Yardım POCO X3 Pro Ordu ilinde reballing işlemi yapan yerler

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Evolution X 9.5
Telefon Modeli
POCO X3 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Telefonum gecenin 3'ünde sosyal medyada gezinirken 1 saniye için dondu ve ardından pat diye kapandı. Şu an açılmıyor. Muhtemelen reballing işlemi gerekiyor. Ordu ilinde bunu yaptırabileceğim bir yer var mı acaba? Telefonsuz kaldım ve evde yedek telefon yok ne yazık ki.

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
16
İşin içinde anakart, ekran kartı, işlemci gibi parçaların tamiri var. Çok riskli ve hassas iş. Dilerim bir sıkıntı yaşamazsınız. 3000 TL' nin boşa gitme riski var Her şey ustaya bağlı.
Usta'nın dediğine göre bu telefondan 3-4 tane yapmış ve hiç birinde sorun çıkmamış. Daha doğrusu kullanıcılar tekrar bozuldu diye getirmemiş. Elinde cihazlar da vardı. Hatta bu sebepten kullanılamaz hale gelmiş iPhone'ları bile yaptığını ve hatta yeni yaptığı bir iPhone'u gösterdi. Yüksek ihtimal işini iyi biliyor. Bakalım göreceğiz.
Bu arada 2. gün ve herhangi bir dönüt olmadı. Çıkmasını beklemiyordum zaten telefonu da yine de bir haber bekliyordum. Yarın göreceğiz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak cihaz yapılamayacak durumdaysa bundan ücret almayacağını da ayrıca belirtmişti dün.

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
21
Doğru ekipmana sahip ne yaptığını bilen bir ustaya vermekte fayda var hocam böyle durumlarda.

Sizin bulduğunuz ustayı bilmiyorum ama genelde işin içinden çıkamayıp telefonu daha kötü hale getirip zaten bu cihaz kurtarılamaz durumdaydı deyip geçiştiriyorlar

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
16
Doğru ekipmana sahip ne yaptığını bilen bir ustaya vermekte fayda var hocam böyle durumlarda.

Sizin bulduğunuz ustayı bilmiyorum ama genelde işin içinden çıkamayıp telefonu daha kötü hale getirip zaten bu cihaz kurtarılamaz durumdaydı deyip geçiştiriyorlar
Adamın işin ehli olduğu belliydi hocam. Bugün gittim ve telefonda işlemci ve RAM arızası olduğunu söyledi. Birkaç kez reballing yaptığını ancak hala açılamadığını söyledi. Birkaç kez daha deneyeceğim dedi. Umarım telefonu tamamen bozmaz. RAM arızası olduğuna da eminim çünkü telefon sıfırdan açıldığı zamanlar bazen TV ekranı gibi çok anlık grileştiğine şahit olmuştum. İşin içinden çıkamazsak artık İstanbul/Tuzla'da yapan bir usta var. Onunla konuşup yollayacağım artık.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
19
Adamın işin ehli olduğu belliydi hocam. Bugün gittim ve telefonda işlemci ve RAM arızası olduğunu söyledi. Birkaç kez reballing yaptığını ancak hala açılamadığını söyledi. Birkaç kez daha deneyeceğim dedi. Umarım telefonu tamamen bozmaz. RAM arızası olduğuna da eminim çünkü telefon sıfırdan açıldığı zamanlar bazen TV ekranı gibi çok anlık grileştiğine şahit olmuştum. İşin içinden çıkamazsak artık İstanbul/Tuzla'da yapan bir usta var. Onunla konuşup yollayacağım artık.
Eğer usta yapamaz ise bence Telefon tamiri ile daha fazla hiç uğraşmayın, bulabilirseniz yerelden veya Çin' den bir anakart getirtin, orijinal imei numaralarını yazdırın, böylece telefon yenilenmiş olur. Bir zamanlar ben öyle yapmıştım, telefon hala tıkır tıkır çalışıyor.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
16
Eğer usta yapamaz ise bence Telefon tamiri ile daha fazla hiç uğraşmayın, bulabilirseniz yerelden veya Çin' den bir anakart getirtin, orijinal imei numaralarını yazdırın, böylece telefon yenilenmiş olur. Bir zamanlar ben öyle yapmıştım, telefon hala tıkır tıkır çalışıyor.
Bilmiyorum hocam. Sıfır anakart fiyatları pahalı diye biliyorum. Olmazsa da elimde kalan yarım yamalak verilerle yeni cihaza geçeceğim. Ancak bu cihaz artık POCO olur mu emin olamıyorum. ROM atılması basit ve kızılötesi olan bir cihaz istiyorum One Plus gibi ama bakalım onlar da çok para.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
19
Bilmiyorum hocam. Sıfır anakart fiyatları pahalı diye biliyorum. Olmazsa da elimde kalan yarım yamalak verilerle yeni cihaza geçeceğim. Ancak bu cihaz artık POCO olur mu emin olamıyorum. ROM atılması basit ve kızılötesi olan bir cihaz istiyorum One Plus gibi ama bakalım onlar da çok para.
Çin'den getirtirseniz ucuzdur. Sandığınız gibi pahalı değil. Tamir ücretinden daha azdır. Tamirciler yarım saatte hemen takıyorlar. Ali Express' den araştırabilirsiniz.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Çin'den getirtirseniz ucuzdur. Sandığınız gibi pahalı değil. Tamir ücretinden daha azdır. Tamirciler yarım saatte hemen takıyorlar. Ali Express' den araştırabilirsiniz.
Yurtdışı alışverişlerde kargo dahil 30€ sınırının aşılmaması lazım artık... :(

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
19
Yurtdışı alışverişlerde kargo dahil 30€ sınırının aşılmaması lazım artık... :(
Ondan haberim yoktu hocam, o kapıda kapandı demek ki... Geriye ya tamir, yada yeni telefon almak kaldı böylece, ufukta başka olasılık gözükmüyor...

Ondan haberim yoktu hocam, o kapıda kapandı demek ki... Geriye ya tamir, yada yeni telefon almak kaldı böylece, ufukta başka olasılık gözükmüyor...
Bu arada şimdi fiyatlara baktım, poco x3 pro anakartın fiyatı çin de 5400 TL. olmuş. Yurtiçinde bu fiyatın biraz üzerinde belki bulunabilir, sahibinden.com' a bakmak lazım.

Son düzenleme:
Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
19

Bu arada şimdi fiyatlara baktım, poco x3 pro anakartın fiyatı çin de 5400 TL. olmuş. Yurtiçinde bu fiyatın biraz üzerinde belki bulunabilir, sahibinden.com' a bakmak lazımecek .

Bu arada şimdi fiyatlara baktım, poco x3 pro anakartın fiyatı çin de 5400 TL. olmuş. Yurtiçinde bu fiyatın biraz üzerinde belki bulunabilir, sahibinden.com' a bakmak lazım.
Yurtiçinde ise Poco x3 Pro 8/256 GB ikinci el telefon fiyatları 7000-8000 TL arası seyrediyor.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
16
X3 Pro yeniden almayı düşünmüyorum. Şu olaylar geçsin yüksek ihtimal kullandıktan sonra değiştirip X7 Pro falan alırım artık.

Oyla:
Üst Alt