Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SoruPoco F1 ve Mi 8 Arasında Kaldım Görüşlerinizi Merak Ediyorum
Arkadaşlar daha önce ilk çıktığı zaman aldığım iphone 5s telefonu kullandım o zamanlar üst segment sayılırdı 5 yılı devirdim. Başka üst segmentli telefonum olmadı ancak telefona ihtiyacım var bütçem 3000 tl yi geçmiyor mi8 ile poco f1 arasında kaldım araştırma yaptım ancak arada ufak tefek farklar var mi8 kasa kalitesi ois desteği amoled ekran gibi konularda 1 tık önde gözüküyor poco f1 ise 4000 lik bataryası ve sıvı soğutması ile bir tık önde ama hangisini seçeceğim konusunda kararsızım poco f1 veya mi8 kullanan arkadaşlar kullanım tecrübelerini akrarırsa sevinirim benim gibi almayı düşünen ve daha kapsamlı araştırma tapan arkadaşlarda fikirlerini belirtirse memnun olurum şimdiden herkese teşekkür ederim.
Arkadaşlar daha önce ilk çıktığı zaman aldığım iphone 5s telefonu kullandım o zamanlar üst segment sayılırdı 5 yılı devirdim. Başka üst segmentli telefonum olmadı ancak telefona ihtiyacım var bütçem 3000 tl yi geçmiyor mi8 ile poco f1 arasında kaldım araştırma yaptım ancak arada ufak tefek farklar var mi8 kasa kalitesi ois desteği amoled ekran gibi konularda 1 tık önde gözüküyor poco f1 ise 4000 lik bataryası ve sıvı soğutması ile bir tık önde ama hangisini seçeceğim konusunda kararsızım poco f1 veya mi8 kullanan arkadaşlar kullanım tecrübelerini akrarırsa sevinirim benim gibi almayı düşünen ve daha kapsamlı araştırma tapan arkadaşlarda fikirlerini belirtirse memnun olurum şimdiden herkese teşekkür ederim.
Poco yu sivi sogutmali oldugu icin onde tutmak sacma olur mi 8 in kasasi metal alisimli oldugundan isiyi dogrudan disariya atabiliyor
Poco polikarbon yapida oldugundan isiyi hapsediyor ve bir nokta isindiginda orasi bi sure oyle kaliyor bunu dengelemek icin sivi sogutma oldugunu dusunuyorum termal olaral bi farklilik goremedim
arkadaşlar son olarak sizden ricam kılıf tavsiyesinde bulunur musunuz kullanan arkadaşlar hangi kılıfı kullanıyor şimdilik içinden çıkan kılıfı kullanıyorum yeterli mi sizce daha kaliteli kılıflar varsa önerilerinizi bekliyorum?
Hocam telefon kalınlığı nasıl sence boyutta büyük cebinde rahatsız ediyormu mesela ? Ben şuan G2 kullanıyorum 8.9mm kılıfla bir 10mm falan. Bana G2 bile kalın geliyor poco boyut olarak daha buyuk. Sırf bu sebepten mi 8 düşünmeye başladım.
Hocam telefon kalınlığı nasıl sence boyutta büyük cebinde rahatsız ediyormu mesela ? Ben şuan G2 kullanıyorum 8.9mm kılıfla bir 10mm falan. Bana G2 bile kalın geliyor poco boyut olarak daha buyuk. Sırf bu sebepten mi 8 düşünmeye başladım.
arkadaşlar son olarak sizden ricam kılıf tavsiyesinde bulunur musunuz kullanan arkadaşlar hangi kılıfı kullanıyor şimdilik içinden çıkan kılıfı kullanıyorum yeterli mi sizce daha kaliteli kılıflar varsa önerilerinizi bekliyorum?
Türkiye'de iyi kılıfların fiyatı 40 lira , hadi taş çatlasın 30 liradan başlıyor .
