Bende aynı cihazı kullanıyorum, çok memnunum. Xiaomi' nin güncelleme politikasını önemsemiyorum çünkü alternatif custom romlar var. Şu anda bile a15 ROM kullanabiliyoruz. Poco X Pro diğer gelişmiş romları aratmıyor. Çünkü teknik özellikleri çok iyi bir telefon.
Hala iyi bir telefon hocam. A54'lere kafa tutuyor. Bu kalibrede bir telefona 20-22k vermek gerekiyor da keşke Xiaomi zamanında az da olsa ucuza kaçmayıp adamakıllı ve dayanıklı bir anakart tasarlasaymış. POCO telefon her yönden esnek. Kızılötesi desen var, ROM desen bulunuyor, depolama birimi desen hıphızlı, 120 Hz ekran desen var, kamera desen iş görüyor ve işlemci desen hala ağır oyunların altından kalkabiliyor. Hepsi bir arada bir telefonu bir daha bulabileceğimi sanmıyorum.
Donanım olarak çok iyi bir telefon tabii ki fakat ben MIUI arayüzünü seviyorum ve mümkün olduğunca özelleştirilebilir bir şekilde kullanmak istiyorum, ya modül ile yada farklı rom da kullansam özellikle MIUI arayüzü bulunan bir rom kullanmayı tercih ediyorum fakat kendi en son verdiği Android sürümü sonrası için hazırlanan özel port romların hepsinde sorunlar var. Şuan kullandığım HyperOS romda da diğer A13 üstü romların hepsinde de NFC sorunu var, tekrar NFC kullanabilmek için her okutmadan sonra yeniden başlatmak gerekiyor. Kendi içinde bulunan, diğer modellere göre fazla para verdiğim bir özelliği bu şekilde kullanmak beni rahatsız ediyor, yoksa kendi verdikleri yazılımı ben de olduğu gibi kullanamıyorum. Aynı telefonu şuan bile sıfır olarak satan yerler var ve 14.000 civarı fiyatları, o kadar çıkmışken biraz daha çıkarak baş ağrıtmayacak bir model kesinlikle alınabilir. Donanım açısından belirttiğim gibi kesinlikle çok iyi fakat güncelleme işi çok boş. Google bey zamanında GSI ile sözde Android ve güvenlik güncellemelerini romdan bağımsız vermeyi hedefliyordu ama ne olduysa GSI desteği olan bir çok model var, ortada GSI romlar da dolanıyor fakat ne güvenlik güncellemesi ne Android sürümü ile ilgili bir gelişme yok, yine üreticiden bağımsız bir adım atılamıyor, üreticiler de nedense ya bu işe girmiyor yada Google tarafından bir ilerleme yok. Ayrıca bu model Xiaomi'nin tek kronik sorunu olan modeli de değil, kamera lensin içine toz kaçan ve telefon açılmadan yapılamayan, arka paneli hiç kullanmadığınız halde soyulan, ekranda kendiliğinden çizgiler çıkan, kısa bir süre kullanımdan sonra kamera fokusu yapamayan modelleri de var. Yeni çıkan bir modeli bunlar gibi kronik bir sorunu var mı yok mu diye bekleyene kadar zaten güncelleme desteği kesiliyor. Google da sonunda Pixel cihazları Türkiye'ye getiriyormuş bakalım, bu telefonun ömrü yeterse geldiğinde onların fiyatlarına bakarız.
Asıl konu hakkında da reballing çözmüyorsa ya gerekli çipler değişecek yada yeni anakart yolu görünüyor. Reballing gerektiren sorun, işlemci soğutucu bloklara tam temas etmediği için altındaki lehimler zamanla gerekenden fazla ısınıp-soğuyarak soğuk lehime dönüşmesi ve temassızlık yapması. Sorunu ve reballing işlemini detaylıca yazmaya gerek yok, videoları mevcut ve öncekim mesajımda belirttiğim ekipmanı olan yerler için çok basit ve kısa bir işlem, tabii parçalar sağlamsa çalışır.