Soru MIUI Can'dır, Mi ise Canan mıdır?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bugüne kadar neredeyse yüklemediğim/denemediğim Rom kalmadı...Max 2 zamanında en iyi rom Sayın Escobar1945 hocamın yapmış olduğu EPIC romdu...sonrasında ise Greeshan Efendinin romu açık ara en iyi romdu...haftalık güncelleme vermesi önemliydi, global beta bazlıydı...
Xiaomiye ilk geçtiğimde, Android dünyasında geliştirici ve yazılım konusunda bana göre ilk 10 arasında sayabileceğim Üstadım, Sayın Codered hocam bana EU Beta dan başka rom tanımadığını söylediğinde, burun kıvırmıştım, kendisinden bu vesile ile Özür diliyorum...
AOSP Romlar ise Marshmallow den bu yana hep sıkıntılı, buglu...bir aralar Brezilyanın MIUI Fan sitesi de muhteşem özellikli romlar yapmaya başlamıştı ve tüm forum benim tavsiyelerime uyarak, bu romu yüklemişti..
Kimsenin Asla ve asla benim önerdiğim romu yüklemeli gibi bir mecburiyeti yok...forumda zaman zaman okuyorum...her romu denedim ama EU ya geri döndüm...biliyorum ki, herkes, herkesin iyi dediği romu mutlaka denemek istiyor ve sonrasında EU ya geri dönüyor...doğrudur da bu yapılan, diğerlerini görmeden, Eu nun kıymetini anlamak mümkün değil...

Benim MIUI Can'dır, Mi ise Canan, EU Beta ise damarlarda (Cihaz'da) akan Kan'dır sözlerimden çok kişi nedense rahatsız oluyor
( Ki bu Sözün patenti Sayın jokerinabisi Recep hocama ait, ben sadece biraz değiştirdim, kendisine buradan tekrar teşekkür ederim)

Eu Beta dışında gerçekten de daha iyi bir Rom var mı, lütfen aydınlatınız beni (haftalık güncelleme alması şart) ve benim bu sloganımdan neden rahatsızlık duymaktasınız? Teşekkürler

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

mustafagokhankarabulut

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
19
3,5 yıldır mi5 cihazımda Eu rom kullanıyorum ve tüm eu rom versiyonları dahil olmak üzere Diğer özelliştirilmiş Miui romları ve Aosp tabanlı romlar hepsini denedim. Miui tabanlı romlarda telefonda çok donma ve kasmalar oluyor açıkçası miui 10 dan sonra telefona hangi miui romu attıysam olmuyor dikiş tutmuyor.eski versiyonlara dönmekte istemiyorum. Aosp tabanlı rom atıyorum telefon uçuşa geçiyor, bu seferde alışamıyorum tekrar donma kasma olsada tekrar Eu rom yüklüyorum. çıkmazdayım, yakında telefonu değiştireceğim galiba durum onu gösteriyor.

Oyla:

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Estağfurullah hocam, yanlış anlaşılacak bir durum yok ortada...yazdıklarınıza tamamen katılıyorum...bana direk olarak kimse bir şey demedi, dolaylı olarak bu sözlerimden rahatsız oldukların belirtenler var sadece...ben kendim EU Beta da aradığım her şeyi bulabiliyorum ve EU Geliştiricileri 20 küsür cihaza destek veriyor....yani büyük bir kitleye...
Oysaki kendi aramızdan bir arkadaşımız, tüm mevcut cihazlara, en azından 10-15 ine, MIUI.Tr romu verse de biz de kullansak keşke..

Biz üretmek yerine tüketmeyi tercih eder bir toplum olduk maalesef...
Kendime özel romlar yaptım ihtiyaçlarıma cevap verdiği için fakat aynı rom'u kullanması için bir başka arkadaşa beklentilerimiz çakışıyor diye tavsiye edip verdim ama memnun kalmadı ve ilginç sözler söyledi kırıldım oysa burada tercih meselesi devreye giriyor...

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
3,5 yıldır mi5 cihazımda Eu rom kullanıyorum ve tüm eu rom versiyonları dahil olmak üzere Diğer özelliştirilmiş Miui romları ve Aosp tabanlı romlar hepsini denedim. Miui tabanlı romlarda telefonda çok donma ve kasmalar oluyor açıkçası miui 10 dan sonra telefona hangi miui romu attıysam olmuyor dikiş tutmuyor.eski versiyonlara dönmekte istemiyorum. Aosp tabanlı rom atıyorum telefon uçuşa geçiyor, bu seferde alışamıyorum tekrar donma kasma olsada tekrar Eu rom yüklüyorum. çıkmazdayım, yakında telefonu değiştireceğim galiba durum onu gösteriyor.
Sizin durumunuz vahim, Allah yardımcınız olsun hocam
Benim cihazı EU Beta uçuruyor, yaşımdan dolayı zaman zaman başım dönüyor ama yinede müptelasıyım EU Beta nın

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Biz üretmek yerine tüketmeyi tercih eder bir toplum olduk maalesef...
Kendime özel romlar yaptım ihtiyaçlarıma cevap verdiği için fakat aynı rom'u kullanması için bir başka arkadaşa beklentilerimiz çakışıyor diye tavsiye edip verdim ama memnun kalmadı ve ilginç sözler söyledi kırıldım oysa burada tercih meselesi devreye giriyor...
Maalesef öyle hocam, Emeğe saygı kalmadı ne yazıkki

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
İşin şakası ve takılmaları bir yana:

Her insan bir dünyadır.
Her insan farklı, birbirine benzemez olduğu gibi, aynı insanın bile bugünü ve yarını farklıdır.
O yüzden de bir şeyleri anlatırken aslında insanın kendisini, kendi sevdiğini, kendi yolunu ve yordamını anlatıyor diyebiliriz.

En güzeli; insanın öncelikle kendisini tanıması, kendisini tanıdıktan sonra da istediği şeylerle ilgili araştırma yapması ve hangisi üzerinde karar kılıyor ise ona sarılmasıdır.
Bir arkadaşım der ki "Araba alacaksan mutlaka test sürüşü yapmalısın".
Telefonlarda ROM konusunda test sürüşü olmadığına göre, ROM özellikleri ile kullananların anlattıklarını okuyup, inceleyerek karar vermeliyiz.

Yoksa, her defasında hayal kırıklığı yaşarız.

Murad Ali verilen emekle ilgili yazdıklarınıza katılıyorum.
Windows Phone platformuna 20 civarında uygulama yazdım. O arada bir kaçını da ücretli hale getirdim.
Ve hiç kimse almadı. :))))))

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Bugüne kadar neredeyse yüklemediğim/denemediğim Rom kalmadı...Max 2 zamanında en iyi rom Sayın Escobar1945 hocamın yapmış olduğu EPIC romdu...sonrasında ise Greeshan Efendinin romu açık ara en iyi romdu...haftalık güncelleme vermesi önemliydi, global beta bazlıydı...
Xiaomiye ilk geçtiğimde, Android dünyasında geliştirici ve yazılım konusunda bana göre ilk 10 arasında sayabileceğim Üstadım, Sayın Codered hocam bana EU Beta dan başka rom tanımadığını söylediğinde, burun kıvırmıştım, kendisinden bu vesile ile Özür diliyorum...
AOSP Romlar ise Marshmallow den bu yana hep sıkıntılı, buglu...bir aralar Brezilyanın MIUI Fan sitesi de muhteşem özellikli romlar yapmaya başlamıştı ve tüm forum benim tavsiyelerime uyarak, bu romu yüklemişti..
Kimsenin Asla ve asla benim önerdiğim romu yüklemeli gibi bir mecburiyeti yok...forumda zaman zaman okuyorum...her romu denedim ama EU ya geri döndüm...biliyorum ki, herkes, herkesin iyi dediği romu mutlaka denemek istiyor ve sonrasında EU ya geri dönüyor...doğrudur da bu yapılan, diğerlerini görmeden, Eu nun kıymetini anlamak mümkün değil...

Benim MIUI Can'dır, Mi ise Canan, EU Beta ise damarlarda (Cihaz'da) akan Kan'dır sözlerimden çok kişi nedense rahatsız oluyor
( Ki bu Sözün patenti Sayın jokerinabisi Recep hocama ait, ben sadece biraz değiştirdim, kendisine buradan tekrar teşekkür ederim)

Eu Beta dışında gerçekten de daha iyi bir Rom var mı, lütfen aydınlatınız beni (haftalık güncelleme alması şart) ve benim bu sloganımdan neden rahatsızlık duymaktasınız? Teşekkürler

Yorumum sadece kendi cihazım ve kullanma alışkanlıklarım üzerinedir...
Skorpi hocam, onca zaman global rom kullandıktan sonra ilk custom rom deneyimim eu beta ile olmuştur. Nasıl derler? İlk göz ağrımdır. .. Tabi kısa süreli de olsa miui bazlı bazı romları test etme şansım da olmuştur. Mi globe, miroom ve revos gibi... ( Miuitr yi sıkıntıları, miuiproyu, elin Rus' una para vermek istemediğim, Aosp romları ise miui aşığı olduğum için hiç test etmedim)
Tercihler ve kullanım alışkanlıkları farklı olduğu için herkes kendi cihazına en uygun romu yüklemek ister. Kimi batarya performansı kimi de özelleştirme için...
Peki neden bütün romları denedikten sonra neden eu betaya dönüyoruz? Herşeyi dört dörtlük çalışan kusursuz bir rom olduğu için mi? Tabi ki hayır...
Bence bunun tek bir açıklaması var. Mesela karnınız aç ve yemek yiyeceksiniz. Sofrada önünüze tatlısıyla, tuzlusuyla binbir çeşit yemek seçeneği gelir. Karnınızı da tıka basa doyurursunuz. Lakin sofradan kalkarken bir şeyin eksik olduğunu hissedersiniz. O eksik olan şey damak tadıdır. Karın doyar ama yemeğin lezzetine varamazsınız.
İşte o eksik olan lezzet eu beta romdadır. Belki karnınız tam doymaz ve açlık hissedersiniz ama lezzetini ruhunuza kadar hissedersiniz. Ve bir hafta sonraki ziyafeti sabırsızlıkla beklersiniz.
Benim eu betadan vazgeçememin tek sebebi o lezzetin verdiği keyiften vazgeçemem ile birebir alakalı.
Tabii her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bunu da göz ardı etmemek lazım...

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Yorumum sadece kendi cihazım ve kullanma alışkanlıklarım üzerinedir...
Skorpi hocam, onca zaman global rom kullandıktan sonra ilk custom rom deneyimim eu beta ile olmuştur. Nasıl derler? İlk göz ağrımdır. .. Tabi kısa süreli de olsa miui bazlı bazı romları test etme şansım da olmuştur. Mi globe, miroom ve revos gibi... ( Miuitr yi sıkıntıları, miuiproyu, elin Rus' una para vermek istemediğim, Aosp romları ise miui aşığı olduğum için hiç test etmedim)
Tercihler ve kullanım alışkanlıkları farklı olduğu için herkes kendi cihazına en uygun romu yüklemek ister. Kimi batarya performansı kimi de özelleştirme için...
Peki neden bütün romları denedikten sonra neden eu betaya dönüyoruz? Herşeyi dört dörtlük çalışan kusursuz bir rom olduğu için mi? Tabi ki hayır...
Bence bunun tek bir açıklaması var. Mesela karnınız aç ve yemek yiyeceksiniz. Sofrada önünüze tatlısıyla, tuzlusuyla binbir çeşit yemek seçeneği gelir. Karnınızı da tıka basa doyurursunuz. Lakin sofradan kalkarken bir şeyin eksik olduğunu hissedersiniz. O eksik olan şey damak tadıdır. Karın doyar ama yemeğin lezzetine varamazsınız.
İşte o eksik olan lezzet eu beta romdadır. Belki karnınız tam doymaz ve açlık hissedersiniz ama lezzetini ruhunuza kadar hissedersiniz. Ve bir hafta sonraki ziyafeti sabırsızlıkla beklersiniz.
Benim eu betadan vazgeçememin tek sebebi o lezzetin verdiği keyiften vazgeçemem ile birebir alakalı.
Tabii her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bunu da göz ardı etmemek lazım...

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi
Teşekkürler hocam, kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza....ne de olsa, Şeytan ayrıntı da gizlidir, pardon EU Beta rom'da 8=) haha--

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Eu rom ile mi6 telefonuma 10 günde bir işkence etmeyi bıraktım son 6 aydır. Yani kısacası yaşlandımmı ne anlamadım ama rom hastalığımı yendim gibi..
Eu rom mi6 için işkence değil, her hafta yenilenerek kendine gelmedir hocam. Ve bizzat test edilip onaylanmıştır

Oyla:

Engin1984

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Engin
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
1
Bende her EU ile ilgili güzel sözler okuduktan sonra EU ya geçiyorum fakat 2-3 gün sonra başka romlara geçmek zorunda kalıyorum.Pil performansı benim telefon için kötü.Miroom ve Revos arasında gidip geliyorum.Maalesef artık hiçbir rom R5+ için uğraşmıyor ve bahsettim bu romlar da desteği çekti,kendimi yetim öksüz gibi hissediyorum.Umarım benim telefon gibi desteğin çekildiği diğer telefonlar için bir babayiğit çıkar.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt