Yardım Redmi 5 Plus'mı ? Yoksa Note 5 mi ?

enoes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
henüz yok
Konular
17
Yalnız dikkat !!!
note 5 3/32 1800 lira
5 plus ise 4/64 1700 lira

ikiside kvk garantili. deltadan korkuyorum. yoksa 3/32lik 5 plus alacaktım 1400 lirayı bile zor bulmuşken bunlara bakmak zorunda kaldım.

4gb ram çok etki eder mi kafama en çok takılan nokta burası. yoksa tabi ki note 5 derdim.

Artılar eksiler yapalım.

Artılar
-daha iyi kamera ve çift kamera
-daha iyi işlemci tek çekirdek güçlü olduğu için ram farkını kapatabilir
şimdilik aklıma gelenler bunlar

eksiler
-daha pahalı (çok önemli)
-3 ram ve 32 hafıza az gelebilir

-_-GHOST-_-

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
BosSCurT
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Ben 2 ay önce Redmi 5 plus 4Gb/64 gb almıştım.... O zaman ithlatçı garantili 1240 liraya aldım ....Kvk 1400-1500 lira civarıydı sanırım o zamanlar şuan baya üstüne koymuş.. Bence redmi 5 plus al kamerası yine makul derecede iyi çekiyor ...İşlemci konusunda ise bişey diyemem note 5 bana da o yönden iyi gelmişti fakat fiyat performans olarak daha ön planda redmi 5 plus... Depolama konusunda ise 32 gb az gelebilir sana en fazla 27 küsür gb veriyor onunda 7 gbsi boyutu yüksek olan oyun ve uygulamalara gitse 20 gb kabaca yerin olacak .... Tabi bu sorunu 50-100 lira arası micro sd ile çözebilirsin ki bütçe baya sıkıntıya giriyor ....Tavsiyem Redmi 5 Plus...

Oyla:

sSergüzeşt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
21
Redmi 5 Plus kullanıcısı olarak öneriyorum.

Oyla:

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Note 5, 5 Plus Modelini ikiye katlar..
Note 5 SD 636, 5 Plus ise SD 625 kullanmakta...
Kamera performansı açısından da Note 5 daha iyi..
Hafızaya bakma 32GB her şekilde yeter, yetmezse bile sorunu Sd kart ile çözebilirsiniz..
Ve 3/32, 4/64 olması hız performans konusunda pek bir şey farkettirmiyor..
Performansı asıl etkileyen işlemci modeli.
Ve note 5 işlemci açısından 5 plustan çok daha iyi ve yeni bir işlemci kullanıyor..
5 Plus kullanıp da 5 Plus al diyen arkadaşlarında sözlerine bakma derim sonuçta herkesin kendi kullandığı cihaz kendine göre en iyisidir, e her iki modeli de kullanmışlardır o zaman tavsiyeleri iyice göz önünde bulundurulur ama dediğim gibi sadece tek cihaz kullanıp onu seçmelisin demelerini yanlış buluyorum.
Her iki cihazı da kullandım kesinlikle Note 5 almanı tavsiye ederim.
Note 5'in piyasa da SD 625 işlemcili modeli de var ondan uzak dur derim, kesinlikle SD 636 Modeline yönelmelisin..
Ve son olarak 3/32 - 4/64 olayına takılma arada sadece hafıza farkı var, performansa etki etmez..
Etse de çok ama çok küçük bir oranda eder o da tamamiyle göz ardı edilecek bir durum.
Şimdiden hayırlı olsun.

Oyla:

Syan40

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
20 Ocak 2018
Konular
22
Note 5 derim ama kafamı kurcalayan tek şey gonderdikleri note 5 pro ise o hindistan surumu turkiyede sıkıntı yapabilir.

Oyla:

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Resmi 5 Plus 4/64 kullanan birisi olarak RAM'in 4GB olmasının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü örneğin bende RAM yönetimi olarak 1GB RAM boşta kaldığında sistem bu kısmı kullanmıyor. Bu yüzden arka plandaki uygulamaları temizliyor. Bu canınızı sıkabilir.

