

Oyla:

f2propoco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hamdi
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Cihazı 2 aydır kullanıyorum, şebeke konusunda hiçbir problem yaşamadım. Direnç ile kayıt ettirmiştim, yazılımsal olarak maalesef imei atılmıyor. SD 8 Gen 2 işlemcisi ve 2k ekranı ile muazzam bir cihaz. Global olmadığı için güncelleme beklemiyoruz. :) EU rom işimizi görüyor. Tavsiye ederim.
hocam sizde ısınma durumu nasıl oluyor elinize alıp 10 dakika kullandıktan sonra ekranın en altında ısınma meydana geliyor mu battery guru programında benim tel 36 dereceyi görüyor alt kısım belirgin ısınıyor 15 dakika sonra 37-38 derece arası ılığın bi tık daha sıcağı gibi ısınıyor rahatsız ediyor en kısık parlaklık uçak modu ile 36 dereceyi görebiliyorum ama ekran parlaklığı yarı parlaklıkta 39 lara kadar çıkabiliyor wifi ile kullanımda bu oluyor birde fhd 120 hz genelde otomatik açıyor standart tazeleme hızında kullanıyorum bugün bi twrp den sıfırlama yapıp eu beta son sürüm olan versiyonu deneyeceğim.

Oyla:

hgaziyilmaz75

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin gazi
Cihazım
mi9t
Konular
0
hocam sizde ısınma durumu nasıl oluyor elinize alıp 10 dakika kullandıktan sonra ekranın en altında ısınma meydana geliyor mu battery guru programında benim tel 36 dereceyi görüyor alt kısım belirgin ısınıyor 15 dakika sonra 37-38 derece arası ılığın bi tık daha sıcağı gibi ısınıyor rahatsız ediyor en kısık parlaklık uçak modu ile 36 dereceyi görebiliyorum ama ekran parlaklığı yarı parlaklıkta 39 lara kadar çıkabiliyor wifi ile kullanımda bu oluyor birde fhd 120 hz genelde otomatik açıyor standart tazeleme hızında kullanıyorum bugün bi twrp den sıfırlama yapıp eu beta son sürüm olan versiyonu deneyeceğim.
iyi günler hocam. Ben de k60pro yeni aldım. Direnç kaydı olmasını istemiştim ama direnç kaydı olmamış gibi. Yasal uyarı mesajı geldi. Mesajda telefonun orjinal kutusu üzerindeki imeilerden biri son numarası eksik yazıyordu. direnç kaydı olmamış gibi geldi bana. Isınma konusuna gelince hocam kullanıcılar eliterom öneriyor diye elite romu yüklemiştim. Hem şarzı hızlı bitiyordu hem de ısınıyordu. EU Rom son sürümü yükledim hem ısınmıyor hem de şarjı daha iyi gidiyor.

Oyla:

SuçaSürüklenenKatip

F Klavye°
Premium Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
Redmi K60 Pro
Meslek
Zabıt Kâtibi
Konular
22
Benim cihazımda bahsettiğiniz ısınmaların hiçbiri olmuyor, aksine 30 derecede kullanıyorum. Boştayken 28-29 derecelerde. Oyun oynarken 38-39 u görüyor. Romdan kaynaklı olup olmadığını bilmiyorum ama umarım romdan kaynaklıdır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-17-19-50-51-434_com.paget96.batteryguru.jpg
    Screenshot_2023-11-17-19-50-51-434_com.paget96.batteryguru.jpg
    559,2 KB · Görüntüleme: 10
Oyla:
Üst Alt