- Adım
- Hakan
- Cihazım
- Z3 Compact
- Konular
- 0
Merhaba, cihaza yeni geçiş yaptım. Mi 9T Pro kullanıyordum öncesinde. BL kilidini kaldırdım ve root yaptım. MIUI 12 EU sürümü ile bir süre kullandım. Bu sürüm bu cihaz ile kesinlikle uyumlu değil. Kamerasında hız düşüşleri oluyordu. Yani kamerayla bişey çekerken sağa döndürdüğünüzde 1 saniye sonra dönüyordu ekrandaki görüntü geç geliyordu. Yazılımsal bir sorun. Ayrıca menü geçişleri ve parmak izi okuyucu çok yavaş çalışıyordu. Whatsapp'da kalın yazıları ince şekilde gösteriyordu. Telefondaki tüm yazılar aynı kalınlıktaydı ve bunu günlerce düzeltemedim. Ben de bunu kaldırıp MIUI 11 EU kurdum. Tüm sorunlar ortadan kalktı. Kamera düzeldi. Parmak izi dokunur dokunmaz algılamaya başladı. Performans inanılmaz boyuta ulaştı. Yazı kalınlıkları olması gerektiği gibi oldu. Bu cihaz 12 sürümü ile kesinlikle kullanılmamalı. En azından yeni güncelleştirmelerle bu sorunlar giderilene kadar. IOS emojilerini de magisk ile sorunsuzca kurdum ve telefon zevkle kullanılacak hale geldi.
Popup kamera sevdiğim için o konuda hiç sıkıntım yok. Gayet memnunum. Arka kameraların fotoğraf kalitesi efsane. Gece falan gerçekten mükemmel çekiyor. Gcam kurup bu kaliteyi daha da arttırabiliyoruz. Mi 9T Pro'nun gece çekimi bunun kadar iyi değildi. Hoparlörü falan da çok yüksek ses veriyor. Genel olarak çok çok memnunum. İyi ki almışım diyorum. Telefonun her ayrıntısını çözmüş durumdayım. Takıldığınız yerlerde sorabilirsiniz.
Bu telefon için Global ve EU romlar kullanılabiliyor sadece. Başka yapılmış bir custom rom yok. EU rom tavsiye ederim kesinlikle çünkü içinde gereksiz hiçbir yazılım yok ve tüm reklamlar kapalı olarak geliyor. Global romda kullanılmayan bir sürü google programı kurulu geliyor ve her yerden reklam çıkıyor. EU romda ayrıca hem POCO launcheri hem de klasik MIUI launcheri kullanabiliyorsunuz. Böyle bir güzelliği var. POCO launcher bence çok dandik. Ben MIUI launcher kullanıyorum.
Hocam hayırlı olsun poconuz. bi sorum var EU romda görüşme kaydı yapılıyormu en çok aradğım özellik poco f1 de vardı.note8 pro içinde endonezya rom yuklemiştim ondada vardı