Arkadaşlar yeni güncelleme ile yenilik beklemeyin. Xiaomi artık eski telefonlarına öncelik vermeyi kesti. Yani güncelleme olsun diye veriyorlar. Mi5'de trilyon sorun var son güncelleme ile lakin o kadar bildirim yapılmasına rağmen tenezzül edip bir fix güncellemesi vermediler. Adamlar artık her ay model çıkartıyorlar, sonra da yeni modelleri bahane edip eski telefonlardan desteği kesiyorlar. Markayı tercih sebeplerinden biriside uzun süreli güncelleme vermesiydi. Ancak Mi5 ile beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Mi6'ya bile vermeyeceklerdi ayıptır ya, oneplus 3/3t modellerine pie güncellemesi veriyor hiç soruyorlarmı kullanıcı varmı diye?. Kaldı ki Samsung bile atağa geçmiş güncelleme konusunda s7'lere pie hazırlıyormuş. Mevzu bu değil ya adamlar çok basit şeyleri bile çözmekten aciz durumdalar. Bir telefon çıkartıyorlar bilerek bazı özellikler eklenmiyor misal PocoPhone yani bu telefon çıkarken sonradan gelen tüm özellikler eklenip öyle yayımlanabilirdi lakin yapmadılar şirket öyle bir revizyona gitmiş ki artık tanıyamıyorum. Eski sempatileri kalmadı. Çevremden kimseye tavsiye etmiyorum kendim de yeni bir marka arayışındayım. Miui 11 ile birçok telefon EOL yani yolun sonuna gelecek. Tahmin ediyorum ki mi6'da bunlardan birisi olacak. Eskiden güncelleme için donanımlar bahane ediliyordu lakin günümüzde artık hiç bir firma özellikle SD820 serisinden sonra donanımı bahane edemiyor. Mi6/Mi5 hala güçlü telefonlar. Ama marka bile ilgiyi alakayı kesmiş telefonlarından. Mevzu ucuz telefon, birden fazla ara model üretmek olmuş.