Global ROM'dan v20.9.10 sürümüne geçtim ve ilk izlenimlerim şu şekilde:
- Sistem arayüzü iki ay önceki sürümlere göre gerçekten iyileştirilmiş. Akıcı bir deneyim sunuyor. Beğendim. Özellikle telefon soğuduktan sonra stok android kadar akıcı oldu diyebilirim.
- Üst bar MIUI 11'deki gibi görünüyor. Kasıyor diye değiştirilmiş sanırım. Önceki sürümlerde üst bar orijinal MIUI 12'deki gibiydi.
- Play Store'dan Google Chrome indirirken nedense sorun yaşadım. İndirilemedi bir türlü. Birkaç denemeden sonra neyse ki indirebildim ama bu sefer başka bir sorunla karşılaştım. MIUI 12'de Chrome gerçekten çok kasıyor, kullanılabilir değil, kötü. Chrome yerine Opera Touch yükledim mecburen.
- Fotoğraf çektikten sonra üzerine dokunduğumda Galeri normale göre bir saniye geç açılıyor. Google Fotoğraflar uygulamasında bu sorun yok.
- Otomatik parlaklık bazen sapıtıyor. Saniyeler içinde ışığı yükseltiyor, düşürüyor, yükseltiyor, düşürüyor. Kararsız kalıyor. Duvar kağıdım Mars fotoğrafına bakarken özellikle siyah alanlarda bu durumu çok net görüyorum. Işık yükseliyor, düşüyor, yükseliyor, düşüyor. Bu biraz sinir bozucu açıkçası.
Yukarıda anlattığım sorunların, özellikle de otomatik parlaklık kararsızlığının bir çözümü var mı? Dark Tweak denilen bir şey vardı mesela, bu soruna çare olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.