- Adım
- Asım
- Cihazım
- Xiaomi Mi 6
- Meslek
- Kimya Mühendisi
- Konular
- 6
2012'den beri android kullanirim. Ilk android telefonum turkcell t10'du. Ardindan vodafone 945 aldim ve custom rom isine bende girdim o zamanlarda. Perfect rom diye romlarim vardi. Bu işi keyif icin yapiyordum. Pek vakit bulamadigim için sonraki telefonlarimda bu işlere pek girismedim. Yeni yeni tekrardan custom rom yuklemeye basladim. Galaxy Note 5 ile custom rom yükleme isleri basladi bende. Ben pek etik bir yapida oldugunu dusunmuyorum ucret dahilinde rom hazirlamanin. Simdi sifirdan ürettiğin ya da bircok kisminin senin elinden, dusuncenden cikarsa tabi isteyebilirsin. Lakin sen eldeki sistemi makyajlayip uzerinde birkac sorunu gidererek ucret istemek aşırı sacma geliyor. Yapilan is zorlu ve zaman alici birsey olabilir asiri emek veriliyorda olabilir ama isin ucu maddiyata dayanmamaliydi. Xiaomi telefon alanlarin buyuk bir kismi zaten daha dusuk ücretli, yuksek performansli urun almak icin aliyor. Ben kullanici olarak rom bazinda baska seceneklere yonelebilirim cokta büyük sorun teskil etmez benim icin. Ya da biri gelir paylasir romu o sekilde de yukleyebilirim. Bu işi yapan kisi genellikle birçok kisi benim urettigim yazilimi kullansin, keyif alsin, daha fazla indirme sayisi olsun, geri donuslerde bulunup eksikliklerini gidererek insanları daha fazla mutlu edeyim diye yapar. Android yazılımlariyla uğraşan biri icin halledibilecek seyler romun icinde bulundurulan ozellikler. Bagis seklinde kisinin maddi durumuna birakilan bir odeme sekliyle devam etseydi cok daha hos olurdu benim görüşümce. Gelistirici onlar olduğu icin neden ucretli yaptin diyemiyorsun tabi. Dedigim gibi bence pek etik bir durum degil yapilan. Yapilan bu durumda baska bir ölçüde pekte etik olmayan durumlar meydana geliyor.Ucretli satilan bir romu baskasinin bulup paylasmasi gibi. Bunlar benim görüşlerim,gerisi gelistirici grubun insiyatifine kalmıştır
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi