MIUI 12.5 OneOS Android 11 MIUI 12.5 [9T Pro | K20 Pro] 15.11.2021

ondercok

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
mi 5s Plus
Konular
9
Bu romda pilde sıkıntı vardı %20 lerde falan şarj bitiyordu telefon kapanıyordu. Ve gps çok fazla pil yiyordu. Kullananlar bu sorunlar düzeldimi söylerse süper olur.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
ondercok, şuana kadar romda kapanma ve GPS fazla pil tüketme sorunuyla hiç karşılaşmadım hocam.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
bolatyavuz, hocam değişiyor günden güne. Geçen gün neredeyse tüm gün youtube acıktı 12 saate yakın gitti pil ama çok ekstrem bir kullanım oldu o. Genelde 7-8 saat arası ekran süresi alıyorum.
Not:verdiğim değerler yaklaşık değerlerdir.

yagamisan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yagami
Cihazım
Redmi k60
Meslek
Gizli Youtuber
Konular
3
Hocam ne kadar ekran süresi aldınız acaba,ve akıcılığı vs nasıl sizce?
Akıcılığında bir sorun yok diğer romlar gibi, geçen galeride hafif bi kasma oldu bir daha olmadı. Pil ise ben evde 2gye alıyorum telefonu full wifi ile kullanıyorum biraz oyun, biraz whatsapp, ara sıra telefon görüşmesi ama daha çok samsung browserda forumlarda falan geziyorum.Konum vs kapalı karanlık mod açık daima. Aldığım süreler ekteki gibi. Benim en iyi pil süresi aldığım bir iki romdan biri. Örneğin ekran kapalı iken 9 mAh saat harcıyor ( Accubatteryde ekran kapalı iken, ekranı açtığımda anlık gördüğüm değer, kilit ekranında.) Bundan daha düşük sadece blisste(Android 10 sürümü) görmüştüm o da 7 mAh idi. Daha da düşük pil harcayan rom görmedim. Yani miui için çok iyi.

Edit: Anlık 9 mAh nasıl gördüğümü göstermek için kilit ekranının ekran görüntüsünü ekliyorum. Kendi kullandığınız romların beklemedeki pil harcamasını ölçmek için güzel bir yöntem. Lakin ekranı kapattıktan bir süre sonra beklemeniz gerekiyor, örneğin kapattınız ekranı açtınız 42 mAh gördünüz, tekrar kapatıp 3 5 dk bekleyip tekrar bakın. Deneme yanılma ile öğrenebilirsiniz ben öyle yapıyorum.Derin uykuya girip girmemesine bağlı olarak değerler değişebilir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-07-31-13-15-59-595_com.digibites.accubattery.jpg
    Screenshot_2021-07-31-13-15-59-595_com.digibites.accubattery.jpg
    377,6 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2021-07-31-13-29-11-837_lockscreen.jpg
    Screenshot_2021-07-31-13-29-11-837_lockscreen.jpg
    712,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

FRkan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
mi 9t pro
Konular
0
romu dün akşam kurdum ve kurulumu yaptıktan sonra gece 3 e kadar gayet güzel kullandım batarya 6 kaldığında şarja taktım (romu kurdugumda saat akşam 9du ve sarj 86 idi) saat 5-5.30 arası sarjdan 100 olarak geri çektim. telefonu bir köşeye koyup uyudum ve saat 8.30 gibi tekrar telefonu elime aldım, baktığımda boş kullanımda 3 sarji gitmişti yani telefonu %97 den itibaren kullanmaya başladım.saat 9.30 a kadar sosyal medya youtubede gezdim ve sarj 89 olunca oyun performansına bakmaya başladım ve gerçekten şuana kadarki en iyi performansı aldım. daha önceki yorumlarda herkes şarj süresinin çok iyi olduğunu söylemişlerdi bu böyle olunca bendede bir şüphe oluştu, acaba performanstan kesip pil gücüne daha çok yoğunlaşan bir rommu diye önyargılı geçmiştim roma. ama tam tersi daha önceki global 12.5.0.1 sürümünden daha stabil daha akıcı ve daha fazla pil süresi veren bir rom olmuş BU ROM BENCE OLMUŞ. oyun olarak call of duty mobile, wild rift, real racing 3, carx racing 2yi test ettim. ve normalde 2-3 maçta 25 şarj yiyen telefon şuan 20 sarjdan az yiyor ve performansida yaninda cabası, önceki global sürümde bir kaç el ardarda girince haliyle telefon isiniyordu ve fps düşmesi oluyordu fakat bunda sadece yok denebilecek kadar 2-3 kere aralıklı bir şekilde saniyelik drop girdi ve tekrar düzeldi ve tabiki bunda hava durumununda etkisi var :) şuan oturdugum bölge hava durumu anlık 30° olduğu için ben bunları pek umursamıyorum, kısacası gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz çok güzel bir rom olmuş, ne performans etkilenmiş nede ekran süresinde bir kısıtlama var.
Oyunlar full ayar+full parlaklık olarak oynanmıştır batarya bitene kadar test edeceğim için bu şekilde oynadım ve şuan sarjim 15 olarak hala kullanıyorum.
En çok şarj yiyen oyun wild rift ikinci olarak call of duty mobile, real racing3 ve carx racing 2 neredeyse hiç sarj yemedi+oyunu oynarken pil sıcaklığının düştüğünü farkettim.
birde şunu soylemem gerekirki süper duvar kağıtlarını çok kullanmak istememe rağmen batarya hızlı bitiyor diye kullanmaya korkuyordum fakat bu romda kurdugumdan beri süper duvar kağıdı kullaniyorum ve herzaman açık ekran etkin olarak duruyor :)
karanlık temada kullandigimida unutmadan yazayım.

ve şimdi sıra geldi tecrübeden cok sizin tecrubenize danışma vakti :D
bir türlü chrome yükleyemedim galiba sıkıntı bende :D yardımcı olabilcek varsa yorumunu bekliyorum.
birde + olarak romdaki ek özellik olarak oneos space ve ayarlardaki oneos settingin ne işe yaradığını anlayamadım :) aslında pek kurcalamadim, sizden yardım bekliyorum, iyi forumlar..

Ekli dosyalar

• IMG_20210731_133418.jpg
    IMG_20210731_133418.jpg
    647,3 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20210731_133357.jpg
    IMG_20210731_133357.jpg
    157,1 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2021-07-31-12-33-56-076_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-07-31-12-33-56-076_com.miui.securitycenter.jpg
    262,4 KB · Görüntüleme: 19

bolatyavuz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Pocof1
Konular
2
FRkan Elinize sağlık hocam detaylı bir görüş bildirimi olmuş , hayırlı günler.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
FRkan, hocam yorumların için teşekkürler. Kullanacak ve özellikle oyun performansını merak eden arkadaşlar açısından faydalı olacaktır. Google Chrome yuklenememe sorunu anlık bir durum olabilir mi? Şimdi denedim ve sorunsuz yükledi. Play store uygulama verilerini temizleyip deneyebilirsiniz belki işe yarar. Ayarlardaki oneos settings şuan için boş ve geliştirme Aşamasında. Geliştiricinin verdiği bilgiye göre 2 ağustos tarihli güncellemede içine bazı ayarlar eklemeye başlanacak. İleride artarak devam edecektir eklentiler. Oneos space ise kabaca içindeki uygulamaları başka yerde arama yapmadan yukleyebileceginiz ve son sürümlerinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir uygulama.

bolatyavuz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Pocof1
Konular
2
Akıcılığında bir sorun yok diğer romlar gibi, geçen galeride hafif bi kasma oldu bir daha olmadı. Pil ise ben evde 2gye alıyorum telefonu full wifi ile kullanıyorum biraz oyun, biraz whatsapp, ara sıra telefon görüşmesi ama daha çok samsung browserda forumlarda falan geziyorum.Konum vs kapalı karanlık mod açık daima. Aldığım süreler ekteki gibi. Benim en iyi pil süresi aldığım bir iki romdan biri. Örneğin ekran kapalı iken 9 mAh saat harcıyor ( Accubatteryde ekran kapalı iken, ekranı açtığımda anlık gördüğüm değer, kilit ekranında.) Bundan daha düşük sadece blisste(Android 10 sürümü) görmüştüm o da 7 mAh idi. Daha da düşük pil harcayan rom görmedim. Yani miui için çok iyi.

Edit: Anlık 9 mAh nasıl gördüğümü göstermek için kilit ekranının ekran görüntüsünü ekliyorum. Kendi kullandığınız romların beklemedeki pil harcamasını ölçmek için güzel bir yöntem. Lakin ekranı kapattıktan bir süre sonra beklemeniz gerekiyor, örneğin kapattınız ekranı açtınız 42 mAh gördünüz, tekrar kapatıp 3 5 dk bekleyip tekrar bakın. Deneme yanılma ile öğrenebilirsiniz ben öyle yapıyorum.Derin uykuya girip girmemesine bağlı olarak değerler değişebilir.
yagamisan inceleme ve veriler için teşekkürler yagami hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FRkan, hocam yorumların için teşekkürler. Kullanacak ve özellikle oyun performansını merak eden arkadaşlar açısından faydalı olacaktır. Google Chrome yuklenememe sorunu anlık bir durum olabilir mi? Şimdi denedim ve sorunsuz yükledi. Play store uygulama verilerini temizleyip deneyebilirsiniz belki işe yarar. Ayarlardaki oneos settings şuan için boş ve geliştirme Aşamasında. Geliştiricinin verdiği bilgiye göre 2 ağustos tarihli güncellemede içine bazı ayarlar eklemeye başlanacak. İleride artarak devam edecektir eklentiler. Oneos space ise kabaca içindeki uygulamaları başka yerde arama yapmadan yukleyebileceginiz ve son sürümlerinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir uygulama.
süvari2019 sıfırdan yüklemek için 2 ağustosu bekleyelim mi hocam sizce ,nedir tavsiyeniz?

Üst Alt