Rom [ MIUI 11 ] Android 9/ 10 DEODEX Endonezya

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Evet kurulu magisk safe sorunu vardıh hallettim ondan kurdum.Digeri için çözüm hala yok gibi bulamadım.
1. Sorunun çözümü

urnekm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi RN8P
Konular
13
1. Sorunun çözümü
Ellerine sağlık Chrome sorunu çözdüm bir rehber kaldı.
Saolasin

mustafa.cemrek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi10t pro
Konular
1
Çok memnunuz derken nazara geldik herhalde. Telefon şarj tutmadı bugün. Navi açınca aşırı ısınma var.

Cts profili ile alakalı magisg modül yüklemiştim 2 gün önce. Hala false diyordu zaten onu kaldırdım bakalım nasıl olacak. Umarım düzelir

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zafer1015

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
8
1. Sorunun çözümü
hocam ben telefona rootlu bşy ler yükledim hafıza çok doldu twrp den fabrika ayarlarına nasıl çeviririm?

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
hocam ben telefona rootlu bşy ler yükledim hafıza çok doldu twrp den fabrika ayarlarına nasıl çeviririm?
Wipe/Format data yes yazın klavyede sağ alttan enter tuşuna basın işlem bittikten sonra alttaki magisk dosyasını install bölümünden yükleyin her ihtimale karşı

Ekli dosyalar

• Magisk-v20.4.zip
    5,7 MB · Görüntüleme: 6

samess

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muzaffer
Cihazım
Note3
Konular
0
Arkadaşlar benim şarj tüketimi anlamsız bir şekilde yükseldi son 3-4 gündür sebep ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz ? Kullanımım tamamiyle aynı bu arada

mustafa.cemrek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi10t pro
Konular
1
Son günlerde şarj aşırı hızlı gidiyor. Sanırım güncellemelerle alakalı bir sıkıntı oldu. Yeniden kurmayı düşünüyorum. 2 gündür şarj tutmuyor telefon.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

ynsemrkn51

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus emre
Cihazım
Redmi k30 poco
Konular
70
DEODEX
V11.0.2.0.PGGIDXM & V11.0.1.0.QGGIDXM
Endonezya
Tam deodex ve genel olarak reklamlardan ve başka bir çok güç harcayan ve çalışan süreçlerden kesilmiş bir sürüm.
Bu Romda iken Bootloader kilitini kapatmak olmaz!!!

Twrp üzerinden sürüm düşürmek olmaz !!!

