Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda VoLte-VoWifi PDC programı ile etkinleştirme

sceryavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 10
Meslek
-
Konular
16
Öncelikle telefonunuz Rootlu, usb hata ayıklama açık, EFS yedeği almayı unutmayın

, linkten program ve sürücüyü indirip kurun.
ben işlemleri (bu versiyon ile yaptım çalışmayanlar için tüm versiyonlar ) programı kurun.
komut satırında adb penceresi açıp sırası ile komutları girin
Kod:
adb devices
adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adb

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

komut satırı bu şekilde gözüküyorsa pdc programını YÖNETİCİ olarak çalıştırın.

aktive olarak gözüken operatörünüz üzerine sağ tıklayıp deaktive sub0 sub1 yapın
DT_Greece bulup setselectedconfig sub0 sub1 yapın pending yazılarını gördükten sonra aşağıda bulunan aktivate basın.

Önce gözüken Turkey-Volte üzerine tıklayıp Remove yapın listede gözükmüyor ise işlem tamamlanmıştır.

İşlemleri Mi 8 eu 9.9.3 yüklü Vodafone hatlı cihazda yaptım. Turkcell için çok farklı olacağını sanmam.
MI5 de vowifi destekleyen profil bulmadığım için mi5 cihazlar da yöntem işe yaramıyor.
Not: Kendi operatör tanımınızı silmezseniz cihazı yeniden başlattığınız da eski haline dönüyor.

Merhabalar, neden Deutsche Telekom Greece seçtiğimiz konusunda bir bilgi var mı?

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Merhabalar, neden Deutsche Telekom Greeces eçtiğimiz konusunda bir bilgi var mı?
Avrupa bölgesi olmak koşulu ile çünkü diğer bölgelerde band genişlikleri farklı hindistanda band40 kullanılıyor mesela bunlara takılmamak için eu bölgesi olarak geçen tüm profilleri deneyebilirsiniz Alman formlarda ve xda da vodafone german aboneleri vowifi açmak için pdc den dt_greece seçtikleri için benim operatörüm vodafone olduğu için onu denedim. Asıl anahtar nokta avrupa bölgesine hizmet veren elinizdeki cihaza volte ve vowifi desteği sunan gsm taşıyıcısı bulmak.

sceryavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 10
Meslek
-
Konular
16
Avrupa bölgesi olmak koşulu ile çünkü diğer bölgelerde band genişlikleri farklı hindistanda band40 kullanılıyor mesela bunlara takılmamak için eu bölgesi olarak geçen tüm profilleri deneyebilirsiniz Alman formlarda ve xda da vodafone german aboneleri vowifi açmak için pdc den dt_greece seçtikleri için benim operatörüm vodafone olduğu için onu denedim. Asıl anahtar nokta avrupa bölgesine hizmet veren elinizdeki cihaza volte ve vowifi desteği sunan gsm taşıyıcısı bulmak.

Standart seçili olan ROW-Commercial'dı. İlk olarak bunun sub0-1 deactive yaptım, sonrasında sildim. DT_Greece'i seçip sub0-1 activate ettim.

*#*#volte#*#* ve *#*#vowifi#*#* ile menüde gözükmesini sağladım. Fakat sonuç alamadım.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Standart seçili olan ROW-Commercial'dı. İlk olarak bunun sub0-1 deactive yaptım, sonrasında sildim. DT_Greece'i seçip sub0-1 activate ettim.

*#*#volte#*#* ve *#*#vowifi#*#* ile menüde gözükmesini sağladım. Fakat sonuç alamadım.

Şu seçenek varsa bunu deneyin hocam.

sceryavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 10
Meslek
-
Konular
16
Şu seçenek varsa bunu deneyin hocam.

Demek istediğim buydu işte neyi neye göre seçiyoruz? Cihaza özgü değişen bir şey mi bu? Sizin liste çok azmış misal benim listede 50 ye yakın seçenek mevcut..

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Demek istediğim buydu işte neyi neye göre seçiyoruz? Cihaza özgü değişen bir şey mi bu? Sizin liste çok azmış misal benim listede 50 ye yakın seçenek mevcut..
Ben hepsini tek tek denedim. Anca öyle sonuç alabildim. Neye göre seçiyoruz değil sanırım, cihazdan cihaza değişiyor. Bende mesela 5-10 seçenek anca var...

sceryavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 10
Meslek
-
Konular
16
Ben hepsini tek tek denedim. Anca öyle sonuç alabildim. Neye göre seçiyoruz değil sanırım, cihazdan cihaza değişiyor. Bende mesela 5-10 seçenek anca var...

6 tane denedim sonuç aynı, Turkcell için başarabilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Edit: Çok gariptir ama Turkey-VoLTE yazanı seçtim ve çalıştı. VoLTE de VoWifi da sorunsuz aktifleşti. Uçak modunda arama yapabiliyorum normal aramalarımda da VoLTE simgesi beliriyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
6 tane denedim sonuç aynı, Turkcell için başarabilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Edit: Çok gariptir ama Turkey-VoLTE yazanı seçtim ve çalıştı. VoLTE de VoWifi da sorunsuz aktifleşti. Uçak modunda arama yapabiliyorum normal aramalarımda da VoLTE simgesi beliriyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hayırlı olsun.. Cihaz nedir?

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Dt_greece desteklemediği cihaz ilginç xiaominin çoğu cihazlarını destekliyor cihaz modelini ve romu yazarsanız ana konuya eklerim

sceryavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 10
Meslek
-
Konular