Valla ben uzun süre 11.0.1 sürümünü kullandım hala eski kontrol merkezi kullanıyorum çünkü daha hızlı şarj resmen akıyordu artık güncel olsun dedim sıkılırsam yine sürüm değişecem aosp bile deneyebilirim ama tavsiyem çok sürüm değişme yine bataryaya zararı oluyor ben öyle şeyleri pek önemsemediğim için biraz yükleniyorum
Zaten batarya dediğimiz şey doğası gereği zaman içerisinde performans kaybeden şey. Maksimum var olan ömrü ne kadar dikkat edersek edelim, tam randımanlı şekli 3 yıldır. Hafif kayıplar ile birlikte ilerler bu süreç. Sonrasında içerisinde barındırdığı kimyası gereği, belirli bir kimyasal tepkimeye girdikten sonra, süreç hızlanır ve hızlı bir şekilde ömrü tamamlanır. Amacım bu batarya randıman süresince cihazı adam akıllı kullanmak. Batarya gayet makul, iyi olduğu süreçte kalkıp % 70 yada 80 randıman alınca pek hoş olmuyor bir kullanıcı olarak. Adam o zaman kendine sorar ben bu cihazı takoz gibi 5260 mah aldım ama 3200 mah Samsung gibi dedikten sonra bir manası kalmıyor yarım kilo cihaz kullanmanın..
Dolayısı ile güncellemeler bir yana, bataryayı üzmeyen bir rom bulup, cihazı ona emanet etmek lazım.
Elimde tam tamına 4 küsür yıllık, sürekli aktif olarak kullandığım bir cihaz var. Lenovo Vibe P1 Pro 4900 mah bataryaya sahip. Bu telefonun bataryasına dikkat ettim. Dikkat ettiğim husus ise sadece sıcaklıktı. Hiç bir zaman 45 dereceleri geçirmedim ve sürekli de oyun halinde batarya hiç bir şekilde 45 dereceyi geçmiyordu Snapdragon 615 bu konuda mükemmeldi. Bir bataryayı öldürmek istiyor isen, sıfır batarya dahil, onu sürekli 45 derece üstü kullan. Ömrünü bir senede tamamlayacaktır. Şu an Lenovo Vibe P1 Pro cihazım, Full şarj ile, 10 saat video, 6 saat oyun, 12 saat GPS navigasyon, 8 saat ise sosyal medya Chrome performansı veriyor.
Android 6.01 var içerisinde. Android 6.01 yani marshmallow şarj konusunda, firma güzel bir şekilde oturtmuşsa romu, içerisine Samsung gibi, android den çok arayüzü şarj yemiyor ise ortaya çok güzel bir performans çıkıveriyor.
Bizim kullandığımız cihazlar da ikiye ayrılıyor bu şekilde.
Android 10 miui 11.01 - 12.0.3.0 arasındaki cihazlar.
Android 11 miui 12.1.1 - 12.5.2 arasındaki cihazlar.
12.0.3.0 ve öncesi sürümler kullanılabilir güzel sürümler. 12.1.1 ve sonrası tamamen cihazı eskitmeye yönelik güncellemeler. Bu sayfada hepsinin tarafımdan testleri var. Yeni kontrol merkezi takıntım olmasa idi, doğrudan miui 11.0.1 e geçerdim..
Lenovo Vibe P1 Pro'nun batarya ömründen 4 küsür yılda hala daha %17. Ama %20 ye ulaştığında süreç hızlanacak dolayısı ile bence bir senesi daha var tam randımana yakın performans şekli olarak. Sonra bir zahmet ölsün artık..