Soru MIUI Can'dır, Mi ise Canan mıdır?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bugüne kadar neredeyse yüklemediğim/denemediğim Rom kalmadı...Max 2 zamanında en iyi rom Sayın Escobar1945 hocamın yapmış olduğu EPIC romdu...sonrasında ise Greeshan Efendinin romu açık ara en iyi romdu...haftalık güncelleme vermesi önemliydi, global beta bazlıydı...
Xiaomiye ilk geçtiğimde, Android dünyasında geliştirici ve yazılım konusunda bana göre ilk 10 arasında sayabileceğim Üstadım, Sayın Codered hocam bana EU Beta dan başka rom tanımadığını söylediğinde, burun kıvırmıştım, kendisinden bu vesile ile Özür diliyorum...
AOSP Romlar ise Marshmallow den bu yana hep sıkıntılı, buglu...bir aralar Brezilyanın MIUI Fan sitesi de muhteşem özellikli romlar yapmaya başlamıştı ve tüm forum benim tavsiyelerime uyarak, bu romu yüklemişti..
Kimsenin Asla ve asla benim önerdiğim romu yüklemeli gibi bir mecburiyeti yok...forumda zaman zaman okuyorum...her romu denedim ama EU ya geri döndüm...biliyorum ki, herkes, herkesin iyi dediği romu mutlaka denemek istiyor ve sonrasında EU ya geri dönüyor...doğrudur da bu yapılan, diğerlerini görmeden, Eu nun kıymetini anlamak mümkün değil...

Benim MIUI Can'dır, Mi ise Canan, EU Beta ise damarlarda (Cihaz'da) akan Kan'dır sözlerimden çok kişi nedense rahatsız oluyor
( Ki bu Sözün patenti Sayın jokerinabisi Recep hocama ait, ben sadece biraz değiştirdim, kendisine buradan tekrar teşekkür ederim)

Eu Beta dışında gerçekten de daha iyi bir Rom var mı, lütfen aydınlatınız beni (haftalık güncelleme alması şart) ve benim bu sloganımdan neden rahatsızlık duymaktasınız? Teşekkürler

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi hocamın yaşadığı ve herkese bulaştırdığı hastalığı zorunlu olarak atlattım diyebilirim.. Kendi adıma çok mutluyum..
Eu Beta harbiden iyi yaa :)
İstemeden bulaştırmışımdır hocam ama atlattığınıza sevindim ve bende mutlu oldum
Eu Beta iyi değil, çok çok iyi 8=) haha--

Oyla:

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Koçara Hocamızın dediği gibi Eu Rom'un tadı çok başka. MiuiPro, Mirom, RevOs, MiuiTR denedim, hepsinde de eu betaya geri döndüm, en stabili o çünkü.
Sıralamam Eu Beta>RevOs>Miroom>Miuipro>MiuTr

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
İstemeden bulaştırmışımdır hocam ama atlattığınıza sevindim ve bende mutlu oldum
Eu Beta iyi değil, çok çok iyi 8=) haha--

Sağolun hocam.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Merakımdan soruyorum neden eu stabil değilde eu beta tercih ediyosunuz sadece haftalık güncelleme için mi yoksa ekstra bi durum mu var beta test yazılım çünkü. mesela önümüzdeki haftanın güncellemesi sorunlu geldi diyelim napıyosunuz cihazımı formatlıyosunuz yoksa tekrar eski sürüm mü flashlıyosunuz üstüne? bende titizlik tarzı bi durum var telefona rom yükliceksem 4 wipe yapmadan olmaz. dosyalarımı teker teker pcye atarım whatsapp drive yedeğimi alırım. twrp yedeği veya 3.parti yedekleme programları bana güven vermiyor sanki sorun çıkarıcakmış yada stabiliteyi bozucakmış gibi hissettiriyor mesela. telefonda animasyon hatası veya anlık hıçkırmalara bile gıcık kapıyorum :D

Oyla:

.eRCaN.

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
Mi 5
Konular
0
Merakımdan soruyorum neden eu stabil değilde eu beta tercih ediyosunuz sadece haftalık güncelleme için mi yoksa ekstra bi durum mu var beta test yazılım çünkü. mesela önümüzdeki haftanın güncellemesi sorunlu geldi diyelim napıyosunuz cihazımı formatlıyosunuz yoksa tekrar eski sürüm mü flashlıyosunuz üstüne? bende titizlik tarzı bi durum var telefona rom yükliceksem 4 wipe yapmadan olmaz. dosyalarımı teker teker pcye atarım whatsapp drive yedeğimi alırım. twrp yedeği veya 3.parti yedekleme programları bana güven vermiyor sanki sorun çıkarıcakmış yada stabiliteyi bozucakmış gibi hissettiriyor mesela. telefonda animasyon hatası veya anlık hıçkırmalara bile gıcık kapıyorum :D
Hocam inanın ben yazmışım gibi hissettim. Virgülüne kadar aynı düşüncedeymişiz :))

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Evet, haftalık güncellemeyi Doktorum tavsiyesi ile yapmaktayım, dozajımı haftalık almam lazım...bir hafta sorunlu güncelleme olursa, ki bu soruna bağlı, haftaya nasılsa düzeliyor....eski tarihliye veya 1 hafta önceki roma asla dönmedim bugüne kadar..bazen bu fırsat deyip, başka romları deniyorum...format genel oarak yapmıyorum, dirty flash ile yetiniyorum, sadece 9 dan 10 geçerken, format data yaptım

Oyla:

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17

Kendi adıma söylüyorum, beta kullanmak her zaman daha avantajlı. Yenilikleri ilk önceden sahip olma şansını elde ediyorsunuz, aylarca beklemenize gerek yok.
Beta dediğiniz de gözünüz korkmasın ios'un betaları gibi değil. Neredeyse stabil kadar, hatta bazen satabilden daha kararlı sürümler oluyor beta sürümleri.
Bunun nedeni de, yeniliklerin ufak ufak, her hafta üzerine konularak verilmesi. Tabiki zaman zaman ufak tefek hatalar oluyor.
Ama şimdiye kadar major, telefonu kullanamayacak kadar bir hataya rastlamadım betalarda. Çok rahatsız olursam bir önceki sürümü üstüne kuruyorum.

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Kendi adıma söylüyorum, beta kullanmak her zaman daha avantajlı. Yenilikleri ilk önceden sahip olma şansını elde ediyorsunuz, aylarca beklemenize gerek yok.
Beta dediğiniz de gözünüz korkmasın ios'un betaları gibi değil. Neredeyse stabil kadar, hatta bazen satabilden daha kararlı sürümler oluyor beta sürümleri.
Bunun nedeni de, yeniliklerin ufak ufak, her hafta üzerine konularak verilmesi. Tabiki zaman zaman ufak tefek hatalar oluyor.
Ama şimdiye kadar major, telefonu kullanamayacak kadar bir hataya rastlamadım betalarda. Çok rahatsız olursam bir önceki sürümü üstüne kuruyorum.
Altına bende imzamı atıyorum ama ben bir önceki sürüme bugüne kadar hiç dönmedim

Oyla:
Üst Alt