MIUI 12 [MIUI][12][10][PORT] Mi A3 - Stable & Weekly ROM

MCGocer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
1
Orada tamamen tıkanmıştım ama bir şekilde hallettim ve başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum belki benim gibi olanlara yardımcı olur;

Açıkçası forumdaki açıklamalardan çok bir şey anlamadım ve birebir videolu ilerlemek için Hintli bir abinin videosunu açtım. Onun kullandığı araçlardan birisi Platform-Tool'du. İşlemime ordan devam ettim ve recovry bölümünde SKY HAWK isimli bir programa geldim. Bahsedilen temizleme işlemini yaptım ama ROM dosyasını bir türlü dahili depolamaya atamadım. Panik yaptım.... Bir çok farklı şey denemeye başladım. (Sizin de dediğiniz gibi ses açma-kapama, ses açma+power, sesaçma+ses kapama vs. vs.) Bir zaman sonra kafamı toplayıp sakinleşince Hintli abimizin videosunu tekrar açıp recovery kısmına tekrar geldim ve bu sefer yine SKY HAWK uygulamasına geldim ama yine dahili depolamaya ROM'u atamadım. SD Kart'ım olduğundan (tüm bu işlemlerde hep üzerinde takılıydı. Bilmiyorum onun etkisi oldu mu?..) ROM'u bu sefer SD Karta yüklemeyi denedim ve oldu. İlk seferde dosya atılırken işlem yarıda kesildi ve sanırım ROM yüklerken bazı hatalar oldu. Çünkü telefon açılınca Android hatası falan verdi. Tekrar ROM'u SD Karta yükledim (sorunsuzca) ve işlem tamamlandı. Gece gece iş açtım başıma :D

Peki şimdi benim aklımda şu soru kaldı: Recovery'ye ne oldu? :D Bundan sonra o ekranda SKY HAWK'la mı karşılaşıcam? (Tekrar açmaya yemiyor dene demeyin :D ) Yazılım çok güzel gözüküyor. Aktif telefonu kullanan biri değilim ama hata, eksik vs. görürsem paylaşmaya çalışıcam. Yardım eden, tavsiye veren herkese çok teşekkür ederim.

İyi forumlar...
Bende ilk MIUI 11 yükleme denememde bir sürü sorunla karşılaşıp telefonu çöpe çevirdim diye panik yapmıştım. Ama dediğiniz gibi sakin kafayla forumları ve paylaşılan tecrübeleri okuya okuya öğrendim artık kolayca yapabiliyorum. Bir kaç dikkat edilmesi gereken nokta dışında geri dönüşü olmayan sorunlar çıkmaz zaten. Recovery konusuna gelirsek MIUI 12 romları için skyhawk recovery yüklü geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MIUI 12 ile ilgili karşılaştığım tek sıkıntı süper duvar kağıtları bölümünde sadece Venüs kullanılabilir durumda. Dünya ve mars seçeneklerinin yanında indirme simgesi görünüyor ancak aktif değiller. APK olarak indirip kurmak mümkün bunu biliyorum ama öyle yaptığımızda aod ekranında aktif oluyor mu denemedim. Bilgisi olan söyleyebilir mi?

recepix

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
MI A3
Konular
2
Bende ilk MIUI 11 yükleme denememde bir sürü sorunla karşılaşıp telefonu çöpe çevirdim diye panik yapmıştım. Ama dediğiniz gibi sakin kafayla forumları ve paylaşılan tecrübeleri okuya okuya öğrendim artık kolayca yapabiliyorum. Bir kaç dikkat edilmesi gereken nokta dışında geri dönüşü olmayan sorunlar çıkmaz zaten. Recovery konusuna gelirsek MIUI 12 romları için skyhawk recovery yüklü geliyor

MIUI 12 ile ilgili karşılaştığım tek sıkıntı süper duvar kağıtları bölümünde sadece Venüs kullanılabilir durumda. Dünya ve mars seçeneklerinin yanında indirme simgesi görünüyor ancak aktif değiller. APK olarak indirip kurmak mümkün bunu biliyorum ama öyle yaptığımızda aod ekranında aktif oluyor mu denemedim. Bilgisi olan söyleyebilir mi?
Evet aod ekranı aktif oluyor sorunsuz bir şekilde.

MI A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
MIUI 12'yi ilk sürümlerinde yükleyip denemiştim. Akıcılığı iyi değildi. Klima açıkken yokuş çıkan araba gibiydi.

Son sürümle ilgili forumda iyi şeyler yazılıyor. Bu, umut verici. Peki kıyaslama yaparsanız, stok Android kadar akıcı olduğunu söyleyebilir misiniz?

recepix

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
MI A3
Konular
2
MIUI 12'yi ilk sürümlerinde yükleyip denemiştim. Akıcılığı iyi değildi. Klima açıkken yokuş çıkan araba gibiydi.

Son sürümle ilgili forumda iyi şeyler yazılıyor. Bu, umut verici. Peki kıyaslama yaparsanız, stok Android kadar akıcı olduğunu söyleyebilir misiniz?
Stok android kadar değil maalesef. Ama ilk sürümlere göre epey bir yol kat etmiş. Günlük kullanım için uygun bence.

MI A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

matto

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi A3
Konular
1
MIUI görsel olarak resmen şölen yaşatıyor bu bir kaçınılmaz gerçek. Akıcılığı, animasyonları, işlem süreleri, uygulamalar, Google ürünleri gayet stabil çalışıyor (1 günlük deneyim) gayet memnunum. Parmak izi okuyucudan o kadar çok korkuyordum ki ya performansı düşerse ya çalışmazsa diye (çünkü sırf ekrandaki parmak izi okuma özelliğine düştüğümü itiraf ediyorum) ama hiç korkmaya gerek yokmuş. Hatta gerçekten çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Fakat şöyle bir durumla karşılaştım emin olamamakla beraber; Hızlı şarj özelliği çalışıyor mu? Bugün şarja taktığımda sanki hızlı şarj olmuyormuş izlenimine kapıldım. (Ekranda hızlı şarj ibaresi göremedim.) Bildiğiniz üzere Android One sürümünde hızlı yada yavaş şarj durumunu gösteriyor.

MCGocer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
1
MIUI görsel olarak resmen şölen yaşatıyor bu bir kaçınılmaz gerçek. Akıcılığı, animasyonları, işlem süreleri, uygulamalar, Google ürünleri gayet stabil çalışıyor (1 günlük deneyim) gayet memnunum. Parmak izi okuyucudan o kadar çok korkuyordum ki ya performansı düşerse ya çalışmazsa diye (çünkü sırf ekrandaki parmak izi okuma özelliğine düştüğümü itiraf ediyorum) ama hiç korkmaya gerek yokmuş. Hatta gerçekten çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Fakat şöyle bir durumla karşılaştım emin olamamakla beraber; Hızlı şarj özelliği çalışıyor mu? Bugün şarja taktığımda sanki hızlı şarj olmuyormuş izlenimine kapıldım. (Ekranda hızlı şarj ibaresi göremedim.) Bildiğiniz üzere Android One sürümünde hızlı yada yavaş şarj durumunu gösteriyor.
Ben 18 watt adaptör ile şarj ediyorum. Sıkıntısız hızlı şarj oluyor hocam

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-09-12-16-44-26-106_lockscreen.jpg
    Screenshot_2020-09-12-16-44-26-106_lockscreen.jpg
    538,9 KB · Görüntüleme: 14

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Yeni sürüm geliyor... Sürüm notları sayfasına v20.9.10 sürümüyle ilgili bilgi notu eklendi ama indirme linki paylaşılmadı henüz.

MCGocer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
1
Mi A3 orjinal adaptörüyle şarj ediyorum. Acaba ayar mı gerekli yada başka bir problem mi var?
Evet şimdi orijinal adaptörü ile denedim ve hızlı şarj yazmadığını gördüm. Stokta yazıyordu ama MIUI da yazmıyor. Sanırım 18 watt ile şarj edince hızlı şarj yazıyor artık. Ancak şarj etme süreniz uzamaz orijinal adaptör 10 watt olduğu için yine aynı güç ile dolum yapar

Yeni sürüm geliyor... Sürüm notları sayfasına v20.9.10 sürümüyle ilgili bilgi notu eklendi ama indirme linki paylaşılmadı henüz.
Ota güncelleyici uygulaması geldi yazıyor. Bu büyük kolaylık olur sanırım herkes için

mcmxx

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Cevdet
Cihazım
Mi A3
Konular
2
Mi A3 orjinal adaptörüyle şarj ediyorum. Acaba ayar mı gerekli yada başka bir problem mi var?
Mi A3 orjinal adaptörü 10W olduğundan hızlı şarj olarak geçmiyor diye biliyorum. Hatta telefon ile ilgili incelemelerde de kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor diye bahsediyorlardı.
Ben 18W lık Asus adaptörü ile şarj ediyorum . Hızlı şarj işareti çıkıyor, fakat 10W lık orjinal adaptör ile şarjda sadece şarj oluyor yazıyor.

Üst Alt