Arkadaşlar bu cihazın kronik sorunuymuş aldıktan sonra gruplardan öğrenmem ayrı bir
, olayı size de anlatmak istiyorum bilginiz olsun. Cihaz ya darbeden kaynaklı ya da belli süre sonra cihaza göre değişiyor ilk olarak mic ya da sim sorunu ortaya çıkıyor sonrası kamera sapitiyormuş ve sonrası cihaz ölüyormuş . İşlemciye reballing yaptırıp bir süre hayata döndürenler var ama sonrası gene oluyormuş kesin çözüm değil bazilarindaysa cihaz bazen açılıp kapanınca açılmıyor ya da cihaz soğukken falan açılıyormuş değişik olaylar. Çin'deki xiaomi servisine göre sorunun çözümü sadece anakart değişimi ile oluyormuş çünkü cihaz bir süre sonra susuyor . Bu sorunu herkes yaşamıyor biraz şansa gibi bu dediğim cihaz sorunlarinida her telefonda olacak diye bir şey yok hiç sorun yaşamayip birden cihazı ölenleride duydum , uzun süre normal kullanan ya da arada yaşayıp kullanmaya devam edenlerde var. Bende aynı sorundan ara sıra muzdaribim. Genelde bende cihaz şarj olurken mobil veri ile bir şeyler yaparsam oluyor şebeke anlık gidiyor 5 10sn içinde geri geliyor ard arda birkaç defa olduğu da oluyor ya da hiç olmadığı değişik biraz onun dışında pek sorun yaşamadım
. Bu sorunu anakart kaynaklı diyorlar bana saçma geldi diye biraz daha araştırdım nedenini cihazın modeminden kaynakli diyenlerde var. Modemi stabil değilmiş sanırım cihaz bir süre sonra sapıtıp ucuyormuş yabancı gruplardan bundan kaynaklı miui yerine aosp kullanin diyenler vardı ne kadar çözüm olur orasını bilmiyorum. Bana göre sorun şarj bordu ile sim yuvasının birlikte bağlı olmasından kaynakli gibi biri sapitinca diğerleride bozulmaya başlıyor. Umarim cihazlar uzun dayanır cihazdan memnundum
. Olayın özeti bu şekilde arkadaşlar