- Adım
- ferhat
- Cihazım
- pocox3 NFC
- Konular
- 23
Hocam rica ederimHocam cevp için teşekkür ederim. Lakin affınıza sığınarak bir şeyler daha sormak istiyorum. Önce konudakş qpts indiricem bilgisayara ve kurucam. Sonrasınsa teli pcye bağlıyacam ve bu arada diag portu için telden kod girmem gerekiyor sanırım? Bu kod nedir? Kodu girince karşıma telin dosyaları çıkacak ve efs klasörünüb içine gm8 vodafone dosyalarınu yapıştırıcam. Sonrasında reboot için telefon kendi mi yapıcak? Dediğin gibi ilk defa yapıcam o yüzden çok soru sordum kusura bakmayın.
Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
setprop sys.usb.config diag,adb
Bu komutlardan sonra diag portumuz açılmış olması gerekiyor.Qpst programını çalıştırın eğer diag portu aktif olmamış ise driver sorununuz var demektir.Yine google amca'ya sorunuz.
5-Qpst programı diag portu gördü ise üst taraftaki ''start cilent'' tıklıyoruz ve hemen altında çıkan 'EFS explorer eklentisini açıyoruz.
6-Efs explorer çalışınca ekranda efs partition içindeki dosyaları göreceksiniz.Bundan sonra ekte vermiş olduğum Turkcell EFS dosyalarının aynılarını cihazınızın içinden bulup,Turkcell EFS klasörlerin içeriğini cihazınızdaki aynı isimle olan klasörün içine sürükleyip bırakın.Size üzerine yazmak için izin soracak.Hepsi için uygula tikini işaretleyip tamam'a tıklayın.Sonrasında klasörü klasörüne bütün içeriği cihazınızın klasörlerinin içine atın.Biraz meşakkatli bir işlem sabırla dikkatli bir biçimde sırayla ilerleyin.(Not: Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sonuç alamaz iseniz yedeğinizden geri dönüp tekrar cihazınız içindeki klasör içeriğini silip {klasörleri değil sadece içeriği},sırası ile sadece benim verdiğim dosyadaki içeriği cihaza tekrar atın.Bu iki yöntemden birisinden sonuç alacaksınızdır.)
7-Yukarıdaki işlemi gerçekleştirdikten sonra tekrar adb komut ekranına dönün ve şu komutu girin;
reboot
Telwfon kendini reboot etmez siyah ekranda siz gireceksiniz komutu yukarida ki islemleri yapmaniz lazim benim hattim vodadone o yuzden vodafone attim qpts kullandinizmi daha once dikkqt gerektiriyor bu arada bu yaziya gore su komutu yaziyor ama ben girmedim cunku root yok