Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Bende 2 tane mi6 var ikisi de resmi gerçi ancak zaten operatör başvurusu ve aktif etme kodları hariç hiç bir şey yapmadan miui 10 beta yada stabil sürümde VoLTE çalışır halde. Yazılım üzerinde oynamaya gerek yok. İmei atılmış cihazı operatör İmei den dolayı tanımayabilir. Oda sadece başvuruda etkiler diye düşünüyorum. Tanımlı cihazdan mesaj atıldığında sorun olmaz gibi. Operatör aktif hale getirdikten sonra kartın takılı olduğu cihazı kontrol etseydi bende de şu an çalışmaması gerekirdi sanırım. Çünkü cihaz Turkcell de VoLTE onaylı değil.
evet söylediklerinizde haklısınız ama bunları uyguladığını iaddia eden kullanıcıların bunları yaptığından tekrar emin olmasını isteyelim o zaman.

Son düzenleme:

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
SD 835li cihazlarda o problem var imei tamiri olan mix 2mde de volte çalışmıyor.

babadilla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Egemen
Cihazım
MI 8
Konular
0
Bende son global kararlı sürüm var ve iPhone x ile volteyi hat üzerinden aktif etmeme rağmen tekrar mi 6 ya takınca iddiadan öte volte çalışmıyor işte. Resmi olanlarda çalışıyordur onu bilemiyorum artık ama zaten bu yüzden özellikle imei tamiri yapılmış bir cihazda çalıştırılabilen var mı diye sordum.
SD 835li cihazlarda o problem var imei tamiri olan mix 2mde de volte çalışmıyor.
Acaba ims ile ilgili olabilir mi diye bu yöntemi denemeyi düşünürken bu mesajdan da anladığım olmadığı yönünde.

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
Bende 2 tane mi6 var ikisi de resmi gerçi ancak zaten operatör başvurusu ve aktif etme kodları hariç hiç bir şey yapmadan miui 10 beta yada stabil sürümde VoLTE çalışır halde. Yazılım üzerinde oynamaya gerek yok. İmei atılmış cihazı operatör İmei den dolayı tanımayabilir. Oda sadece başvuruda etkiler diye düşünüyorum. Tanımlı cihazdan mesaj atıldığında sorun olmaz gibi. Operatör aktif hale getirdikten sonra kartın takılı olduğu cihazı kontrol etseydi bende de şu an çalışmaması gerekirdi sanırım. Çünkü cihaz Turkcell de VoLTE onaylı değil.
Miui10 volte çalışıyor işlem yapmadan ancak görüntülü görüşme çalışmıyor. O da ims tanımlaması yaparsan geliyor fakat vowifi aktif ettiğim halde başarılı olamadım.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Miui10 volte çalışıyor işlem yapmadan ancak görüntülü görüşme çalışmıyor. O da ims tanımlaması yaparsan geliyor fakat vowifi aktif ettiğim halde başarılı olamadım.
sizin cihaz resmi kayıtlı mı?

keskince imei barındırmayan efs dosyalarının yedeği alınarak sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olunabilir diye düşünüyorum.

keskince

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
UFUK GÜNAÇTI
Cihazım
Mi 6
Konular
3
sizin cihaz resmi kayıtlı mı?

keskince imei barındırmayan efs dosyalarının yedeği alınarak sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olunabilir diye düşünüyorum.
Üstadım benim cihazlar resmi ithalat. imei barındırmayan şekliyle efs yi nasıl alabileceğim alabileceğimi tarif ederseniz arkadaşlara yardımcı olmak isterim

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Üstadım benim cihazlar resmi ithalat. imei barındırmayan şekliyle efs yi nasıl alabileceğim alabileceğimi tarif ederseniz arkadaşlara yardımcı olmak isterim
Hocam ekte bir tool var bu telefondaki efs dosyalarını bilgisayara indirmenize sağlayacak. Telefonda root ve usb hata ayıklama açık olmalı. Verdiğim dosyalar içinde efs_download isminde bir dosya var onu telefon bağlı iken pc ye çalıştıracaksınız. Eğer .net framework ile ilgili bir hata verirse yine aşağıda linkini veriyorum onu kurabilirsiniz. Dosyaları aynı yerde EFS isminde bir klasör yaratıp içine atacak. O dosyaları zipleyip gönderebilirseniz sevinirim.

https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/net-framework-zip.40173/

Ekli dosyalar

• Efs_Download.zip
    1,1 MB · Görüntüleme: 12

keskince

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
UFUK GÜNAÇTI
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Hocam ekte bir tool var bu telefondaki efs dosyalarını bilgisayara indirmenize sağlayacak. Telefonda root ve usb hata ayıklama açık olmalı. Verdiğim dosyalar içinde efs_download isminde bir dosya var onu telefon bağlı iken pc ye çalıştıracaksınız. Eğer .net framework ile ilgili bir hata verirse yine aşağıda linkini veriyorum onu kurabilirsiniz. Dosyaları aynı yerde EFS isminde bir klasör yaratıp içine atacak. O dosyaları zipleyip gönderebilirseniz sevinirim.

https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/net-framework-zip.40173/
Üstadım bu akşam işlemleri yapıp dm den gönderirim. Siz üzerinde gerekli çalışmaları yapıp yayınlarsınız

zng67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zng67
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
VHKİ
Konular
0
Arkadaşlar benim gibi bu işleri pek bilmiyorsanız ve Note 6 Pro kullanıyorsanız şu şekilde işi kolaylaştırabilirsiniz. Bu arada cihaz rootsuz ve bl kilidi kapalı. Öncelikle konunun başındaki 1-3 arası adımları uyguluyorsunuz. Daha sonra 4. adımda

adb devices
adb shell
setprop sys.usb.config diag,adb

komutlarını adb'ye girip, mmengi hocamın açmış olduğu Rehber - EVS (Turkcell) - VoWifi Aktivasyonu konusundaki EVS.zip dosyasını klasöre çıkartıp içindeki install.cmd dosyasını çalıştırıyorsunuz. En sonunda adb 'de yine

adb shell
reboot

diyerek cihazı resetliyorsunuz ve vowifi artık emrinize amade.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam teşekkür ederim. Ben de bir risk alıp efs yedeği almadan yaptım ve oldu. sonradan sizin gönderdiğiniz linki gördüm artık aklımda olsun.
teşekkürler hocam.

Üst Alt