Mİ5 GOLD renk telefonun arka kapağındaki baskı etiketi hakkında

fesbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi 5
Konular
6
hocam kullanısta sıkıntı varmı ?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
2017 itibari ile ithal edilen cihazlarda model numarası üretici firma ve ce numarası yazma zorunluluğu olduğu için 2017sonrası ithal edilen tüm ürünlerin arkasında lazer baskı olmak zorundadır.

Son düzenleme:

eren2535

Canım kızım
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi8
Meslek
matbaa
Konular
3
HiddeNKinG hocam kapaklar plastik ve cam karışımı mı ?
Sadece cam veya plastik mı ?
Teşekkürler

cepport

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cepport
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Arkadaşlar merhaba, ülkemize getirilen cihazlarda CE logo su ve cihaz model numarası eskiden küçük bir sticker ile yapışık geliyordu ve bu gümrükten geçiyordu yeni cihazlarda maalesef ki lazer ile yazma zorunluluğu getirildi aksi takdirde gümrükten cihazlar geçmiyor.

ayanmedya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adem Ayan
Cihazım
One M8
Konular
2
Cihazın arkasına bastırınca Çat Çat ses geliyor kapak plastik bide o logo işi cok kotu duruyor

cepport

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cepport
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Cihazın arkasına bastırınca Çat Çat ses geliyor kapak plastik bide o logo işi cok kotu duruyor

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanunları bu yönde aksi takdirde cihaz getiremiyoruz ülkeye.

orcun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
orcun
Cihazım
mi 9t
Konular
2
Arkadaşlar merhaba, ülkemize getirilen cihazlarda CE logo su ve cihaz model numarası eskiden küçük bir sticker ile yapışık geliyordu ve bu gümrükten geçiyordu yeni cihazlarda maalesef ki lazer ile yazma zorunluluğu getirildi aksi takdirde gümrükten cihazlar geçmiyor.

İyi diyorsunuz, güzel diyorsunuz da ilana niçin yazmadınız. ? Şu sizin ilanınız değil mi ?

Açıklamalara bakalım. Yazıyor mu ? hayır.
O zaman altına Türkiye Cumhuriyeti Gümrük kanunları dolayısı ile cihazında CE amblemi ve cihaz modeli artık lazer ile yazması zorunlu olduğu için. Cihazların hepsine ayrıca kapak vs. takılmıştır. Bunu yazmanız lazım, yazmadığınız için zaten artniyet aranmış. Ki alıcıda haklı yani sıfır cihaz bu fabrikadan paketlenir jelatinlenir onu tüketici açar kullanır. Aracı açıp bakma işte kapak değiştirme yok dönüştürücü koyduk vs. vs. olmaz. O açılmıştır sıfırda olmayabilir nereden bileceğiz ? Mi5 alacaktım sizden direkt bu konudan gördüm ve almaktan vazgeçtim, kusurabakmayın.

Ürün Açıklamaları:

32GB ve 64GB`lık modeller arasında ne gibi farklar var?
Her iki model arasındaki en belirgin fark depolama kapasiteleridir. Bunun dışında her iki model de Snapdragon 820 işlemci kullanmaktadır. Ancak 32`lik modelin işlemci hızı 1.8GHz iken 64`lük model 2.15GHz`dir. Buna ek olarak RAM ve GPU hızları da 64`lük modelde daha yüksektir.

Her iki model arasındaki bu donanımsal farklar kullanıma etki eder mi?
Evet. 64`lük model benchmark testlerinden 140.000 üzerinde bir skor alırken 32`lik model 110.000 civarında bir skor almaktadır. Yani 64`lük modelin 32GB`lık veriyona göre yaklaşık %25-%30 daha yüksek performans sunduğu söylenebilir.

Telefonların IMEI`leri değiştirilmiş midir ve kaytlı mıdır?
Telefonlarımızın IMEI numaraları orijinaldir ve resmi olarak kayıt edilmiştir. IMEI numaraları BTK üzerinden kontrol edilebilir.

Telefonun arka kapağı nasıl malzemeden yapılmıştır?
Ürünümüzün arka kapağı Corning Gorilla Glass 4 korumalı cam malzemeden üretilmiştir.

Telefonlarda Hızlı Şarj desteği bulunuyor mu?
Evet telefonlarımız Quick Charge 3.0 teknolojisini desteklemektedir.

Neden orijinal şarj başlığını kullanmak için dönüştürücü kullanmam gerekiyor?
Xiaomi firması bu telefonlar için 2 farklı çeşit şarj başlığı üretmiştir. Bunlardan ülkemizdeki priz girişlerine uyumlu olan modellerde Quick Charge 3.0 desteği bulunmamaktadır. Telefonunuzdan daha fazla performans alabilmeniz için size Quick Charge 3.0 desteği de bulunan Çin modeli şarj başlığını ve yanında dönüştürücüsünü göndereceğiz.

