Bir çok kişiye gereksiz gelebilecek bilgiler mevcut, bu bilgiler bu rom işlerinin volte vowifi gibi özelliklerin sorunlarını çözmenin ne kadar zor olacağı ve ne kadar zaman alacağını belirtmek içindir, yine arada rom bilgileride vardır fakat bu rom bilgileri mix 2 için şuanki development sürecini gösteriyor. Bu süreç ise vowifi özelliğinin aosp için düzeltilme süresini uzatıyor. Bütün yazıyı okumak istemeyen en aşağı inip numaralandırdığım yeri okusa yeter...
Aosp q romunda ims hindistan jio (volte dahil avrupa için çalışmıyor. CAF gerekli patchleri daha yayınlamadı) dışında çalışmadığından şuan olmuyor. Pie için bir kaç bug mevcut(telefon info da wlan geliyor fakat düşmüyor. Sanırsam vendor sorunu, bakacağım. Özetle volte düzgün çalışıyor fakat vowifi aktifleştirince şebeke wifi a çekiliyor ama tam olarak işlemsel değil. Vendor sorunuda olabilir, aosp device tree dende olabilir permission dan da olabilir. Permission işi sıkıntılı, gerekli yamaların .jar sistemine elle girilmesi gerekebilir. Tabi miui ims dosyaları aosp ile uyumlu olursa iş başka. Ims olarak bütün aosp romlarda codeaura kullanılıyor. Miui da da codeaura var fakat aynı şekilde qualcomm qts ims dosyasıda var. Vowifi çalışması için miui ın kullandığı özel bir script-permission veya datapath olabilir[miui larda vendor olmadığı için belki başka bir sorun olabilir])
Kısaca en stabil çalışan vowifi miui 10.4 romlarında ve bir kaç developer beta romlarında.(daha önce dediğim gibi fastboot china rom yükledim, sonra miui eu 9.9.3 yükleyince vowifi kodunu girmem yetti)
Xiaomi çok değişik bir sistem kurmuş, oneplus ta pdc ile modem değiştirebilirken xiaomi de doğru düzgün seri portu açma yöntemi yok(en azından custom işler garanti dışı kalmıyor buna şükredelim/hate samsung/) Durum çok komplike olduğundan biraz zaman alacak. Benim şebeke kaldığım apartmanda gram 2g çekmiyor bundan dolayı sevdiğim aosp pie romlarına geçiş yapamıyorum. Miui kullanıp eas kernel kullanıyorum. Sot her ne kadar 2 saat az olsada vowifi önemli. Size tavsiyem şimdilik miui ile devam edin, bende boş zamanımda olabildiğince debug yapacağım bütün ihtimalleri arıtacağım. Bir kaç rus arkadaşa danışacağım ve bu vowifi nin nasıl aosp roma portlayan arkadaş ile görüşeceğim. En azında vowifi çalışıyor iyi tarafından bakmak lazım.(birde oneplus 5t de bütün aosp romlarda vowifi çalıştığı için(modem configi oos ta seri portu açarak kaydedince.) Bir 5t aosp romu indirip sistemi ve vendoru inceleyeceğim. Sıkıntı şu ki vowifi öyle bir ayarki xiaomi de, oneplus 5t de modemi 1 kez değiştirince kalıcı oluyor. Fakat xiaomi de işler farklı. Modem config sadece miui da çalıştığından dolayı aosp romda modem değişiyormu bilemiyoruz. İlginç tarafı her ne kadar firmware partitionu editlesem, vendoru editlesem tek volte modemi olarak netherla bıraksam da vowifi aynı davranışı sergiliyor. Şuanda en iyi yapabileceğim dediğim gibi boş zamanlarımda debug yapıp sorunu çözemeye çalışacağım. Aynı zamanda bir iki kişi ile görüşüp bu xiaomi nin mbnloader servisini aosp a portlamayı deneyeceğim. Eğer ki portlanma gibi bir durum olursa birçok ihtimal olan sorun çözülür. Örneğin modem config tam olarak çalışırsa vowifi kesin olarak çalışmalıdır. Çalışmıyorsa ya dediğim gibi birkaç partition editlenmeli, veya eksik dosyalar eklenmelidir.(eksik dosya demişken vowifi birkaç eksik servis dosyasını ekleyince aktif gözüküyor buildprop dosyasına kodları girsekte wlan ın modem ile aktifleşmemesi bundan kaynaklanıyordu). Böylelikle mbnloader hallolursa en az 3 4 problem listeden silinir 2 3 e düşer. Biraz zaman alacak bunun için xiaomi nin modem ayarları yapma stiline teşekkür edebilirsiniz
Sıkıntılardan biri basit olarak şu olabilir, hepimiz biliyoruzki miui 10.4 te çoğu kişi hazırladığım rehber sayesinde vowifi aktifleştirebildi. Mix 2 mi6 mi5s dahil. Aklıma takılan soru bu lanet vowifi miui da çalışıyor tamam ama volte çalışırken vowifi neden çalışmıyor aospta? En basit sorun bile volte nin aosp kodla yazılan android message ve dialer için hazırlanmış olabilmesidir. Gerekli xiaomi servislerini yükleyince ve miui mesaj-arama-kişiler vb. yükleyince vowifi çalışırmı? Burdaki sıkıntı ise bu apk lerin tam potansiyelde çalışması için gerekli olan vendor(system/vendor. Treble vendoru değil. Xiaominin sistem içindeki stok vendoru.)sistem dosyaları vb gibi dosyalar gerekirmi bilmiyorum. Firmware dan kaynaklanacağını düşünmüyorum çünkü aosp romda vowifi etkinleştiğinde miui da vowifi çalışan firmware kullandım(eğer ki modem ayarı firmware partition a persist uyarısı çekiyorsa sıkıntı modemden olmayabilir, sistemin configinden ve kullanılan aosp kaynaklı device tree den(ki sanmam, vowifi kısmı aktif çünkü/eksik dosyalar eklenince giderilebiliyor/) olabilir.
Bu kadar uzun yazdım boştum diye, umarım bir çok kişinin aklındaki sorular kalkar, beklettiğim için üzgünüm(ayrıca demek isterimki device tree bringup yapan ve bütün partitionları lineageos source u kullanarak yapan wight arkadaşımız android q romunu düzeltmekle uğraştığı için diğer maintainerlar(havoc, posp, aex, pe,) android q romunu bug sız bir hale getirmekle uğraşıyorlar(ben dahil-Xda kullanıcısı Gsser-Telegram kullanıcısı FlyingKat). Bundan dolayı çok fazla desteğim yok. Zaman alabilir. (Los 16 nightlies devam edecek dmca sıkıntısı giderildiği için-mix2. diğer cihazlarda olabilir). Öncelikler şuanda Q *x li olan yerler parantez başlangıcı ve sonu* XxXx iwlan şuanlık pie ims te gözüküyor, q romlarında gelen Q ims te volte-vowifi çalışmıyor. Ne zaman düzeltilebilir bilmiyorum-kimse bilmiyor ki şuanda kullanılan nos Q- los Q çoktan stabil hale geldi bile[diğer cihazlardan çok önce demiyorum bile(bu bahsettiğim cihazlar pixel cihazlarının aldığı official q güncellemesinden sonra google ın aosp olarak yayınladığı kaynak kodlu taban romların device bring up yapılıp farklı aosp romlara uyarlanmasından bahsediyorum örneğin W romu google cihazlara yayınlanır, aynı gün veya takip eden gün aosp kaynağı yayınlanır ve belli kişiler cihazları için ağaç oluşturmaya başlarlar bu kod ile(sistem vendor klasörleri vb. En sonunda rom stabil hale geldiğinde diğer rom maintainerları{franchise usülü, mesela c romunu bir takım yapıyor, ben bu c romunu kendi cihazım için uyarlıyorum}bu cihaz ağıcını ve gerekli dosyaları/klasörleri kullanıp{Vendor gibi} bu c romunu cihaz için çalışır hale getiriyorum. Örneğin bir grup işçi arabanın üst kısmını ayarlar-yapar, fabrika robotu ise arabanın altını tek tek vidalarla oluşturur{device tree bringup dosyaları kullanarak} ve bu alt şasi kısmını arabanın üstüyle birleştirir. Sonucunda size x takımı tarafından kozmetik olarak yapılan çalışmalardır{rom görünüş, customization, optimizasyon vb.}, alt tarafı bring up yapan kişinin çalışması alınarak{olmazsa romun olmayacağı, daha doğrusu olmazsa aosp rom olmayacağı/treble gsi dahil\ gerekli olan her dosya/klasör ve data path yani device tree kullanılarak yapılan romlardır, kısaca havoc pe lineageos gibi rom takımları size ana pizza hamurunu sunar, maintainerlar malzeme olan device tree yi kullanıp pizzayı pişirirler.})]*x li olan yerler parantez başlangıcı ve sonu* XxXx Romunda olduğu için her rom geliştiricisi(maintainer demiyorum device bring up yapan kişiler ve aosp romların olmasını sağlayanlardan bahsediyorum.-Wight) vowifi için çok umursamıyolar. Wight'ın dediği gibi şuanda romlar daha daily driver haline geldiğinden gizli buglar keşfediliyor(system crashler olsun sar sistem kullanıp non sar kernel kullanma sıkıntısı olsun, doğru düzgün sağlam çalışan gapps olmadığı olsun-şuanda tek çalışan bitqgapps. Opengapps hala sıkıntılı ve yama gerekiyor). Device tree bring up yapan tek kişi zaten Wight olduğundan(nougat aosp, oreo, pie romlarının olmasını sağlayan en önemli kişi/wight cihazın ağacını çıkarmasaydı şuanda aosp rom mix 2 için yoktu.\ kullanıcıların çoğu ve maintainerlar kendisine yardım ediyor(aralarında Hrx dahil-Potato open sauce project çekirdek developerı.) Wight genel anlamda aosp q avrupa için ims sıkıntısının CAF ın yayınlanmayan patchlerinden olabileceğini söylemişti, bundan dolayı daha çok wifi screen share, boot sıkıntıları, drenajlar gibi sıkıntıları çözmekle uğraşıyor çünkü gelecekteki bütün aosp q romlar(havoc posp her rom dahil) onun ağacını ve vendorunu kullanacak. Bundan dolayı en önemli kişi o.
Konudan fazla çıkmayayım ki çıktım baya... Burdan itibaren bütün xiaomi cihazlar için konuşayım.
(üst bölümde diğer xiaomi cihazlarının aosp pie romlarda vowifi neden destekleyip neden destekleyemeyeceği, ne kadar zaman alabileceği ve durumu hakkında ana bilgi mevcuttur.)
Üstteki yazdıklarım mix 2 cihazı için geçerliydi. Bende başka bir xiaomi cihazı olmadığından her şeyi mix 2 üzerinde deniyorum(tek telefonum, riskli işlemleri[rom değiştirmek, recovery değiştirmek gibi-format data işlemleri gibi] zamanımı harcayacağından deneyemiyorum. Her pc ye aldığım nandroid backup yaklaşık 30-40gb). Bundan dolayı ilerleyecek gelişmeler mix 2 de test edilip çalışıp çalışmayacağı size kalacak(tahminimce çalışır çünkü hazırladığım en basit çözümlü modem config ayarı farklı cihazlarda çalıştı(belki çoğu miui pie romu yüklü olan cihazlarda da çalışır(daha çok 2017 ve öncesi belki 2018 cihazlarında), testi cihaz sahiplerine kalmış bir durum. Aynı vowifi sorun kaynağı sizlerin cihazlarınızdaki aosp romlar için de geçerli olabilir. Yani eğer ki mix 2 de aosp rom içinde vowifi sorunu çözülürse aynı fix yöntemi ile belki sizde de çözülür. Xiaomi custom aosp romların birbirinden çokta farklı olacağını sanmam, sonuçta miui romlar bile birbirlerine benziyor her cihazda. Önemli olan bu vowifi özelliğinin rom özelliği olup olmadığı, eğer çipsetiniz destekliyorsa sizdeki miui 10 pie versiyonunda da çalışma ihtimali olur.Miui romu yüklü olan xiaomi cihazlarında zaten system klasörleri nerdeyse birbirinin aynısı, tek oluşabilecek ve düzeltilebilecek bir problem mix 2 ve mi6 cihazının modem config dosyasına nasıl erişilebinildiği. Eğer ki diğer çok eski olmayan, çipseti vowifi destekleyen ve mix 2 mi6 nın piyasaya sürülüş tarihine yakın olan cihazların modem dosyasının nerede konumlandığı ve nasıl erişim sağlanabileceğidir. Tabi modem config varsa, yoksa efs rehberi önünüzde arkadaşlar. Ayrıca @mmengi hocam sağolsun bilgi verdi, yeni olan cihazlarda 2018 2019 gibi benim rehber konumdaki adımları uygulayarak modem config sayfasında ekran boş çıkıyormuş, bundan dolayı modem ayarlarını PDC den yapmalısınız.)
üst bölümde uzun uzun yazdığım detaylı sıkıntılar şuanda herkesi etkilediğinden gelişmeler biraz gecikecek ve yavaş gelebilecek, lütfen durum hakkında sürekli sorular sormayınız(ETA). Her bulduğum keşifte zaten gerekli güncellemeleri yapacağım. Dediğim gibi mix 2 deki pie desteğinin azalmasından dolayı aksamalar olacaktır. Hazırladığım vowifi - volte rehberine birkaç açıklamalar ve düzenlemeler yapacağım, gelecek haberleri ve güncellemeleri ordan yapacağım, bu konu fazla kirlenmesin.
Ayrıca bu uzun(belkide çoğu gereksiz) mesaj için özür diliyorum yöneticilerime ve moderatörlerime, konu sahibi dıbı dıbı tıs için de tekrardan af diliyorum. Bu kadar uzun yazmazdım, her şey açık ve net olsun istedim, benim bile kafam karışabiliyor. En azından bir kaç soruların cevabını verdiğimi düşünüyorum. Modem ayarı ile aktif edebildik vowifi özelliğini. EFS yönetmi çalışmayan cihazlarda ki yaptığımız işlemde çok derin bir şey değil, sadece gözümüzün önünde olan şeyi görmedik, Açtığım rehberdeki başlık 3 cihazı kapsadığından çoğu kişilerin görmediğini farz ediyorum(gereken düzenlemeleri yapacağım.) Şuanda rehberim 5 bin görüntülemeye sahip, umarım yardımım olmuştur, dıbı dıbı tıs ve mmengi hocam sizler içinde teşekkür ediyorum, bildiğiniz üzere bazı cihazlarda EFS ayarı sıkıntısız iken modem configle volte-vowifi düzeliyor, bazı cihazlarda ise tam tersi de olabiliyor. Benim rehberi biraz editleyip volte-vowifi üzerine değilde Mbnloader olan modem config üzerine ayarlayacağım. Şu anki hali mi6 mix 2 mi5s için uyarlı olduğundan çoğu kişi aradığı ilaca bakmıyor olabilir(tıpkı günlük hayatımızda ihtiyacımız olan şeylerin önümüzde olup görmememiz gibi). Belkide efs ayarı gerektirmeyen bir çok cihazda modem config ile sıkıntılar giderilebilir... En azında 3 cihazda çalıştığı kesin(farklı nedenlerle bazı kişilerde çalışmayabiliyor(nedeni tam kesin değil ve daha fazla test gerekiyor.) tabii ki. Tek garantileyebileceğim kullandığım hattın vodafone olup cihazımında mix 2 olduğudur(en başında vowifi çalışmadığını düşündüm+mix2 miui romunda vowifi ikonunun olmadığını düşündüm. Çalıştığını gördüğümde inanamadım üstüne ikonu görünce kombo oldu 2x inanamamıştım, xiaomi çok sinsi imiş...). Başka cihaz olsa 2 cihaz ile de test yapabileceğimden 1 hafta bir cihazda diğer hafta diğer cihazda çeşitli debuglar yapıp süreci hızlandırabilirdim, durum böyle olduğundan yaptığım testler ve bulduğum sorunlar snapdragon 835 çipi içindir ve kesin olarak diğer snapdragon işlemcili cihazlar için sonucu belli olmayacaktır ve aynı sorunların olup olmayacağı meçhuldür(xiaomi yi ele alırsak cihazlar birbirine benzediğinden sonuçlar ve sorunlar birbirine yakın olabilirde. Her zaman her ihtimale karşı hazır ve hazırlıklı olmalıyız... Sonuçta eğer su şişeniz delindiyse şişeyi atmak yerine ters çevirebilir, deliğe bant yapıştırabilir veya suyu içip bitirebilirsiniz. Bir çok şey birbirine benzer zaten, 1 sorun belli farkılı çözümler bulunmak için bekliyor[tabi çözüm varsa, orasıda meçhul
). Üniversite dersleride yeni başladığından ekle sil haftası sonuna kadar(bu pazar) çeşitli denemelerde bulunacağım. Bu vowifi olayının birçok nedeni ve sorunu olabilir(aklımda olup buraya yazmadıklarım gibi). Saysam 40 50 ye yakındır ama durumda şöyle ki bi sorun kaynağı düzeltilebilirse yanında var olan ve bilinmeyen bir çok sıkıntı da çözülebilir,örneğin imeinizin sisteminizde kaydı olup arama yapamamanız,çözümlerden bir tanesi fastboot rom yüklemek. Modem ayarlarıyla oynarken(vendor bölümü) kazayla volteyi bile öldürdüm, hangi romu yüklersem gelmedi ve fastboot rom çözdü(firmware ve her denediğim vendor çalışmadı. Bildiğiniz ölüydü. Her sorunun bir çözümü vardır ve her çözümün başka bir sorunu düzeltebileceği gibi oluşturabileceği sorunlarda vardır. (Felsefeye gerek yok şimdi
)
Örneğin araba şasisindeki pasın süspansiyona yaptığı ,süspansiyonda doğurduğu gevşek salınım hareketinin ortalama hızda giden aracın stabilitesini bozup rot balansını attırması gibi. En basit olarak olay bu, bir sorun başka bir sorundan kaynaklı olabilir. Ne kadar derine inersem o zaman anlaşılır. Neyse en azından bi kaç yaşlı yadigar xiaomi cihazlarında basit bir işlemle vowifi aktif oldu(belki bazılarında volte bile yoktu...) Şuanki önceliğim şu miui daki bir kaç kişide vowifi ın düzgün çalışmaması, sonraki önceliğimde aosp pie romlarında sorunu bulup yok etmek(zamanım olursa ve bir işim olmazsa). İleride birkaç denemek istediğim şey var, sizinlede paylaşırım özelden isterseniz
mmengi ; farklı cihazlarda(örneğin volte vowifi destekliyen snapdragon835 chipseti olmayan cihazlarda aosp pie romu kullanan birkaç kişinin test etmesi gibi.[volte çalıştıramayan fakat çip seti destekleyen veya vowifi çalıştıramayan] böylelikle farklı cihazlardaki davranışlar bu ilerlemeye katkıda bulunacaktır... Tabi cesaret edip yardımda bulunmak isteyene
) kısaca durum böyle, sıkıntı ne biliyoruz, sorunun kökü ne belli değil ama bir şekilde çözülebileceğimiz kesin (mottolarımdan biri olan imkansız imkansızdır deyişi gibi, efs ayarı her ne kadar yapılsada mix 2 de mi 6 da sadece 1 dakikalık işlemle pc root gerektirmeden vowifi aktif oldu. Kim bilir ne zamandan beri kullanabilirdik, azcık karıştırmak yetti. O yüzden donanımsal olarak ve gerekli antenler destekleniyorsa imkansız yoktur. Aynı oneplus5t cihazımdan mix 2 cihazıma geçtiğimde bu vowifi yı çalıştıracağım dedim gün gibi. Şimdiki amaç chipseti destekleyip yazılımsal bir sıkıntıdan vowifi belki volte çalıştıramayan xiaomi cihazları için. Bir sorun gitti öteki geldi. Bu sefer hedef büyük tabiki, yardımlarınızı da esirgemeyiniz hocam
mmengi , zamanında pdc programı ile volte vowifi çalıştıramadığım oneplus5t mi bu konu sayesinde çalıştırmıştım, kim bilir mesajım kaç sayfa arkadadır... Üyeliğimi açtığımda ilk attığım 2 mesajlarda bu konuda.
Not olarakta yazayım, out of the box olarak volte(genelde destekliyor çoğu telefon)-vowifi(büyük ihtimalle) desteklenmeyen cihazlarda miui da gerek bu EFS rehberi, gerek benim Modem config rehberi eğer çalıştırabildiyse bu cihazlar için aosp pie romlarında vowifi için bir ışık olabilir(bu iki rehber de volteyi çalıştıramıyorsa yapabileceğim birşey yok, en ufağından volte gereklidir(düzgün bir çalışma ve progress için çünkü volte bile çalışmıyorsa sıkıntı modemden daha çok ims servisinden de kaynaklanabilir... Volte bir şekilde çalışıyorsa snapdragon işlemcinizi araştırın, başka model telefonları inceleyin aynı işlemciye sahip olanları. Eğer ki o başka marka model aynı çipli telefonlarda vowifi çalışıyorsa cihazınız için daha nabız atıyor demektir. Örneğin oneplus5t(sd835) de sıkıntısız çalışan vowifi özelliğinin mix 2(sd 835)de çalışmadığını düşünüp bilinmeyen ufak bir ayarla düzeltilmesi gibi. Söylemek gerek, xiaomi cihazlarında ve dünya genelinde çoğu kişi volte yi vowifi den daha üst tuttuğu için vowifi daha arka planda kalıyor. Bundan dolayıda desteği az. Mix 2 de yaşanan sıkıntıların sorun kaynağı sizin cihazlarınız içinde aynı olabilir(klasik xiaomi yazılım tarzı sağolsun[olumlu bir şekilde ama iğneleme değil
]. Volte çıktığından beri çevremde olsun internette olsun taş çatlasın 5 kişiden fazla kimsenin vowifi yı bırak volte nin ne olduğunu bildiğini nasıl açılacağını bildiğini görmedim. Elemanda j7 var, diyorki telefon çekmiyor(kapalı mekanda) wifi arama ayarını gösteriyorum teşekkür ediyor allah razı olsun diyor... Bu durum sırf türkiyede değil, dünya genelinde mevcut. Volte marka gibi olduğundan biliniyor ama vowifi çok önemsenmiyor, arka planda kalıyor(4G LTE 4G+ LTE+ çekim gücü ve yeni denenen 5G ağlarından dolayı.zaten birkaç yıl sonra ekonomi sınıfı orta segment 5g telefonları çıktığında, 2g ve 3g ağlarının tamamen kullanılmadığı zaman(yaşlı genç farketmez yakın akrabalarımız vs. hariç,) volte vowifi tahminimce hikaye olur. 5g nin zaten yapabilecekleri ve kapasitesi çok fazla. Belkide daha test aşamasında bile değildir bunun gibi bir özellik.) Hindistanda vowifi kullanılıyormu bilmem ama Jio sağlayıcısı sadece 4g bağlantı sağladığından zaten otomatik volte kullanılıyor. İlk aosp q romu test ettiğimiz zamanlar(ilk 2 nos build i) ims servisi yoktu ve eleman arama yapamıyor veya mesaj atamıyordu. Amerikada zaten lte+ volte vowifi hizmetleri sağlayıcılarda sıkıntılı%50(örneğin t mobile volte servisini sadece tmobile retail cihazları altında aktifleştiriyo. Bildiğim kadarıyla kurumsal uluslararası şirket olduğundan bütün tmobile olan ülkelerde durum aynıdır[Viyana da tmobile kullanıyordum ve lubedeki görevli sadece t mobile ın sattığı, içinde tmobile yazılımı yüklü olan telefonlarda çalıştığını söylemişti. Örneğin içi bloatware dolu samsunglar gibi[tabi tmobile imei leri whitelistliyordur volte servisi için]) Kısaca(kaç kısaca yazdım bilmiyorum
) bizim can damarımız olabilecek acil durumlarda(asansör sıkışması, bodrum kat, wifi olup sim şebekenin çekmediği ve acil iş çağrısı, allah korusun bir kaza haberi gibi durumlarda kullanabileceğimiz bu önemli vowifi(size şöyle söyleyeyim, detayları fazla vermeyeceğim. Önemli bir çağrı yapmam gerektiğinde şebeke yoktu ve internet varken vowifialışmıyordu. Bu aramayı yapamadığımda bütün bir haftanın yapılacak planları alt üst olmuştu ve sırf beni değil bir çok kişiyi etkilemişti. Telefonunuzun çekmediği anda acil arama alabilmeniz ve yapabilmeniz için bu yüzden vowifi zorunlu. Türkiye de zaten doğru düzgün çeken bir tek turkcell var malesef... Dünyada azınlık vowifi kullandığından çözümlerde sıkıntılı oluyor. (Tabi marka sahibi kıl olmak isterse, bak kral Oneplus nasıl ayarlamış qualcomm program portunu, açıyorsun bitiyor
)
Bütün mesajı okumak istemeyenler için;
1.Aosp Q volte vowifi hayal(mix-2). Q Ims hindistan dışında çalışmıyor.
2.Aosp P vowifi kısmi çalışıyor hatalar var(mix-2), düzeltilmesi için zaman gerekli ve birçok test yapılmalı. Bir şekilde düzeltebilirsem diğer cihazlarda nasıl uygulayacağınızı belirteceğim.
3.mix 2 ve mi 6 dışındaki snapdragon 835 ve daha eski olan jenarasyon telefonlarınızda EFS yöntemi, PDC yöntemi çalımıyorsa modem config deneyin, miui pie sürümünde %80 çalışır. Aosp pie romlarda çalışması için araştırma yapacağım.
Sürekli yaptığım editler içinde affınıza sığınıyorum,aralara düştüğüm dipnotlar gereksiz olabilir çok bir farkı olmaz ama bu uzun sıkıcı yazıyı okurken en azından belki bir gülümseme gelir... Aklıma geldikçe bütün bilgileri paylaştım, bu uzun mesajı tekrar tekrar editlendikten sonra tekrar okuduysanızda affola...
Şimdiden hepinize iyi sabahlar dilerim iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle...
-Gsser/FlyingKat