Allah senden razı olsun, vallahi billahi ne acılar çekiyordum sesi duymak için, mecburen hoparlörden konuşuyorduk. Bende ahizeyi benzer bir aletle temizledim hafif de yırtınca mükemmel ötesi ses gelmeye başladı. )Telefonu 3 senedir kullanıyorum. Ahize sesi dış ortamda karşıyı anlayamayacağım hale gelince en zararsız olan yöntemden başlayarak denedim. Önce eu rom yükledim. Belli belirsiz bir artış oldu fakat yetersizdi. Diş fırçası, bant vs faydası olmadı. En son iğne ile ahizenin üzerindeki koruyucuyu dıştan parçaladım. Ahize koruyucusu sanki bir metal örgü gibi... İğneyi neredeyse yatay tutarak çok az metal örgüye girdirdim. Yukarı ittirerek bir kaç seferde örgütün bir telini kopardım. Kopan yerden devam ederek telleri tek tek yukarı yönde kopardım. Koparırken altındaki tozlar da haliyle yukarı sıçradı. Dışarıdan simsiyah görünen örgünün altından çıkan toz katmanın tarif edemem. Bu kadar beklemiyordum. Tozları vs temizledikten sonra sim kart açma iğnesi ile ahize yerini düzeltebildiğim kadar düzelttim. Sonuç bangır bangır bir ahize. Yakın çekim fotosunu da ekliyorum. İyi forumlar...Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
hocam konu çok eski ama eşimde mi6 var telefon görüşmeleri çok oluyor.Zaten ilk halinde de ahım şahım bir stereo etkisi yoktu işin açıkçası. Şu an önemli olan karşı tarafın sesini net duymak. Ben KZ kulaklık ile müzik dinliyorum. Zaten kendi sesi ile en fazla anlık video izlersiniz. Konuşmalarımı da genellikle kulaklık ile yapıyorum. Bence bozulana kadar iyice bekleyin, ben öyle yapacağım. Sonra elimden bu işler geldiği için kendim bakacağım, açıp. Elinizden gelmiyorsa tanıdığınız birine yaptırırsınız. Büyük rakamlar tutmaz. Fakat telefoncunun bu iş için özel temizleme fırçası işe yaradı. Tavsiye edirm.
Geç fark ettim mesajı. Ben kablolu kulaklık kullanıyorum. KZ ZSN Pro çok memnunum. 2-3 senedir var yanılmıyorsam. Taş gibi, bir de dikklat ettiğimden sorun çıkarmadı. Sesler de bence güzel. Rock sounda daha yakın verdiği sesler. Bass lı müziklerde tatmin etmeyebilir.hocam konu çok eski ama eşimde mi6 var telefon görüşmeleri çok oluyor.Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirMi True Wireless Earphones 2 Basic kulaklıklardan memnun kalmadık.
type c Kulaklık tavsiyeniz olur mu?
ben onu geçen yıl denemiştim gerçekten de fazlasıyla yükseliyor ses bence dikkatlice yapıldığı taktirde sorun olmuyorBen de 4 yılıın ardından ahizeden yavaştan ses azalması hissetmeye başlamıştım. Bazı durumlarda hoparlörden konuşmak zorunda kalabiliyordum. Araştırmalarım çerçevesinde diş fırçası, topçuklu iğne ve koli bandı kullanarak sesde hissedilir artış yakaladım. Herhangi bir yazılımsal müdehale yapmadım. Stock rom kullanıyorum.
Sert diş fırçası ile sürterek ve baskı yaparak ahize, hoparlör ve mikrofon alma kısımlarını telleri içine girecek şekilde bas çek yapa yapa temizledim. ahize kısmına hafif topçuklu iğne baskısı yaparak inceden temizledim. En sonunda da koli bandı ile tozları çeksin amacıyla iyice bastır çek yaparak ilgili yerlere uyguladım. Gözle görülür şekilde temizlendi ve ses de artma oldu. 4 yılın sonunda buna gerek duydum. Herkese denemesini tavsiye ederim.