iPhone'dan paylaşılan hikâyelerin Full HD paylaşıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Paylaşılan videolar 4K da olsa 720x1280 çözünürlüğüne düşürülerek paylaşılıyor. Paylaşım muazzam bir şekilde optimize edilerek en uygun bitrate ile paylaşılıyor. Bu da boyuttan kâr demek.
Öncelikle şunu bilmekte fayda var. Xiaomi, cihazlarına kurulan uygulamalar için herhangi bir optimizasyon yapmıyor, bu çok açık. Neden mi? Örnek vermek gerekirse Samsung da Android tabanını kullanıyor. Ancak Samsung cihazlardan paylaşılan hikâyeler dikkat ettiyseniz iPhone kalitesine yakındır. Bu demek oluyor ki Samsung bu konuyla ilgili yazılımsal bir çalışma yaparak aksiyon almış. Diğer uygulamalar için de aynı şekilde; WhatsApp'tan yapılan görüntülü görüşmeler, Instagram canlı yayınları gibi bir çok uygulamada görüntü Xiaomi'nin verdiği görüntüden kat kat üstün. Demek ki isteyince oluyor.
Instagram hikâye için en kaliteli paylaşım yolunu şöyle yapıyorum;
Normal kullanımda Instagram'ın resmi versiyonu kullanıyorum. Hikâye paylaşacaksam
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
kullanıyorum. Uygulamayı indirirken 2. bölümden klon versiyonunu indirin. Ayarlar/Genel Modlar/Ana Ekran ve Hikaye Ayarları/Hikaye Kalitesini Arttır seçeneğini işaretleyin uygulamayı kapatıp açın. Paylaşmak istediğiniz videoyu (kaç saniye olursa olsun) telefonun kendi kamera uygulamasından çekin. Sonra Insta Aero'yi açın. Sol üstten kamera ikonuna tıklayın. Parmağınızı yukarı çekin ve videoya tıklayın. Video önizlemesi çıkacaktır. Dilerseniz filtre de uygulayabilirsiniz. Bu şekilde paylaştığınızda hikâye gerçekten çok kaliteli paylaşılacaktır.
Ayrıca Insta Aero uygulamasında Instagram hareketli filtreler de (diğer Instagram modlarında bu özellik çalışmıyor) çalışıyor. Bu şekilde kayıt da (Instagram kamerasını kullandığı için çok kaliteli videolar beklemeyin) yapabilirsiniz.
Deneyin derim..