Telefona hafıza kartı takabilir miyim?
Hayır, telefonumuzda hafıza kartı girişi bulunmamaktadır.

Ekranı darbeye ve çizilmeye karşı dayanıklı mı?
Evet, telefonumuzun ekranı Corning Goriila Glass 4 teklnolojisi ile korunmaktadır.

Telefonun sar değerleri yüksek midir?
Hayır değildir. Hatta şu anda piyasada bulunan pek çok cihazla kıyaslandığında çok daha düşüktür. Yasal sınırın 2.0 olduğu SAR değeri telefonumuzda (SAR EU) 0.37 W/kg (Baş) ? 0.79 W/kg (Vücut) olarak ölçülmüştür. Diğer telefonlara ait SAR değerlerine ve karşılaştırmalara miuiturkiye.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Telefonda 4.5G bulunmakta mıdır?
Evet, bulunmaktadır.

Telefonun şarj girişi nasıldır?
Xiaomi Mi5 modelinde son dönemlerde üst düzey telefonlarda görmeye alıştığımız Type-C girişi tercih edilmiştir.

Eski telefonumun kablosunu bu telefonla da kullanabilir miyim?
Eski tip Micro USB girişlerini bu cihazda kullanabilmeniz için bir adet Type-C dönüştürücüye ihtiyacınız olacaktır.

Telefon garantili mi?
Evet, telefonumuz 2 yıl boyunca Delta servis garantisindedir.

Telefonum güncelleme alacak mı? Hangi rom yüklü olarak gönderiliyor?
Evet, telefonunuz güncelleme alacak. Telefonlarımızda Orijinal Global Rom yüklü gelmektedir. Gelen rom kararlı sürümdür ve içerisinde her hangi bir hata barındırmamaktadır. Güncellemeler yayınladığında telefonunuza bildirim gönderilecektir ve güncellemeyi yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Onaylamanız halinde telefonunuz güncellenecektir.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
orcun
Orçun bey Türkiye de satılmakta olan tüm cihazlarda bu numaralar yazmaktadır. Kimisinde batarya içinde kimisinde sim kart yuvasında kimi cihazlarda ise bu şekilde arka kapakta yazmaktadır. Yani türkiye de satılmakta olan tüm cihazlarda standart olarak gelen bu numaraları ekstra özelliklerde yada açıklamalarda hiç bir telefonda göremezsiniz. Ayrıca isterseniz bu durum için Avrupa Standartları CE yönetmeliği 11.maddeyi detaylı olarak okuyabilirsiniz.

orcun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
orcun
Cihazım
mi 9t
Konular
2
orcun
Orçun bey Türkiye de satılmakta olan tüm cihazlarda bu numaralar yazmaktadır. Kimisinde batarya içinde kimisinde sim kart yuvasında kimi cihazlarda ise bu şekilde arka kapakta yazmaktadır. Yani türkiye de satılmakta olan tüm cihazlarda standart olarak gelen bu numaraları ekstra özelliklerde yada açıklamalarda hiç bir telefonda göremezsiniz. Ayrıca isterseniz bu durum için Avrupa Standartları CE yönetmeliği 11.maddeyi detaylı olarak okuyabilirsiniz.

Tamam ama işte Cepport'un belirtmesi lazım. Bakın bu konuda işte satıcı belirtmediği için böyle bir sorun olmuş. İnsanlar şüpheye düşmüş panik olmuşlar. Yoksa belirtse bu konu açılmayacaktı.
Hani denilseydi ilanda '' böyle böyle yasalar gereği arka kapak resmen ithal edilebilsin diye değiştirilmiştir'' gibisinden o zaman sorun yoktu.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
Tamam ama işte Cepport'un belirtmesi lazım. Bakın bu konuda işte satıcı belirtmediği için böyle bir sorun olmuş. İnsanlar şüpheye düşmüş panik olmuşlar. Yoksa belirtse bu konu açılmayacaktı.
Hani denilseydi ilanda '' böyle böyle yasalar gereği arka kapak resmen ithal edilebilsin diye değiştirilmiştir'' gibisinden o zaman sorun yoktu.

Hocam kapak değiştirilme gibi bir durum yok zaten satıcı firma avrupa için ürettiği cihazları bu şekilde üretmekte biliyorsunuz belki cepport ile biz direk temastayız ben şimdi Burak beyi aradım durumu belirttim hatta direk kapak değişimimi oldu mevzusunu sordum bu kesinlikle mümkün değil diye kendisi belirtti.

Belki şu olabilir bu konuyu da araştıracaz Avrupa için üretilen bu cihazlar için bu şekilde bir üretim yapılmıştır diye düşünüyorum yoksa kullanıma yada farklı bir şeye zararı olan bir durum yok ortada.

Ayrıca açıklama olarak yarın ilk işim bu bilgiyi ekletmek olacak, müşteri her zaman haklıdır diyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt