Rom [MİUİ10 SON SURUM] Mi 9 - Xiaomi.eu MIUI 10 v9.8.1 Beta Rom İndirme Bağlantısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
mi9-1-jpg.42293
Merhaba arkadaşlar , Mi 9 Android Q (10) Miui 10 Global Beta ( Xiaomi.eu) romu çıkmıştır.
%100 Türkçedir.

İlk Kurulum: TWRP açın , Recovery - Xiaomi Mi 9 Twrp 3.3.1-0601 Tek Tuş Yükleme Aracı
TWRP Wipe seçeneğinden "Format Data" seçeniğini onaylayın, gelen uyarıya "yes" yazıp onaylayın. Yoksa "Mi.com" yazısında kalırsınız.
Bilgisayara bağlayıp aşağıdaki bağlantısını verdiğim romu telefona kopyalayın ve Install menüsünden xiaomi.eu_multi_xxx.zip dosyasını bulup "Swipe to confirm flash" yazısını sağa doğru çekip kurulumu yapın, ardından Reboot diyerek yeniden başlatın.

Güncelleme için, romu cihazı indirin ya da kopyalayın ardından TWRP install menüsünden xiaomi.eu_multi_xxx.zip dosyasını bulup "Swipe to confirm flash" yazısını sağa doğru çekip kurulumu yapın, ardından Reboot diyerek yeniden başlatın.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Adb Komutlarıyla yüklemek için;
adb push xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zip /storage adb shell twrp install /storage/xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zip

Ekran Görüntüleri:
Yorumlarda

Bilinen Hatalar:
Android 10 known bugs:
- TWRP doesn't support storage decryption for Q yet
- Some third party apps may be incompatible with Android Q
- Downgrade back to P is not recommended

Not:
1-Ayarlar Telefon hakkında - miui sürümü 7 kez dokunun geliştirici olun
2- Ayarlar- Ek ayarlar - geliştirici seçenekleri menüsünden oem kilidi ve usb hata ayıklama modu açık olsun.

İndirme Bağlantısı Haftalık:

hocam adb komutlari ile yükleme nasıl yapılır? Rom cihazın hafızasındamı olmalı? Yoksa pc-nin mi? verdiyiniz iki komut arda-arda olarak mi girilmeli?

timursahiner

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
timur
Cihazım
mi5s plus
Konular
7
hocam adb komutlari ile yükleme nasıl yapılır? Rom cihazın hafızasındamı olmalı? Yoksa pc-nin mi? verdiyiniz iki komut arda-arda olarak mi girilmeli?
Adb push komutu dosyayı cihaz hafızasına yollamak için sonrasında gerekli dizin secilir diger install komutu ilgili partitionu yuklemek icin dosyayı adb kok dizinine yani adb klasorune atacaksınız eger cihazınız desteklerse dosyayı direk sd kok dizine atıp bu sefer sadece 2 ci komutu girersiniz ama sanıyorum dosya sistemi okunmadıgı için ihtiyac gerekiyor.

Redmi K20 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Shell command ile yapacaksan yukaridakilar. Yok cmd ile yapacaksan abd sideload dosya.zip yaparak direk install yapiyorsun. Ama dosya adb tools klasorunyn icinde olucak. Shell ile ugrasma bence. Ben command prompt ile yaptim ,amma once kill server yap sonra tekrar start server sonra dediyim komutu gir tamamdir.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Shell command ile yapacaksan yukaridakilar. Yok cmd ile yapacaksan abd sideload dosya.zip yaparak direk install yapiyorsun. Ama dosya adb tools klasorunyn icinde olucak. Shell ile ugrasma bence. Ben command prompt ile yaptim ,amma once kill server yap sonra tekrar start server sonra dediyim komutu gir tamamdir.

Frohell hocam ben bu sitedeki Twrp kurma araci ile twrp kurdum, sonra EU rom 9.8.8 kurdum. Türp kalıcı olsun diye Magiks kur demiştiler. Onu da kurdum. 9.8.15 sürümü gelince telefon hafızasına atdım romu, TWRP-ye girip ordan install etmek istedim amma dosya adlari okunmuyor, anlaşılmlyor. Galiba TWRP dosya Android Q ile tam uyumlu digilimiş.
Adb komut olaylarına tam bilikli degilim. PC-de Adb dosyası var. kill server nasıl yapılır bilmiyorum.
Rica etsem lütfen sırası ile neyi nasıl yapmamı anlata bilirmisin?

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Frohell hocam ben bu sitedeki Twrp kurma araci ile twrp kurdum, sonra EU rom 9.8.8 kurdum. Türp kalıcı olsun diye Magiks kur demiştiler. Onu da kurdum. 9.8.15 sürümü gelince telefon hafızasına atdım romu, TWRP-ye girip ordan install etmek istedim amma dosya adlari okunmuyor, anlaşılmlyor. Galiba TWRP dosya Android Q ile tam uyumlu digilimiş.
Adb komut olaylarına tam bilikli degilim. PC-de Adb dosyası var. kill server nasıl yapılır bilmiyorum.
Rica etsem lütfen sırası ile neyi nasıl yapmamı anlata bilirmisin?

Demek şöyle yapıyorsun:
1)Platform tools diye googleda aratıb adb toolsu indiriyorsun son sürüm r29 olması lazım.
2)Bir klasöre çıkartıyorsun ve içine rom dosyasını atıyorsun.
3) Twrp-e girib ayarlardan adb sideload seçiyorsun.
4) Sonra rom dosyası ve platform tools klasorune gelib bos bir ekranda shift+mous sag tik yapip command promt seciyorsun.
5) Bu arada cihaz pc-e baglı durumda olmalı
6)açılan ekranda adb kill-server yazıyorsun önce sonra adb start-server yazıyorsun sonra adb devices yaziyorsun altda cihazin cikacak karsisinda sideload yazili durumda demekki her sey uygun.
7) adb sideload romismi.zip yaziyorsun tamamlaniyor twrp flashlayir dosyani. Shell komutunden tek farki dosyayi telefona atmiyorsun pc uzerinden yazdiriyorsun

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45

Android Q destekli Twrp recovery çıktı. Yakın zamanda f2fs formatına da destek gelecek.

McOpposite

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
musab
Cihazım
Mi11 Lite 5G NE
Konular
6
O sorun Mi 9 için 9.8.8 sürümünde vardı, 9.8.10 sürümündü çözdüler. Ben yüztanıma parmak izi ve digerlerini sorunsuz kullana biliyorum. Changeloga baktığımda böyle bir sorunu fixledikleri gözükmüyor. Yine de orda yazsan daha faydalı olur.

Ben mi 9 a kurdum. Hersey başta gayet normaldi. Ama telefonu restart yapinca kilit ekranina geliyir sonra kendi kendine restart yapiyor mi logo cikiyor. Sonra yine kilit ekranina geliyor ve tekrar mi logosu cikiyor. Bu boyle devam etti. Mecbur globale geri döndüm.

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Ben mi 9 a kurdum. Hersey başta gayet normaldi. Ama telefonu restart yapinca kilit ekranina geliyir sonra kendi kendine restart yapiyor mi logo cikiyor. Sonra yine kilit ekranina geliyor ve tekrar mi logosu cikiyor. Bu boyle devam etti. Mecbur globale geri döndüm.
Hocam magisk modulleri ile uygunsuzluk ola bilir. Ben ilk ciktigi gunden kullaniyorum gayet sorunsuz calisiyor

timursahiner

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
timur
Cihazım
mi5s plus
Konular
7
Bu bahsettigin hata guncel surumde duzeltildi cihaza parmak izi ekleyince yapıyordu 9.8.8 ve 9.8.12 de

Redmi K20 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt