Dün telefonu su dolu kaba düşürdüm. 5 saniye olmadan çıkarttım, fazla durmadı yani. İlk dakikalarda sorun yoktu. Sonradan ekran kendi kendine açılıp kapanmaya, telefon kapanıp açılmaya,fastboot moduna girmeye, ben güç düğmesini iki defa basınca fener moduna aldığımdan led yanıp sönmeye başladı. Power tuşu basık kaldı galiba sudan. Seslerde kötü çıkıyordu bu sırada. Bir şekilde tuşun üstteki eylemleri yapmasını engelleyip açmaya karar verdim.
Arka kapak sağ alt tarafından bir tırnak girecek kadar açılmıştı, koruma kabı olmasına rağmen, bir kaç kez düşünce oldu sanırım. Az zorlasam zaten cırt diye kapağın açılacağını tahmin ediyordum. Kalorifer yandığından petekler sıcaktı, arkası dönük kalorifer üstüne koydum kabından çıkarıp. 5 dakika ısınınca daha önceden sahip olduğum telefon tamir kiti ile açtım. Fazla zorluk çıkarmadı.
İçeride hiç su göremedim. Ekrana kadar tüm parçaları çıkardım. Tozları temizledim tuşlardan, hoparlör deliklerinden vs.
Aslında kronik sorun olan ahize sesinin zamanla kısılması sorunu için telefonu açacaktım. Açmışken ona da bakayım dedim. Ahize hoparlörünü çıkartırken, ön metal parçası, çift taraflı bant ile kasaya yapıştığı zeminde kaldı kırılıp. Sonra o demiri çıkardım, altına baktım, hiç toz yoktu. Bu sorunla karşılaşanlar boşuna temizlemek için işlem yapmasınlar. Anca, üstündeki su, toza karşı koruyan parçaya zarar verirsiniz. Ahize hoparlörünün değişmesi lazım sanırım. Bu arada şarj soketi de, kulaklık dönüştürücüde sorun yapıyordu, kesilmeler yapıyordu müzik dinlerken. İçine baktığımda, bazı pinlerde oksitlenme belirtileri vardı.
Onun bulunduğu board'da anten kablo girişi de var. Telefonu en son kapatırken, board'ı tırnağın altına takmadığım için anten kablo soketine baskı yapıp, anten girişini kırdı. Bu vesile ile şarj soket girişini de değiştirmek zorunda kalacağım.
Soracağım soru, alttaki parçalardan alıp kullanan oldu mu, yorumlarını rica edebilir miyim? Bir de arka kapağı su ve toz almaması için hangi yapıştırıcı ile yapıştırmam lazım?
Bu arada elinden bu işler gelenler ve daha önce izlemeyenler için videoyu izleyip, işlem yapmalarını tavsiye ederim.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız