Çarşamba günü bildirim geldi güncelleme var diye, tıkladım güncelleme yok dedi. Bildirim kayıtlarında "PDTMIXM" adlı bir güncelleme olduğunu söylüyordu. VPN ve konum değiştirme denedim fakat çözüm olmadı. Daha sonra güncelleme kısmına gelip sağ üstteki 3 noktaya basıp bir seçeneği seçtim (ne olduğunu hatırlamıyorum) ve güncelleme bulundu dedi. 1.7 GB dosya indirdi ve yeniden başlattım. Göze çarpan ilk yenilik, MIUI 10'a geçerken altta bir kutucuk doluyordu. Bunda ise o kutucuk büyütülmüş, ortaya alınmış ve yüzdesini söyler hale getirilmiş. Ve sürekli cihazı kapatmayın, kapatırsanız bir daha açamazsınız tarzında şeyler söylüyordu. %5'e kadar geldi sonra bir anda %30 oldu. %35 oldu bir anda %50 oldu. %55'e geldi ve telefon kapandı. Bir sorun oldu zannettim, 2 dakikada açıldı. Şarj süresinde değişiklik yok, gözle görünecek kadar az bir "drain" azalması mevcut. Kamera ilk seferde açılmayacak zannettim. Biraz bekledim SD kart izni istedi (artık SD card izni istiyor uygulamalar) kabul ettim, 3-5 kez açıp kapattım hızı eskisi gibi. Ekran ilk 5 dakika geç açılıyordu o da düzeldi. Kısayollar gelmiş istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz (Google asistan, SS alma (3 parmak aşağı default olarak), uygulama kapatma, açma, vs vs.) Bazı menüler hala giydirilmemiş android 9 stock görünümünde. Youtube'de zoom in yapınca çentik de doluyor artık. Whatsapp çentik sorunu çözülmüş (Çentik yokmuş gibi davranıyordu, düzeltilmiş.).
Bu arada şebeke sorunu yaşamıyorum (Vodafone kullanıyorum) . Fakat canımı sıkan bir nokta var. Wifi bazen saçma bir şekilde kopabiliyor. Önceden LG G4 kullanıyordum wifi bulup bağlandığı zaman kopması çok zor olurdu fakat kolay kolay bağlanamazdı. Bunda ise buluyor fakat bağlanmıyor, üstüne tıklayınca bağlanmak aklına geliyor
3 kademe çeken ağ bir anda kopuyor nedense (Sanırım havalar bu günlerde kötü olduğu için fakat emin değilim wifi olarak canımı sıktı biraz.).
Unutmadan, indirme %80'de takılı kalıyor, WIFI'ı kapatıp açsanız bile hata vermiyor. Sanırım indirdiği dosyaları doğruluyor.