Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Hocam merhaba,

Öncelikle konu ve emekleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun. Daha öncesinde hiç root yapmamış birisi olarak bile dediklerinizi yaparak 2 ayrı telefonumu rootlayıp rom atıp VoWifi aktifleştirdim.

Cihazlarımdan birisi Redmi Note 4 - Turkcell ile kullanıyorum. EFS ile yaptım, sorun yok, gelen giden aramalarda, uçak modunda, hepsinde VoWifi sorunsuz kullanabiliyorum.

Diğer cihazım Redmi 5 Plus - Vodafone hat ile kullanılıyor. Bunu da GM8_VODA_EFS ile yaptım. Normal hat çekerken sorun yok gelen giden aramalarda fakat uçak modunda iken VoWifi ile arama yapabiliyoruz fakat arama geldiği zaman telefon ulaşılamaz olarak görünüyor. APN eklerken sizin dediğiniz gibi yaptım, APN Protokolü IPv6 seçtim. Sorun nereden kaynaklanıyor acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak;
VoWifi ayarında Ağ Tercihleri => Hücresel tercihli olarak duruyor. Onu değiştirmek için üzerinde tıkladığımda "com.android.phone" durduruldu hatası alıyorum. Şebeke gidiyor ve tekrar geliyor. Wifi tercihli olarak düzenleyemiyorum.
Ne yazık ki redmi 5 plus da yaşadığınız sorun mevcut cihazın romu hala düzeltilmedi.

shmsnvrd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şehmus
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Eski romlarda düzgün çalışanı var mıdır hocam? Veya hat değiştirsek düzelir mi acaba? Turkcell EFS lerini yükleyerek Turkcell hat kullansak? Gerçi dediğinizi gibi eğer sadece ROM kaynaklı ise sorun muhtemelen devam edecektir.

Bu ROM'da denesek acaba sorun düzelir mi hocam? EFS'ler bu ROM'da çalışır mı? Rom - [10.0][vince][OFFICIAL][BETA]Pixel Experience [AOSP][2019/10/08]

Son düzenleme:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Eski romlarda düzgün çalışanı var mıdır hocam? Veya hat değiştirsek düzelir mi acaba? Turkcell EFS lerini yükleyerek Turkcell hat kullansak? Gerçi dediğinizi gibi eğer sadece ROM kaynaklı ise sorun muhtemelen devam edecektir.

Bu ROM'da denesek acaba sorun düzelir mi hocam? EFS'ler bu ROM'da çalışır mı? Rom - [10.0][vince][OFFICIAL][BETA]Pixel Experience [AOSP][2019/10/08]
Hocam aosp romlarda durum nedir bilmiyorum bu model için. Deneyip görmeniz gerekiyor.

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Arkadaşlar Turkcell volte konusunda anladığım kadariyla artık xiaomiye de destek veriyor. Çünkü
*#*#86583#*#* disable olup ayarlardan volteyi açtıktan sonra turkcell e volte için mesaj yolladim ve olumlu sonuçlandı. Sonrada gördüğünüz gibi volte açıldı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-17-22-26-59-131_com.android.mms.jpg
    Screenshot_2020-04-17-22-26-59-131_com.android.mms.jpg
    503,9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20200417_222815.jpg
    IMG_20200417_222815.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 25

shmsnvrd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şehmus
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Hocam aosp romlarda durum nedir bilmiyorum bu model için. Deneyip görmeniz gerekiyor.
AOSP rom ile denedim, EFS dosyaları yok diye hata verdi, efs editleyemedim.

Arkadaşlar Turkcell volte konusunda anladığım kadariyla artık xiaomiye de destek veriyor. Çünkü
*#*#86583#*#* disable olup ayarlardan volteyi açtıktan sonra turkcell e volte için mesaj yolladim ve olumlu sonuçlandı. Sonrada gördüğünüz gibi volte açıldı.
Volte vardı hocam zaten, biz VoWifi olmayan telefonlara VoWifi kurmaya çalışıyoruz :D

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Anladım hocam bende yeni öğrendim bilmeyen varsa diye yazdım

Shewky

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şevki Akdemi
Cihazım
Mi2
Konular
4
Merhaba
Turkcell T80'in dosyaları Mi5(11.0.2.0 stabil) için sıkıntısız çalıştı. VoLTE aktif oldu fakat VoWiFi aktif olmadı. Wificallingneeds diye bir dosya eklemişsiniz bunu mu kurmamız gerekiyor acaba ?
Teşekkürler

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Merhaba
Turkcell T80'in dosyaları Mi5(11.0.2.0 stabil) için sıkıntısız çalıştı. VoLTE aktif oldu fakat VoWiFi aktif olmadı. Wificallingneeds diye bir dosya eklemişsiniz bunu mu kurmamız gerekiyor acaba ?
Teşekkürler
O dosyaya gerek yok hocam

Üst Alt