Sohbet nedir bu xiaomi?

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Donanımsal olarak gayet iyi olsa da, yazılımsal olarak berbat durumda Xiaomi. Bunu inkar edemeyiz. Bu yüzden cihazı kullanmayı bırakmak bile mümkün. Çünkü herkes rom, root . Yapmak zorunda değil. Skorpi 'nin dediği gibi, ki hocam haklı, normal kullanıcılara önermek bence de saçma. her zaman olmasa da genelde yazılımsal sorunlar söz konusu.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öyle tabikide katılıyorum size aksini söylemiyorum cihazı övüyorumda ben hala bu paraya zaten anca dümdüz bi android alırsın hiçbişey yapamazsın yine :) şu cihazın duruşuna bile değer verdiğimiz para :) şu sorunları kullanıcı müdahalesi olmadan güncelleme ile çözerlerse tadından yenmez.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Progressive

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3
Kimse Xiaomi yazılımlarını beğenmiyor mu ya bi ben mi beğeniyorum? Sırf yazılımı için almıştım. Bu akıcılık, bu görsellik, bu sadelik, bu güncelleme desteği, bu yenilikler MIUI dışında hangi platformda var ? Bir tek Apple da vardı o da tasarımı batırdı son sürümle (tabi benim fikrim).

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Kimse Xiaomi yazılımlarını beğenmiyor mu ya bi ben mi beğeniyorum? Sırf yazılımı için almıştım. Bu akıcılık, bu görsellik, bu sadelik, bu güncelleme desteği, bu yenilikler MIUI dışında hangi platformda var ? Bir tek Apple da vardı o da tasarımı batırdı son sürümle (tabi benim fikrim).
Her şey güzel olsa da; bir güncelleme ile bütün her şeyi berbat edebildikleri gerçeği de maalesef her zaman var... İşin ilginç tarafı, daha doğrusu bana tuhaf gelen tarafı, güncelleme gelmedi diye karalar bağlayanların, güncelleme sonrasında telefonu çöpe döndüğünde çemkirmeleri... happy~~

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
benim 6. mi telefonum redmi not 3 de ve mi 5s de yzılım üstüne yazılım, uygulama üstüne uygulama kurdum. baktım ki her romdan sonra yine miui ye geri dönüyorum, çünki beklentileri karşılayamıyor onlarında hatalarıyla uğraşır olmuştum uygulama durduruldu hataları kamerayı başlatama ma ve yükleme hataları seste düşüklük, ama bir kere bulaştım; şu anda redmi 5 plus telefonum var. her gün rom atasım geliyor. ama bende artık çoğu kullanıcı gibi bu tür işlerle uğraşmak yerine aldığım gibi kullanmak sadece güncellemeleri yapmak istiyorum. bakalım ne kadar sabredebilicem. bu arada samsung telefonuma da rom atıp rootlamıştım ve asus telefonuma da hani onların yazılımlarıda sorunsuz değil. mükemmeli göreceğimizi de sanmıyorum.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Konuyu okudum soylenecek seylerin cogu soylenmis. Oneplus one kullanicisiyim 4 seneden fazladir. Lineageos ile kullaniyorum. Yeterli bilgim var. Bu aralar yeni telefon bakiyorum mi8, mix3, op 6/6t gibi telefonlarin neredeyse tum yorumlarini okudum. Miuinin problemleri ve cozumleri var. Son kullanici bunlari bilmek zorunda degil. Tamamen katiliyorum ama bence son kullanici yari fiyata amiral gemisi alacaksa biraz arastirmali. Dusunmeli bu telefon neden yari fiyata satiliyor diye. Cidden her yerde sorunlar ve cozumler (bazisi zor cozumlu, bazisi cozumsuz) yaziyor. Yani ben xiaomi hakkinda bu bilgileri okuyarak ogrendim. Bir kac gun forumlarda takilmak yetti. Herkes yapabilir. Olur da xiaomi alirsam ne ile karsilasacagimi biliyorum. He yok arkadas ben bunla ugrasamam diyecek olsam alirim bir huawei p/mate veya iphone...
Ben farkli bir cozumden bahsedeyim. Bu da can sıkıcı olabilir kimisi icin ama ben daha once de nexus kullandigim icin bence cok iyi cozumler var: Google playde milyon tane uygulama var arkadaslar. Misal centik gizleme uygulamasi var, aod uygulamasi var... vs... Zaten telefonun orjnalinde olan bu ozellikler de birer uygulamadir. Cogu zaman google playde daha iyisi bulunur. Sadece gereksiz izin istemedigine bakin, gerekeirse izinleri engelleyerek kullanin.

Son düzenleme:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
En basit örneği vereyim. Mi4 4 çekirdek, 2.45ghz
Ama 2 çekirdek MIUI 7 den sonra bitti normal kullanıcılar için.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alperennn26

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
alperen
Cihazım
S20 Ultra
Meslek
Memur
Konular
2
En basit örneği vereyim. Mi4 4 çekirdek, 2.45ghz
Ama 2 çekirdek MIUI 7 den sonra bitti normal kullanıcılar için.

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 çekirdek miui 7 den sonra bitti derken? Mi 4 kullanıyorum ve hala ilk günkü performansında.

SM-G570F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Progressive

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3
Her şey güzel olsa da; bir güncelleme ile bütün her şeyi berbat edebildikleri gerçeği de maalesef her zaman var... İşin ilginç tarafı, daha doğrusu bana tuhaf gelen tarafı, güncelleme gelmedi diye karalar bağlayanların, güncelleme sonrasında telefonu çöpe döndüğünde çemkirmeleri... happy~~

Redmi 4 Prime ve ardından Mi8 e geçiş yaptım güncellemeler hiç abartılı sorunlar yaratmadı bende. Boş abartı diye düşünüyorum mesajlar kısmında küçük bi yer ingilizce kalmış mesela düzeltirler çok da önemli değil burda görmesem farketmezdim bile.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Redmi 4 Prime ve ardından Mi8 e geçiş yaptım güncellemeler hiç abartılı sorunlar yaratmadı bende. Boş abartı diye düşünüyorum mesajlar kısmında küçük bi yer ingilizce kalmış mesela düzeltirler çok da önemli değil burda görmesem farketmezdim bile.
Forum ve sosyal medyadaki şikayetler ağırlık olarak güncelleme sonrası ufak tefek problemler ile güncelleme neden verilmiyor serzenişlerinden oluşuyor.

Benim tespit ettiğim durum bu. Genel anlamda bu fiyata bu telefon bana fazla bile. :)

Son düzenleme:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
2 çekirdek miui 7 den sonra bitti derken? Mi 4 kullanıyorum ve hala ilk günkü performansında.

SM-G570F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çekirdekler bi süre sonra duruyor demek istedim. Rootlayıp bu sorunu çözebilir kullanıcılar.
Siz cihazı rootlamadan kullanıp ilk günkü performansı alıyorum diyorsanız, şanslısınız. Yada performans anlayışımız farklı. Cihazın işlemci gücüne bakın. 2 çekirdek kendini kapatır. Hatta bi süre sonra tek çekirdeğe bile düşüyor. Cihazı kapatıp açmanız durumunda bu sorun geçici olarak ortadan kalkar.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt