Cevabı sadece "var" ya da "yok" olan bir soruya gereksiz duyar kasan kişi forumda seviliyor diye haklı görülüyor olabilir, cevap vermeyedebilirdi, cevabımdan rahatsız da olmuş olabilir. Bunların hepsi kabul edilebilir. Ama yazdığım özel mesajı burada paylaşan birini savunuyorsunuz.
Kurallarınızdaki eksiklik var belli ki. Sorunu özel mesajdan buraya taşıyıp egosunu okşatan biri ile konuşma tarzım gayet makul görünüyor.
Aslında o mesajımı dikkate alıp cevap verdiğinde yaptığı hatayı ben de buradan ona cevap vererek yaptım. Bu empatiyi yapabilecek kadar geliştirmiştir umarım kendini. Bu cümlelerim de saldırganlık değil temenni içeriyor. Kolay gelsin.
Cevabının 3 harf ya da 1 roman uzunluğunda olmasının bir önemi yok. Bencilliğiniz o kadar had safhaya ulaşmış ki, anlatılmak isteneni dahi anlayamıyor, kendinizi haksız yere savunmaya çalışıp, bunu yaparken de tüm saygısızlığınızı ortaya döküyorsunuz.
Konunun sizinle direkt olarak hiçbir alakası yok. Siz burada sadece bir örneksiniz. Üstelik te çok güzel bir örnek. Çünkü hergün onlarca mesaj alıyoruz. Birçok mesaj haftalar öncesinden gelmiş olabiliyor. Bana yazan arkadaşlar genelde sonrasında fazla zorlamıyorlar. Ancak zorlayan olursa da imzama bakınız diye cevap yazıyorum. Buna rağmen sizin kafanızda olup saygısızlık yapanlar da o günkü tüm motivasyonumuzu alıp götürüyor. Buna kimsenin hakkı yok. İşte bu yüzden güzel bir örnek olmuşsunuz.
İkide bir forumun en sevilen kişisi diye haklı görünmeyi ortaya koyuyorsunuz ama bunu bile yanlış yapıyorsunuz. Bencilliğiniz düşünmenizi de engelliyor. Bir insan niye sevilir diye biraz kafanızı yorun lütfen. Demek ki forum üyeleriyle iletişimi iyi, birbirleriyle yazışmaktan mutluluk duyuyorlar, sorunları çözülmüş v.s. v.s. Sizin yapmanız gereken şey, burada saygısızlığınızı sürdürmek değil, acaba ben nerede yanlış yaptım diye düşünmek ve özür dilemekti.
Buradan sonrası geneldir.
Maalesef bencilliğimiz, forumların herkese açık bir yardımlaşma ortamı olduğunu unutturup, benim işim görülsün de başkasından banane şeklinde tam da forum ruhunun 180 derece tersi bir düşünceye sebep olmaktadır. Özel mesajlar adından da anlaşılacağı üzere özel şeyler için, üyelerin birbirleriyle yazışabilecekleri, kimsenin göremediği özel ortamlardır. Burayı, forumda daha önce açılmış konular olmasını da geçtim, herkesin başına gelebilecek ya da gelmiş olan cihazlarımızın sorunları için kullanmamamız gerekiyor. Foruma yazdığınızda belki daha önce aynı sorunu yaşamış bir arkadaş hemen çözümü yazacak, belki konuyu bilen bir arkadaş cevaplayacak, belki mesaj attığınız kişinin o konuyla ilgili bir bilgisi yok ve size cevap yazana kadar günler geçecek. Takdir edersiniz ki kimse herşeyi bilecek ya da 24 saat forumda bulunmak zorunda değil.
Sizler 1 kişiye mesaj atıyorsunuz ama karşınızdaki kişi bazen yüzlerce mesaja maruz kalıyor. Lütfen bunu gözönüne alarak sitemlerinizi yapınız.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk