Merhaba arkadaşlar. Size xiaomi'nin her güncelleme sonrası cihazları nasıl bilinçli eskittiğini açıkça göstermek istiyorum.
Biliyorsunuz ki, xiaomi İPhone yolunda emin adımlarla ilerlerken bunuda açıkça dile kendisi getirmişti zaten. Şimdi mevcut sürümler ve eski miui sürümleri arasında yapılan aynı testler ve pil performanslarından bahsedeceğim..
Şu an hali hazırda benimde kullandığım android 11 miui 12.5.2 sürümünün, güncel ekran süresinden bahsetmek istiyorum. Altını çiziyorum, yaptığım her test aynı şekilde ve şartlarda yapılmıştır.
Kullanılan video,
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bluetooth: kapalı.
Gps, konum: kapalı.
Uçak modu: açık.
Ekran parlaklığı: %100.
Ses: %40.
Android 11 miui 12.5.2
Test sonucunda alınan ekran süresi 15 saat 50 dakikadır.
Miui 12.1.1 android 10
aynı test ile alınan ekran süresi 17 saat 40 dakikadır. ( başlık altında görseller mevcuttur).
Miui 12.03 android 10
Aynı test ile alınan ekran süresi tam 19 saattir. ( bu başlık altında görseller mevcuttur).
Uzun lafın kısası her güncelleme ile ekran sürelerini sürekli kısaltma yoluna gidiliyor xiaomi'nin politikasını anlamak çokta zor değil. Buraya bu kadar detaylı yazmamın sebebi, milyonlarca insanın yaşamış olduğu sıkıntıların neden giderilemediğini anlatmak istememdir. Xiaomi bunu aleni yapıyor ve yapacak.
Yapılan testler genellikle çok fazla zaman farklı olmadan yapılan testlerdir.
Bu telefonu kullanan birisine gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim ki, bu telefon için en iyi rom gelmiş geçmiş en stabil ve şarj performansı olarak hiç bir romun ve hiç bir ikinci parti romun veremeyeceği:
Android 10 miui 12.0.3 sürümüdür.
Saygılar.