Kamera olarak da Google Camera ile yeterince iyi çekim yapıyor.

Oyla:

Erdalx47

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
2
Note 5 pro hem işlemci hemde ram olarak çok daha iyi. Redmi 5 te ddr3 ram kullanılıyor. Note 5 te ddr 4 ram. Migros ta note 5 4/64 1800 TL.

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Elimden iki adet 5 Plus geçti ve uzun uzun kullanma şansı buldum. Toplamda yaklaşık 5 ay kadar. Şuanda Note 5 kullanıyorum.

Özetle Note 5 her konuda çok daha güzel bir cihaz. Gerek ram hizi, gerek işlemci hizi. Kameralari ön ve arka olmak üzere stock şekilde çok güzel işler çıkartıyor. SD 625 ve 636 hiz farkını gündelik kullanimda pek fark etmezsiniz fakat yine de bariz farklar var. Özellikle performans testlerinde ikiye katliyor.

5 Plus'ta şikayetçi olduğum konular;

- Rezil mikrofonu
- Stock halde ki kamerasi
- Ois, Eis gibi özelliklerin olmamasi
- Bazi yerlerde SD 625'in yetersiz kalmasi

Bunlarla pek ilginiz yoksa çok güzel bir cihaz deneyimi olabilir sizin için. Yukarida saydiklarimin hepsini Note 5'te düzeltilmiş şekilde buldum.

Bana kalirsa garanti mevzusuna pek takilma, bütçeye göre en uygun olanini ve en donanimli olani al.

Oyla:

enoes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
henüz yok
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peocawe hocam garanti önemli olmaz olur mu ? deltanın ne kadar rezil olduğunu biliyoruz. 1400e garantisiz 5+'mı yoksa 1800e garantili note 5 mi?

Devadam10 hocam ramin çok olmasını ben şu şekilde kullanmak istiyodum ki işlemci yetersiz kalsada uygulama zaten ramde açık olduğundan ramden çağırır şak diye açar bende herşeyi arkada tutarım. 1800 lira werip 3gb ramli telefon almak pekte xiaomi markasına yakışmıyor. çünkü fiyat avantajı tamamen ortadan kalkmış oluyor. yalnız 400 lira daha verip garantili ve bi üst cihaz almakta war o yüzden kafam karışık bu fiyat bandından özellikle batarya konusunda bunlarla yarışacak bi cihaz olsa onu alcam o kadar karıştırdılar kafamı.

Erdalx47 hocam 1800 fiyatına ne zaman baktınız ben en son baktığımda 1999 lira idi

Oyla:

Erdalx47

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
2
Peocawe hocam garanti önemli olmaz olur mu ? deltanın ne kadar rezil olduğunu biliyoruz. 1400e garantisiz 5+'mı yoksa 1800e garantili note 5 mi?

Devadam10 hocam ramin çok olmasını ben şu şekilde kullanmak istiyodum ki işlemci yetersiz kalsada uygulama zaten ramde açık olduğundan ramden çağırır şak diye açar bende herşeyi arkada tutarım. 1800 lira werip 3gb ramli telefon almak pekte xiaomi markasına yakışmıyor. çünkü fiyat avantajı tamamen ortadan kalkmış oluyor. yalnız 400 lira daha verip garantili ve bi üst cihaz almakta war o yüzden kafam karışık bu fiyat bandından özellikle batarya konusunda bunlarla yarışacak bi cihaz olsa onu alcam o kadar karıştırdılar kafamı.

Erdalx47 hocam 1800 fiyatına ne zaman baktınız ben en son baktığımda 1999 lira idi
Dün internet sitesinde ilan vardı. Bugün yok.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-09-20-13-18-39-303_com.opera.browser.beta.png
    Screenshot_2018-09-20-13-18-39-303_com.opera.browser.beta.png
    735 KB · Görüntüleme: 25
Oyla:
Üst Alt