Geri dönmek (sürüm düşürmek, yani android 10-dan android 9-a geri dönmek) yalnız ve yalnız fastboot üzerinden olmalı. Twrp üzerinden geri dönüş yapılırsa hard brick kaçınılmaz.
Konuda iki tane deodex sürüm mevcuttur, android 9 ve 10, hangisini tercih etseniz kura bilirsiniz.
Rom kurarken telefonumuz farklı durumlarda ola bilir.
1. Mesela diyelim ki, şu an telefonunuzda resmi android 9 sürümlerinden (Mİ, EU, RU, İD, İN, ÇN) biri kurulu. Bu sürümlerden android 9 deodex roma geçmek istiyoruz. Bu durumda android 9 için twrp kurup ve ardından twrp üzerinden romu kurmalıyız.
2. Mesela diyelim ki, şu an telefonunuzda resmi android 9 sürümlerinden (Mİ, EU, RU, İD, İN, ÇN) biri kurulu. Bu sürümlerden android 10 deodex roma geçmek istiyoruz. Bu durumda android 9-dan android 10- a güncelleme yapıp, ardından android 10 için twrp kurup ve twrp üzerinden romu kurmalıyız.
3. Mesela diyelim ki, şu an telefonunuzda resmi android 10 sürümlerinden (Mİ, EU, RU, İD, İN, ÇN) biri kurulu. Bu sürümlerden android 10 deodex roma geçmek istiyoruz. Bu durumda android 10 için twrp kurup ve twrp üzerinden romu kurmalıyız.
* Magisk gömülü gelir
* Miui arama ve mesajlaşma uygulaması
* Modlu tema uygulaması sayesinde mtz uzantılı temaları içe aktarma
* Ultra güç tasarrufu
* Akıllı ağ modu(MIUI pro romunda da var merak edersiniz forumda konusu mevcut. Şarj tasarrufu sağlıyor)
* Ekrana iki kere dokununca ekranı kapatmak(Global rom'da sadece açma var. Bunda ikisi de var)
* Duvar kağıdı döngüsü(Bölgeyi hindistan yapmadan duvar kağıdı döngüsünü açma)
* Bildirim panelinde yarım açılınca kaç simge gozukecegini belirleme(4,5,6 seçeneği var)
* Bildirim panelinin hepsinde kaç simge gozukecegini belirleme(4,5,6 seçeneği var)
* Ses tuşlarına basınca hangi sesin kontrol edileceği (Normalde medya kontrol edilebiliyor sadece)
* Uygulamaların yazılarını gizleme(ios tema uyguladığımızda güzel oluyor)
* Pil tasarrufu ayarında ekstra özellikler:
* Yeniden başlat yerinde ekstra özellikler:
* Ana ekranda bir sayfada gösterilen uygulama sayısı (Orijinalde en fazla 5x6 var diye biliyorum)
İlk olarak android 9 uyumlu Twrp kuruyoruz.
Twrp-ya gidiyoruz ve bu işlemleri yapıyoruz:
1. Wipe basıyoruz (OTG ve Micro SD-den başka) tüm bölümleri seçiyoruz ve wipe ediyoruz.
2. Ardından yine wipe basıp Data format ediyoruz (yes yazmakla)
3. Ardından twrp - dan twrp - ya Reboot ediyoruz.
4. İnstall basıyoruz ardından sd seçip deodex roma yol gösterip romu kuruyoruz. Rom kurulduktan sonra
5. Reboot sistem ediyoruz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Twrp-ya gidiyoruz ve bu işlemleri yapıyoruz:
1.Twrp - da tüm bölümleri wipe ediyoruz (OTG ve Micro SD haric)
2. Data format ediyoruz(yes yazmakla).
3.Twrp - dan twrp - ya reboot ediyoruz.
4 . İnstall basıb SD seçip, deodex android 10 romuna yol gösteriyor ve romu kuruyoruz.
Rom kurulduktan sonra sisteme hemen gitmiyoruz!!!
5. Telefonu Fastboot moduna alıp bilgisayara bağlanıyoruz
6. Android 10 için aşağıdaki twrp-yı kuruyoruz.
Twrp işlemlerini yaptıktan sonra sisteme gidiyoruz.
1. Android 10 için twrp kuruyoruz.
2.Twrp - da tüm bölümleri wipe ediyoruz (OTG ve Micro SD haric)
3. Data format ediyoruz.
4.Twrp - dan twrp - ya reboot ediyoruz.
5 . İnstall basıyoruz ardından SD seçip android 10 deodex romunu kuruyoruz.
6. Sistem reboot ediyoruz.
V11.0.2.0.PGGIDXM
md5:a01eac24316e1603642d4188cd7f8417
V11.0.1.0.QGGIDXM
md5:789d38a05ce3d41e9cda2233c192c932

Karanlık ortamlarda parlaklığı otomatik minimum ayarlamak için. Kurulması magisk modül gibi kuruluyor.

Romu kurduktan hemen sonra yani ilkin ayarlardan sonra telefonda ana ekran açılan gibi aşağıdaki işlemi yaptıktan sonra telefon Play Stor -da sertifikalı olacak.
1. İnterneti kapatıyoruz
2. Magisk ayarlara gidiyoruz magisk hide tikini açıyoruz.
3. Magisk uygulamasını kapatıp yeniden başlatıyoruz.
4. Magisk hide gidiyoruz, sağ tarafta yukarıda 3 noktaya basıp sistem uygulamalarını gözükmesini sağlıyoruz.
5. Tüm Google ve bank uygulamalarını hide ediyoruz.
6. İnterneti açıyoruz.
7. Magisk ana sayfaya gelip Safety net basıyoruz, işlemler doğru düzgün ise her iki satır yeşil olmalı.
7. Magisk ayarlarına gidiyoruz ve orijinal paket adı ile magisk gizliyoruz.
8. Magisk kendi kendine işlemi yapıp kapanacak.
9. Magisk - i yeniden çalıştırıp ana sayfada her şeyin yerinde olmasını kontrol ediyoruz.

Uyarı: Son zamankar Google güvenliğini yükseldiği için Safety Net geçe bilmiyoruz. Bu durum herkeste böyle, romdan kaynaklanmıyor. Magisk güncellemesini bekliyoruz. Buna rağmen hiç bir sıkıntı yoktur. Bank uygulamaları çalışıyor, NFC çalışıyor, Netflix çalışıyor.

Rom yapımcısı ben degilim. Yapımcıdan izin alınmakla Sizlerle paylaşıyorum.
Kaynak

Uyarı: Verilen talimatları eksiksiz ve doğru uygulamaktan kendiniz sorumlusuz. Kurulumda veya sonrasında Cihazınızda olabilecek arızalardan ben veya miuiturkiye.net sorumlu tutulamaz, sorumluluk kabul edilmez.
Arkadaşlar bu romu kurmadan önce sürümünüze hangisini.kurmak istediğinize göre 9 ise global 9 . 10 ise global 10 fastboot dan yükleme yapın . Oyunlarda performans istiyorsanız twrp den globaldeyken wipe ederken vendor u silmeyiniz . Ve vendor hariç diğer cache data system ve burda ne yazıyorsa yapın ama vendor silmeyin . Böylece bu romu kurarsanız mükemmel bir performans edinebilirsiniz . Bilginize
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son günlerde şarj aşırı hızlı gidiyor. Sanırım güncellemelerle alakalı bir sıkıntı oldu. Yeniden kurmayı düşünüyorum. 2 gündür şarj tutmuyor telefon.

Temanızı link atabilirmisiniz

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru global vendor kalırsa daha iyi performans veriyor. Aslında tamamen global yeni sürüme geçmek lazım.
Arkadaşlar bu romun (Android 10)miui sürümü ilk çıkanlardan hatta ilki ve çıktığı gibi geri çekilip aylarca verilmedi.
Deodex olsa da ana sürüm sıkıntılı net şekilde.
Bugün bir deneme yaptım 11.0.5 güncel rom kurup kendim rootladım ve açık ara daha iyi performans ve pil tüketimi görüyorum.

Bu geliştirici artık elini çekti gibi boşa vakit kaybetmeyin güncel roma geçip kendiniz root ile yola devam edin şahsen şu an telefonum akıyor.

Ben Global kurdum ve arama uygulaması için forumda paylaşılan zip dosyasını flashladım arama ve mesaj uygulaması stok geri kalan her şey global şekilde telefonda çok daha iyi sonuç alıyorum.

Aslında geliştirici zahmet edip 11.0.5'i deodex yapsa çok daha yüksek başarım alacağız ama adam bakmıyor.

Denemek isteyenler için :
Rom : Rom - Redmi Note 8 Pro Global Kararlı V11.0.5.0.QGGMIXM İndirme Bağlantısı
Twrp/Root: Rehber - Android 9/10 için Twrp+Root+Backup+Restore
Dialer: Rehber - MİUİ_11/12_Dialer

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru global vendor kalırsa daha iyi performans veriyor. Aslında tamamen global yeni sürüme geçmek lazım.
Arkadaşlar bu romun (Android 10)miui sürümü ilk çıkanlardan hatta ilki ve çıktığı gibi geri çekilip aylarca verilmedi.
Deodex olsa da ana sürüm sıkıntılı net şekilde.
Bugün bir deneme yaptım 11.0.5 güncel rom kurup kendim rootladım ve açık ara daha iyi performans ve pil tüketimi görüyorum.

Bu geliştirici artık elini çekti gibi boşa vakit kaybetmeyin güncel roma geçip kendiniz root ile yola devam edin şahsen şu an telefonum akıyor.

Ben Global kurdum ve arama uygulaması için forumda paylaşılan zip dosyasını flashladım arama ve mesaj uygulaması stok geri kalan her şey global şekilde telefonda çok daha iyi sonuç alıyorum.

Aslında geliştirici zahmet edip 11.0.5'i deodex yapsa çok daha yüksek başarım alacağız ama adam bakmıyor.

Denemek isteyenler için :
Rom : Rom - Redmi Note 8 Pro Global Kararlı V11.0.5.0.QGGMIXM İndirme Bağlantısı
Twrp/Root: Rehber - Android 9/10 için Twrp+Root+Backup+Restore
Dialer: Rehber - MİUİ_11/12_Dialer
Verilen emeğin diğer cihazlardaki gibi çok karşılık görmemesi insanı sinir ediyor. Bu yüzden de insanın Note 8 pro için mod/rom yapasi kalmıyor

Üst Alt