Bu yüzden ben sık sık kullandığım AliExpress' ten 11.11 indirimlerinde 4 adet kılıf sipariş verdim . 1 Tanesi kupon ile bedavaya geldi. Toplamda 3.9 dolar tuttu. 2 Tanesi elime ulaştı , diğerleri ise eli kulağındadır. Kılıflar gelene kadar ise kendi kılıfını kullanıyorum ve gayet yeterli geliyor.
Ancak şuanda da 1$ - 2.5$ aralığında çok iyi kılıflar bulabilirsiniz. Tek sorun ise ortalama 25-35 gün bekleyecek olmanız
Beğendiğim ve aldığım kılıflardan birkaçının linkini bırakıyorum aşağıya. (Kendime göre en iyileri sıraladım(iyiler üstte))
+
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
+
+
+
+
Burada ise Aliexpress teki Tüm Pocophone F1 kılıflarının Sipariş sayılarına göre listelenmiş hali :
+
Türkiye'de iyi kılıfların fiyatı 40 lira , hadi taş çatlasın 30 liradan başlıyor .
Bu yüzden ben sık sık kullandığım AliExpress' ten 11.11 zamanında 4 adet kılıf sipariş verdim . 1 Tanesi kupon ile bedavaya geldi. Toplamda 3.9 dolar tuttu. 2 Tanesi elime ulaştı , diğerleri ise eli kulağındadır. Kılıflar gelene kadar ise kendi kılıfını kullanıyorum ve gayet yeterli geliyor.
Ancak şuanda da 1$ - 2.5$ aralığında çok iyi kılıflar bulabilirsiniz.
Tek sorun ise eğer takipsiz kargo ile gönderim yapılırsa (Takipli kargo düşük fiyatlı ürünlerde ücretlidir(1-2$)) ortalama 25-35 gün bekleyecek olmanız
Beğendiğim ve aldığım kılıflardan birkaçının linkini bırakıyorum aşağıya. (Kendime göre en iyileri sıraladım(iyiler üstte))
+
+
+
+
+
Burada ise Aliexpress teki Tüm Pocophone F1 kılıflarının Sipariş sayılarına göre listelenmiş hali :
+
Pocophone F1 ,şahsıma göre şık ve estetik bir tasarıma sahip olduğundan Hacimli , Kalın , Çok ayrıntılı (parlak , çok desenli) kılıflar telefonu Kabalaştırıyor.
Bu yüzden olabildiğince sade ve hacimli (kalın , girintili çıkıntılı) olmayan kılıfların tercih edilmesi telefonun estetiğini bozmayacaktır.
Eski telefonum LG G4 'idi ve kendisi bu telefona(Poco'ya) göre kat kat daha ağır ve kalın geliyor şuanda bana.
Pocophone F1 ise ele alındığında veya önünze koyup baktığınızda lanse edildiği gibi 'kalın' ve 'kaba' gelmiyor. Gayet kaliteli güzel bir estetik tasarıma sahip.
Ancak Mi8 ile Pocophone arasında bu sebepten ötürü kalmayın. Furkan'ın dediği gibi diğer farklı olan özellikleri göz önünde bulundurun.
+OIS( Optik Görüntü Sabitleyici)(Poco'da yok) ,
+NFC(Ülkemiz ve halkımızda pek yaygın olmayan ödeme yöntemi diyebiliriz.)(Poco'da yok) ,
+Sıvı Soğutma(Mi8 'de yok) ,
+Batarya ve Şarj Ömrü(Poco 4000 mAh, Mi8 3400 mAh) , gibi gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız daha doğru olacaktır.
Ben ise bu farkları göze aldığımda tercihimi Poco'dan yana kullanıyorum.
Aşağıda Pocophone F1 için yaptığım değerlendirmem bulunuyor. Göz atmanızı tavsiye ederim
Bu telefondan önce LG G4 ve Xperia Z2 kullandım.Bu telefona geçtiğimde önceki telefonlarıma telefon demeyi bıraktım.
Artıları:
+Tasarımı ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.Ağırlığı gayet makul seviyede.Ele alındığında kaliteli ve güzel bir hissiyat oluşturuyor.
+Batarya kapasitesi ve Şarj ömrü gerçekten çok iyi. Snapdragon 845 , sıvı soğutma ve 4000 mAh bataryanın etkisiyle çok uzun bir şarj ömrü sunuyor.
Gün içerisinde yoğun şekilde twitter ,normal bir şekilde instagram,youtube, alışveriş uygulamalarını ve de bluetooth kulaklık kullanıyorum.Bu kullanımla %100 olan şarjım 3.gün sabahında %30-40 civarlarında dolaşıyor.
+Snapdragon 845 ve Sıvı soğutmanın etkisiyle telefonda ısınma ve kasmaya dair en ufak bir ibare ile karşılaşılmıyor. Telefon aşırı akıcı ve hızlı. Oyunlarda en yüksek grafik ayarlarında dahi kasma veya ısınma yaşanmıyor.
+Yüz tanıma özelliği neredeyse zifiri karanlık ortamlarda bile çok hızlı çalışıyor.Parmak izi okuyucusuda aynı şekilde.
+Ön ve Arka Kamera ışığım yeterli bulunduğu ortamlarda çok iyi işler çıkartabiliyor.
+Dahili uygulamaları güzel ayrıntılar sunuyor.
+Hoparlörden çıkan ses seviyesi ve ses kalitesi gayet iyi.
Eksileri:
-Arka ve Ön kamera düşük(kötü) ışık koşulları altında vasat performans verebiliyor.
-Kamerada OIS (Optik görüntü sabitleyici) desteği bulunmuyor. EIS (Elektronik görüntü sabitleyici) desteği bulunsada videolarda sarsıntılar hissediliyor.Fotoğraflarda ise sabit tutularak çekildiğinden, optik sabitleyici olmaması pek fark edilmiyor
-SuperAmoLed ekran bulunmuyor (Bulunmasa bile çoğu amiral gemsiyle aynı, bazılarından daha iyi ekran deneyimi sunabiliyor)
-NFC desteği bulunmuyor. (Kullanmadığım için beni etkilemiyor)
-Arka tarafı plastik türevi bir hammadeden yapıldığından kılıfsız kullanımlarda arka kapakta çizilmeler meydana gelebilir (Kılıf kullandığımdan bir sorun teşkil etmedi.Ayrıca plastik türevli bir arka kapaktan oluşsada gayet kaliteli ve güzel yapısı var.)
-Diğer amiral gemilerinin Gorilla Glass 5 kullanmasının aksine Pocophone F1 biraz daha eski teknoloji olan Gorilla Glass 3 ile ekranını (Cam) koruyor.Kırılmaz veya Nano ekran koruyucu kullanılmaz ise yere düşmelerde çizilme ve çatlama oranları Gorilla Glass 5 e göre daha fazla olacaktır.(Nano ekran koruyucu kullanıyorum.En az 3 4 kez yere düşürdüğüm telefonumda herhangi bir deformasyon oluşmadı.)
Genel hatlarıyla telefon bu şekilde.Ancak telefonun artıları ,eksilerinin üzerini tamamen örtüyor .
Yazmayı unuttuklarım oldu ise affola.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yazmayı unutmuşum, Telefonu, sahip olduğu artı-eksileri ve Bu özelliklere rağmen sahip olduğu fiyat bandını göz önünde bulundurarak Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben yurtdışından kuzenime getirttim. O zaman Türkiye fiyatı 3200-3400 civarlarında iken ben 1800 TL ye getirttirdim.
Şuanda Türkiye de 2500 civarlarında bulunabiliyor sanırım.
Türkiye pazarındaki telefon fiyatlarıyla karşılaştırıldığında fiyatı ve sunduğu performans göze alındığında en makul telefon Pocophone F1