Rehber MIA3 MIUI Fastboot Flasher [ Android 10 Downgrade 9 ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kayya43

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Mi A3
Konular
0
Arkadaşlar Android 9 u geri yükledikten bir süre sonra otomatik olarak Android 10 a tekrar geçebiliyor cihaz. Otomatik güncellemeyi kapatmanın bir yolu var mı acaba? Teşekkür ederim.

1oxide

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9t
Konular
10
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba arkadaşlar tekrar kaşınıza bir rehberle çıktım. Bu rehber sayesinde benim gibi telefonlarını android 10 olan arkadaşlar bir şekilde android 9 dönmek istiyorlar ya da MIUI rom kurmak istiyorlar işte bu rehber tam size göre . Xiaomi 3. defa Android güncellemesini geri çekince ben dahil bazı arkadaşlar şu soruları soruyordu [ Ya nasıl stok android 9 a geri dönüş yapacağız ya da nasıl şimdi android sürüm 10 oldu nasıl MIUI kuracağız ] diye eminim çok sorular soruldu işte bu rehberdeki adımları takip ederseniz eğer kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Dip not: Hiç bir paylaşımı denemeden yapmadım yapmamda
------------------------------------------------------------------------------------------

1- Öncelikle telefonu fastboot moda alın
2-MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v1.0.exe dosyasını
3- En son MIUI sürümünü

4- İndirdiğiniz xiaomi.eu_MIA3_20.1.16_R2_v11-9-BITNET.zip dosyasını masaüstüne klasöre çıkart seçeneğine basın
5- Çıkattığınız klasörün içine girin ve MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v1.0.exe içine kopyalayın
6- MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v1.0.exe Dosyasını çaıştırın xiaomi.eu_MIA3_20.1.16_R2_v11-9-BITNET içindeki firmware-update klasörünün içine bazı dosyalar eklenecek.
7- Son olarak telefon fastboot moddayken Flash_And_Format_Data.bat dosyasını çalıştırın.
8- Kurulum başlayacaktır müdahale etmeyiniz kurulum bittikten sonra press any key to continue yazısı çıktığı zaman herhangi bir tuşa basın
9- Android 9 MIUI hayırlı olsun ister MIUI kullanın isterseniz Mi Flash Tool ile stok android 9 rom kurun .
10- Stok Android 9 10.3.16.0.PFQMIXM
11- Önemli mutlaka oku: Mi Flash İle stok Android 9 kurulumu yapacak olan arkadaşlar mutlaka aşağıdaki komutları girsin.
12- Telefonu fastboot moda alın ve sırasıyla fastboot --set-active=a ve
fastboot getvar current-slot bu kmutları girin slotun a slotu olduğundan emin olun ayrıca Mi flash tool programından clean_all seçeneğini işaretleyip flashlayın

----------------------------------------------------------------------------------------------

--- Resimler ---

--- Sık Sorulan Sorular ---

Bunda bootloader gerekmiyor mu

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Arkadaşlar Android 9 u geri yükledikten bir süre sonra otomatik olarak Android 10 a tekrar geçebiliyor cihaz. Otomatik güncellemeyi kapatmanın bir yolu var mı acaba? Teşekkür ederim.
Geliştirici seçeneklerinde otomatik sistem güncellemelerini kapatmayı deneyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunda bootloader gerekmiyor mu
Bootloader kilidinizin açık olması gerekiyor. (Unlock + Critical_Unlock)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
B slotunu temizlemek için

Romu yükledikten sonra cihazı fastboota alın ve sırasıyla şunları yazın;

Fastboot erase system_b
Fastboot erase vendor_b
Fastboot erase boot_b

"b" slotu tamamen temizlenecek ve cihaz rahatlayacak, sonra şu kodu yazın

Fastboot reboot

Cihaz yeniden başlayacak
MIUI 12'de de b slotu temizlenmeli midir? Silmenin bir zararı olmaz değil mi?

wquzun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami GÜVEN
Cihazım
xiaomi Mi a3
Meslek
emekli
Konular
3
MIUI 12'de de b slotu temizlenmeli midir? Silmenin bir zararı olmaz değil mi?
ben MIUI 12 aynı yöntemle kurduğumda slot b ye kurmuştu yani aktif slot b idi temizlemeden önce aktif slotu kontrol edin

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
ben MIUI 12 aynı yöntemle kurduğumda slot b ye kurmuştu yani aktif slot b idi temizlemeden önce aktif slotu kontrol edin
Kurulum gerçekleşirken komut penceresini izlemiştim. Hem a hem b slotuna kurulum yaptı. Bende aktif slot A görünüyor. Mesele şu ki bu slotlar birbirinden bağımsız mıdır, inaktif olan slotu silmenin bir zararı olur mu? XDA'daki başlıkta slot silme önerisi bulunmuyor.

mcmxx

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Cevdet
Cihazım
Mi A3
Konular
2
Kurulum gerçekleşirken komut penceresini izlemiştim. Hem a hem b slotuna kurulum yaptı. Bende aktif slot A görünüyor. Mesele şu ki bu slotlar birbirinden bağımsız mıdır, inaktif olan slotu silmenin bir zararı olur mu? XDA'daki başlıkta slot silme önerisi bulunmuyor.
Bildiğim kadarıyla slot silmenin zararı yok, hatta burada bir slota MIUI , bir slota da stock kuran vardı galiba. Tam hatırlayamadım yazışmaları.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Biraz önce MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v2.0.exe programıyla MIUI 11'e geçmeye çalıştım. Öncesinde MIUI 12 yüklüydü. Kurulum tamamlandı ve telefon yeniden başladı. Ancak fastboot ekranına döndü. Bu neden oldu, MIUI 11 için Fastboot_Flasher_v1.0.exe mi kullanmam gerekiyordu? Telefonun normal açılması için ne yapmalıyım?

recepix

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
MI A3
Konular
2
Biraz önce MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v2.0.exe programıyla MIUI 11'e geçmeye çalıştım. Öncesinde MIUI 12 yüklüydü. Kurulum tamamlandı ve telefon yeniden başladı. Ancak fastboot ekranına döndü. Bu neden oldu, MIUI 11 için Fastboot_Flasher_v1.0.exe mi kullanmam gerekiyordu? Telefonun normal açılması için ne yapmalıyım?
Evet birinci sürümü kullanmalısınız. Çünkü aynı şey benim başıma da geldi flasher 1.0 ile çözdüm.

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Evet birinci sürümü kullanmalısınız. Çünkü aynı şey benim başıma da geldi flasher 1.0 ile çözdüm.

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru! v1 ile sorunsuz yüklendi.

Bu durum ilk mesaja eklenebilir.
MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher_v2.0.exe programı MIUI 12'den MIUI 11'e geçişte sorun çıkarıyor. @ deluciaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt