hocam 38 39 derece civarında seyrediyor fhd çözünürlükte yarım saat ortalama kullanımda pil sıcaklığım banada hiç normal gelmedi direnç işleminde ne gibi sorunlar olabilir ki siz rom olarak hangi sürümdesiniz birde eski op9 dan hallice geldi telefon oda ısınıyordu ama bununki kadar ısınmıyordu.
Hocam cihazın üzerinde yüklü gelen orijinal yazılımla kullanılıyor.
Direnç işlemine gelince; direnç işlemi başlı başına sorunlu bir işlemdir. Benim tabirimle, cihazı
ampute etmek 'tir. Neden böyle ? Cihazın içinde çalışan parçayı değiştirerek, cihazın normal işleyişi bozuluyor. Benim değerlendirmem bu şekilde...
Direnç işlemi uygulayanlar, cihazın üzerindeki orijinal direnci söküp, teknik ölçüsü itibariyle, voltaj akışına karşı daha dayanımlı olanını takıyorlar. Yani telefonun normal işleyişine müdahale ediliyor. İşte bu sebeple, direnç işlemi telefonu ampute etmek gibidir, tabirini kullandım.
Elektronik donanımlar içinde cep telefonlarının klasmanı şu şekilde;
Elektronik,
Micro elektronik,
Nano elektronik ( Cep telefonları bu klasmanda yer almaktadır )
Yani anlamı; elektronik parçalar, milimetrenin 10'da 1'i inceliğinde bir alanda yer alabilmektedir.
Düşünelim ki, ustanın biri bu denli inceliğe sahip bir parçaya müdahale ediyor. Müdahale esnasında, parçalardan birine, gereğinden fazla ısı uyguladı diyelim. İşte telefon oldu ampute.
Kasalı PC'lerde oyun oynayanlar hatırlayacaklardır. Oyun esnasında işlemci ve ekran kartlarına aşırı yüklenilmesi durumunda, ekran kartlarında kavrulma diye tabir edilen, bir aksaklık ortaya çıkmaktadır. İşlemci ya da ekran kartı kavrulduysa, oyun esnasında parça aşırı ısınarak, pc'yi mavi ekrana düşürmekteydi. Bu sebeple oyun tutkunları, ekran kartlarını ısıdan mütevellit devamlı perte çıkarmaktaydı. Yani anlatmak istediğim, elektronik parçaların bir ısınma eşiği vardır. Isınma eşiğinin üzerine çıkılırsa, kavrulma dediğimiz olay yaşanır ve cihaz çalışsa bile performans gerektiren işlemler yapılamamaya başlar.
Hasılı kelam; usta müdahale ederken, telefonun nano parçalarından herhangi birinin gereğinden fazla ısınmasına neden olduysa, bazı parçalarda kavrulma yaşanmış olabilir. Kavrulma olduğunda da, telefon normal işlemlerde bile hemen ısınmaya başlayabilir.
Biraz uzun anlattım ama telefona keşke müdahale ettirmeseydiniz.