Merhaba aynı sorun bende de mevcut.
Telefonu Çin'den getirtmiştim ilk çıktığı sıralarda zira henüz TR'de satılmıyordu.
O zamandan beri wi-fi ve google play store sorunu devam ediyor.
Yurt dışı forumlarında da bu şekilde sorun yaşayan kullanıcı çok. herkes yeni 8.2 Global Rom'u bekliyor. İnşallah çözerler, zira telefon müthiş.
Evde Uydunet kablo modem ve 50Mbps bağlantı var. Denemediğim rom kalmadı. Alet geldiğinde çin stabil rom yüklü idi. Bootloader açtırdım. Global rom yükledim değişiklik olmadı. EU romları denedim olmadı. En son bir custom rom buldum onu denedim ilk yüklediğimde biraz daha iyiydi fakat bu aralar yine aynı hız sıkıntısı. Sorun sadece google playde değil wi-fi bağlantısı kurduğumda internet bağlantım gitmiş oluyor.
Mamafih eşimin Samsung S7'sinden bir sefer hotspot açıp bağlanmıştım bildiğiniz sömürdü bağlantıyı. Saniyeler içinde indirdi uygulamaları.
Araştırmadığım yabancı forum kalmadı. Bu custom rom'da wi-fi fix yayınlamışlardı onların dediklerini de harfiyen yaptım ama sonuç aynı. Şuan kullandığım rom merak edenler için Resurrection Remix OS v.5.8.3
Türkiye'de garanti veren Delta Servis'miş onlara ulaştım onlar da bizim ithal etmediğimiz cihazlara bakmıyoruz dediler.
Yahu ücreti mukabil, yok almıyoruz o cihazları dediler. Cüzzamlı mıdır nedir bizim cihazlar anlamadım...
Benim en son çözümüm tarifemi değiştirmek oldu. Neyse ki onda şanslı çıktım 10GB internet paketli bir tarifeye çok uygun fiyata geçtim, fakat ne olursa olsun her şey internet olmuşken 10GB bile daha ne kadar yeterli olur bilemiyorum...