- Adım
- Selçuk
- Cihazım
- iPhone 6
- Meslek
- Mühendis
- Konular
- 1
Daha önce forumda çok tartışıldı ama tekrardan Adaptör konusuna bir açıklık getirelim.
Qualcomm Quick Charge 3.0 (QC3.0) özelliği olan cihazlarda doğal olarak QC3.0 destekli adaptör bulunmaktadır. Xiaomi bu adaptörü sadece bizim Amerikan prizi dediğimiz şekilde üretmektedir. Bizim prizlere uyan Euro tipi adaptör sadece QC2.0 destekli olarak üretilmiştir. İthalatçı firmalardan bazıları güya bizim prizlere uysun diye kutulara QC3.0 adaptör yerine Euro tipli QC2.0 adaptör koydurmuşlar. Şahsen ben birkaç liralık bir dönüştürücü ile telefonumun özelliğine sahip bir adaptör kullanmak yerine daha eski sistem bir adaptörü kabul etmem. İşte bazı İthalatçılar da benim gibi düşündükleri için cihazlara orjinal adaptörlerini koyarak pakete bir dönüştürücü dahil edip satışa sunuyorlar.
İşte bazı cihazlarda Euro tip bazılarında Amerikan tip adaptör bulunmasının sebebi budur.
MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açıklamanız için teşekkür ederim. En azından mantıklı bir açıklaması varmış. Xiaomi'nin EU model QC3.0 adaptör üretmemesi de ilginç bir durum.
Telefonu önceki gün sitenin satış sayfası üzerinden sipariş ettim. Bu sabah da teslim aldım. Şu an deniyorum. Kamera açıkken metal çerçevenin hissedilir derecede ısındığını farkettim. Bu genel bir durum mu acaba? Aşırı ısınma problemi yoktur umarım.