Yardım POCO X3 Pro Ordu ilinde reballing işlemi yapan yerler

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Evolution X 9.5
Telefon Modeli
POCO X3 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Telefonum gecenin 3'ünde sosyal medyada gezinirken 1 saniye için dondu ve ardından pat diye kapandı. Şu an açılmıyor. Muhtemelen reballing işlemi gerekiyor. Ordu ilinde bunu yaptırabileceğim bir yer var mı acaba? Telefonsuz kaldım ve evde yedek telefon yok ne yazık ki.

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
14
Sadece şunu merak ediyorum. RAM ve CPU arızası giderilebilir mir arıza mı? Reballing işlemi bunu kurtarabilir mi acaba? Biliyor musunuz acaba?

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
21
Sadece şunu merak ediyorum. RAM ve CPU arızası giderilebilir mir arıza mı? Reballing işlemi bunu kurtarabilir mi acaba? Biliyor musunuz acaba?
Anladığım kadarıyla Tamirci arıza tespiti yapmadan doğrudan reballing işlemi yapacağım diye teslim almış telefonu sizden.

Arızanın asıl sebebini bilmek gerekiyor ki giderilip giderilemeyeceği ortaya çıksın.

Reballing işlemi lehimle alakalı olduğu için mantıken basit ama uygulamada uğraştırıcı bir işlemdir.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
Bu tür ve benzeri arızaları ancak çok usta bir tamirci bir çok bağlantı yerlerini ve bağlantı bacaklarını ısıtarak ve lehimleyerek yapabilirmiş, çok hassas ve uğraş gerektiren bir işmiş. Umarım şanslı çıkarsın. Her şey ustaya bağlı.

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Reballing işlemi elinde ekiman olduktan sonra hiç karışık bir işlem değil, ekipmanı olan ustanın az çok tecrübesi de vardır. Zamanında, bundan belki 15 sene öncesi staj yaptığım zamanlar bga ile 10dk içinde çip değişimi yapıyordu çalıştığım teknik servisteki ustamız, bu zamana kadar çok çok gelişmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Ben de aynı cihazla 3.seneye girdim herhangi bir sorun yok fakat Xiaomi'nin güncelleme politikasından dolayı artık benim için bitti, bundan sonraki cihaz için fazla uğraştırmadan root ve rom atabilceğim bir Samsung bakarım.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
14
Anladığım kadarıyla Tamirci arıza tespiti yapmadan doğrudan reballing işlemi yapacağım diye teslim almış telefonu sizden.

Arızanın asıl sebebini bilmek gerekiyor ki giderilip giderilemeyeceği ortaya çıksın.

Reballing işlemi lehimle alakalı olduğu için mantıken basit ama uygulamada uğraştırıcı bir işlemdir.
Şu şekilde hocam belirli bir arıza söylemedi. 2 gün sonra gittiğimizde CPU ve RAM arızası olduğunu, 2-3 kez denediğini ancak telefonun hiçbir tepki vermediğini, birkaç kez daha deneyeceğini söyledi. Artık umudum kalmadı. POCO markasına olan güvenim büyük ölçüde yıkıldı. Yeniden alsam da bile artık içim rahat şekilde hiçbir şey yapamam cihaza. Doğrudan POCO'dan uzak da durabilirim bilmiyorum. Pazartesiden beridir telefonsuz kaldım ve öyle aman aman sıfır telefon alacak durumum da yok ne yazık ki.
Bu tür ve benzeri arızaları ancak çok usta bir tamirci bir çok bağlantı yerlerini ve bağlantı bacaklarını ısıtarak ve lehimleyerek yapabilirmiş, çok hassas ve uğraş gerektiren bir işmiş. Umarım şanslı çıkarsın. Her şey ustaya bağlı.
İnşallah düzeltebilir ama yapıldıktan sonra tekrar etmeyeceği konusunda ben kendim şüpheliyim. Adam her ne kadar tekrarlamaz dese de kendimce güvenemem o cihaza. Sağ salim dönerse günlük ve haftalık tüm yedeklemeleri açacağım artık.
Reballing işlemi elinde ekiman olduktan sonra hiç karışık bir işlem değil, ekipmanı olan ustanın az çok tecrübesi de vardır. Zamanında, bundan belki 15 sene öncesi staj yaptığım zamanlar bga ile 10dk içinde çip değişimi yapıyordu çalıştığım teknik servisteki ustamız, bu zamana kadar çok çok gelişmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Ben de aynı cihazla 3.seneye girdim herhangi bir sorun yok fakat Xiaomi'nin güncelleme politikasından dolayı artık benim için bitti, bundan sonraki cihaz için fazla uğraştırmadan root ve rom atabilceğim bir Samsung bakarım.
Yeni Samsung'lar için ROM var mı ki? Ben yok diye biliyorum. Genelde S10+ gibi cihazlarda var. Yani adamın demesi işte 3-4 kez POCO telefonları yapmış ve sorunsuz teslim etmiş. Adama güvenmek istiyorum bu konuda. Başta güç arızası olduğunu thmin etti ama sonradan CPU ve RAM arızası var deyince şüpheye düştüm. Pazartesi gününden beridir telefonsuzum ve 4. gün doldu bile. Arayan, mesaj atan kimse bana ulaşamıyor şu an. Elimde de yedek cihaz yok. Beni kısaca çok çok zor durumda bıraktı.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
Bende aynı cihazı kullanıyorum, çok memnunum. Xiaomi' nin güncelleme politikasını önemsemiyorum çünkü alternatif custom romlar var. Şu anda bile a15 ROM kullanabiliyoruz. Poco X Pro diğer gelişmiş romları aratmıyor. Çünkü teknik özellikleri çok iyi bir telefon.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
14
Bende aynı cihazı kullanıyorum, çok memnunum. Xiaomi' nin güncelleme politikasını önemsemiyorum çünkü alternatif custom romlar var. Şu anda bile a15 ROM kullanabiliyoruz. Poco X Pro diğer gelişmiş romları aratmıyor. Çünkü teknik özellikleri çok iyi bir telefon.
Hala iyi bir telefon hocam. A54'lere kafa tutuyor. Bu kalibrede bir telefona 20-22k vermek gerekiyor da keşke Xiaomi zamanında az da olsa ucuza kaçmayıp adamakıllı ve dayanıklı bir anakart tasarlasaymış. POCO telefon her yönden esnek. Kızılötesi desen var, ROM desen bulunuyor, depolama birimi desen hıphızlı, 120 Hz ekran desen var, kamera desen iş görüyor ve işlemci desen hala ağır oyunların altından kalkabiliyor. Hepsi bir arada bir telefonu bir daha bulabileceğimi sanmıyorum.

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Hala iyi bir telefon hocam. A54'lere kafa tutuyor. Bu kalibrede bir telefona 20-22k vermek gerekiyor da keşke Xiaomi zamanında az da olsa ucuza kaçmayıp adamakıllı ve dayanıklı bir anakart tasarlasaymış. POCO telefon her yönden esnek. Kızılötesi desen var, ROM desen bulunuyor, depolama birimi desen hıphızlı, 120 Hz ekran desen var, kamera desen iş görüyor ve işlemci desen hala ağır oyunların altından kalkabiliyor. Hepsi bir arada bir telefonu bir daha bulabileceğimi sanmıyorum.

Donanım olarak çok iyi bir telefon tabii ki fakat ben MIUI arayüzünü seviyorum ve mümkün olduğunca özelleştirilebilir bir şekilde kullanmak istiyorum, ya modül ile yada farklı rom da kullansam özellikle MIUI arayüzü bulunan bir rom kullanmayı tercih ediyorum fakat kendi en son verdiği Android sürümü sonrası için hazırlanan özel port romların hepsinde sorunlar var. Şuan kullandığım HyperOS romda da diğer A13 üstü romların hepsinde de NFC sorunu var, tekrar NFC kullanabilmek için her okutmadan sonra yeniden başlatmak gerekiyor. Kendi içinde bulunan, diğer modellere göre fazla para verdiğim bir özelliği bu şekilde kullanmak beni rahatsız ediyor, yoksa kendi verdikleri yazılımı ben de olduğu gibi kullanamıyorum. Aynı telefonu şuan bile sıfır olarak satan yerler var ve 14.000 civarı fiyatları, o kadar çıkmışken biraz daha çıkarak baş ağrıtmayacak bir model kesinlikle alınabilir. Donanım açısından belirttiğim gibi kesinlikle çok iyi fakat güncelleme işi çok boş. Google bey zamanında GSI ile sözde Android ve güvenlik güncellemelerini romdan bağımsız vermeyi hedefliyordu ama ne olduysa GSI desteği olan bir çok model var, ortada GSI romlar da dolanıyor fakat ne güvenlik güncellemesi ne Android sürümü ile ilgili bir gelişme yok, yine üreticiden bağımsız bir adım atılamıyor, üreticiler de nedense ya bu işe girmiyor yada Google tarafından bir ilerleme yok. Ayrıca bu model Xiaomi'nin tek kronik sorunu olan modeli de değil, kamera lensin içine toz kaçan ve telefon açılmadan yapılamayan, arka paneli hiç kullanmadığınız halde soyulan, ekranda kendiliğinden çizgiler çıkan, kısa bir süre kullanımdan sonra kamera fokusu yapamayan modelleri de var. Yeni çıkan bir modeli bunlar gibi kronik bir sorunu var mı yok mu diye bekleyene kadar zaten güncelleme desteği kesiliyor. Google da sonunda Pixel cihazları Türkiye'ye getiriyormuş bakalım, bu telefonun ömrü yeterse geldiğinde onların fiyatlarına bakarız.

Asıl konu hakkında da reballing çözmüyorsa ya gerekli çipler değişecek yada yeni anakart yolu görünüyor. Reballing gerektiren sorun, işlemci soğutucu bloklara tam temas etmediği için altındaki lehimler zamanla gerekenden fazla ısınıp-soğuyarak soğuk lehime dönüşmesi ve temassızlık yapması. Sorunu ve reballing işlemini detaylıca yazmaya gerek yok, videoları mevcut ve öncekim mesajımda belirttiğim ekipmanı olan yerler için çok basit ve kısa bir işlem, tabii parçalar sağlamsa çalışır.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
14
Asıl konu hakkında da reballing çözmüyorsa ya gerekli çipler değişecek yada yeni anakart yolu görünüyor. Reballing gerektiren sorun, işlemci soğutucu bloklara tam temas etmediği için altındaki lehimler zamanla gerekenden fazla ısınıp-soğuyarak soğuk lehime dönüşmesi ve temassızlık yapması. Sorunu ve reballing işlemini detaylıca yazmaya gerek yok, videoları mevcut ve öncekim mesajımda belirttiğim ekipmanı olan yerler için çok basit ve kısa bir işlem, tabii parçalar sağlamsa çalışır.
Sadece sağlam olmasını umut ediyorum ancak ortada RAM arızası da varmış. Ki öncesinde telefon sıfırdan açıldığında sosyal medyada gezinirken TV ekranı gibi açık gri çizgili bir ekran geliyordu çok anlık. Demek ki cihaz o zamandan bana sinyal veriyormuş kardeş ben arızalanıcam diye. :)
MIUI arayüzünü sevmeme sebebim, ROM'un çok debloat olması. Hatta çok önceleri MIUI kaynaklı boşta bile durduk yere ısınması vardı ki custom ROM geçtiğimde bu düzelmişti. Bu yüzden ben MIUI sevmiyorum pek.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
Sadece sağlam olmasını umut ediyorum ancak ortada RAM arızası da varmış. Ki öncesinde telefon sıfırdan açıldığında sosyal medyada gezinirken TV ekranı gibi açık gri çizgili bir ekran geliyordu çok anlık. Demek ki cihaz o zamandan bana sinyal veriyormuş kardeş ben arızalanıcam diye. :)
MIUI arayüzünü sevmeme sebebim, ROM'un çok debloat olması. Hatta çok önceleri MIUI kaynaklı boşta bile durduk yere ısınması vardı ki custom ROM geçtiğimde bu düzelmişti. Bu yüzden ben MIUI sevmiyorum pek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AliExpress Poco X3 Pro Anakart fiyatı 8/256 GB 6220 TL.

AliExpress Poco X3 Pro Anakart fiyatı 8/256 GB 6220 TL.

Ekli dosyalar

• 1576.webp
    18 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt