Çözüldü Redmi 5 Plus Band 20 Aktifleştirme

endera

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Redmi Note4G
Konular
12
iyi gunler
telefonda band20 desteğinin olup olmadıgını nasıl anlarız..

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Kırmızı kutuysa yoktur, turuncu kutuysa vardır hocam.
iyi gunler
telefonda band20 desteğinin olup olmadıgını nasıl anlarız..

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

endera

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Redmi Note4G
Konular
12
başka bir arkadaş, bu cihaz içim her şartta band20 açılabiliyor dedi.. doğrumudur

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
başka bir arkadaş, bu cihaz içim her şartta band20 açılabiliyor dedi.. doğrumudur
Hayır, donanımsal kısıtlama var çin modelinde.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nevermind3452

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Güven
Cihazım
Note 11 Pro
Meslek
Mekatronik
Konular
34
Hort lattiysam özür bence cin surumu ile global surum anakart aynidir rom yükleyerek düzelir

Son düzenleme:

netlogger

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi
Konular
7
Hort lattiysam özür bence cin surumu ile global surum anakart aynidir rom yükleyerek düzelir
Anakart aynı çip farklı olabilir. Çalışan görmedik şu ana kadar. Açılmış görünüyor, ama 3G den bağlanmaya devam ediyor. Sadece band 20 açıkmış gibi görünüyor. Daha önce band 20si açıldığı iddia edilen cihazla global olan cihaz aynı yerde iken sözde band20 si açılmış cihaz 4G bağlanamadı... Network Cell info lite adlı program ile test ettiğimizde global cihaz band 20 gösteriyor ama sözde band 20 si açılan cihaz network bulamıyor.
Gerçekten band 20 açıp da, 4G ye band 20 den bağlatabilen varsa bir video ile olayı kanıtlayabilir mi? band 20 bağlanmıyorsa bunun için biraz kırsala doğru gitmeniz yeterli, sinyal seviyeleri çok düştüğünde otomatik band 20 ye geçiyor...

ysonmezer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yağız
Cihazım
Redmi Pro
Konular
0
Arkadaşlar Band 20 olmaması cihaz şebekeye 4g bağlantı yapamaz anlamına gelmez. Bağlanır ama sağlıklı data alışverişi olmaz. Ülkemizde Band 20 en yaygın 4g frekansıdır. Bunu test etmek için band20 destekleyen telefon ile yan yana denemek gerekir. Benim tecrübeme göre Band 20 veri hızı çok daha sağlıklı çalışıyor. Olmayan bağlı gözüküyor ama çok yavaş data akışı oluyor.

netlogger

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi
Konular
7
Arkadaşlar Band 20 olmaması cihaz şebekeye 4g bağlantı yapamaz anlamına gelmez. Bağlanır ama sağlıklı data alışverişi olmaz. Ülkemizde Band 20 en yaygın 4g frekansıdır. Bunu test etmek için band20 destekleyen telefon ile yan yana denemek gerekir. Benim tecrübeme göre Band 20 veri hızı çok daha sağlıklı çalışıyor. Olmayan bağlı gözüküyor ama çok yavaş data akışı oluyor.
Aynen dediğiniz gibi test imkanım oldu. band 8 ve 3 ile de test ettim. Band20 çok daha stabil ve hızlıydı. Gördüğüm kadarıyla band 8 de fena değil ama band 3 çok sıkıntılı, çok yavaş, hatta bazen bağlandı görünüp veri alışverişi olmuyordu. Telefondan telefona da fark ediyor.
Tüm bunları 3 farklı telefonla test etme imkanım oldu. 2 tanesinde band20 var, birisinde band20 yok ama sonradan açıldığı iddia ediliyordu(çünkü hiç band 20 bağlanamadı, şebeke yok hatası verdi). Band20 şehir içinde gerekli değil diyenlere hiç katılmıyorum. 4G bağlantı için şehir merkezinde bina içinde bazen band20 ihtiyacı oluyor. En az 1 haftalık takibimde sık sık band20 ye geçtiğine şahit oldum...

HaKaaN35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Alüminyum kompozit
Konular
41
Arkadaslar xiaomi mi6 cihazımda Türk Telekom ve Türkcell birlikte kullanıyorum,merkezlerde çekiyor ama kapalo r yere girince aman Allahım kanser oluyorum, redmi note 6 pro da bamd 20 var diye sipariş verdim inşallah onda böyle bir sorun çıkmaz.

netlogger

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi
Konular
7
note 6 proda band 20 var ama sinyal seviyesi biraz düşük, 2-3 diş çeken yerlerde bağlantı beklediğiniz gibi olmayabilir.

Üst Alt