Ana Başlık Mi Note 10 Lite Ana Konu

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Bu sürümü fastboot olarak kurunca daha mı sağlıklı oluyor? Yani Recovery kurup format atsan fastboot gibi temiz olmuş oluyor mu onu merak ediyorum. 🤔 Hız konusunda dediğim gibi daha akışkan, ilk başta çok kasmıştı, sistem belki kendine ayar çekiyordu o gün.

100'den 90'a inme olayı maalesef bunda da var.
Ben genellikle xiaomi nin güncelleme konusundaki başarısızlığından dolayı android yükseltmeleri ile beraber gelen güncellemeleri doğrudan tek dosya fastboot olarak kurarım. Android 10 un üzerine hiç android 11 yada 12 kurmadım. Bence Fastboot olarak kurulum daha sağlıklı. Tabi ne yaptığınızı bilir iseniz. Brick etme olayıda var cihazı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sürümü fastboot olarak kurunca daha mı sağlıklı oluyor? Yani Recovery kurup format atsan fastboot gibi temiz olmuş oluyor mu onu merak ediyorum. 🤔 Hız konusunda dediğim gibi daha akışkan, ilk başta çok kasmıştı, sistem belki kendine ayar çekiyordu o gün.

100'den 90'a inme olayı maalesef bunda da var.
Evet dediğiniz şekilde de temiz kurulum sayılır. Ama ben genelde fastboot olarak kuruyorum. Belki de benim takıntımdır..

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Troublesome, Hocam yeni bildirim şeklini atabilir misiniz acaba müsaitseniz? Çok bahsedildi de merak ettim baya :)

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Troublesome, Hocam yeni bildirim şeklini atabilir misiniz acaba müsaitseniz? Çok bahsedildi de merak ettim baya :)
Animasyonlu falan birde android 10 da olduğu gibi değil.

Miui
Hocam görüntü falan güzel de, batarya testini ben bir yapayım iyi diyor isem öyle kurun Çünkü bu telefonun bataryasının performansını ben çok çok iyi biliyorum denemediğim rom kalmamıştı hatırlar iseniz. Buda 12.5 gibi çıkabilir aman diyelim. Tam şarj edemedim cihazı. O yüzden birşey söyleyemiyorum. Belki bununla birlikte kendi adıma 12.03 android 10 a veda ederiz.

Miui

Hocam görüntü falan güzel de, batarya testini ben bir yapayım iyi diyor isem öyle kurun Çünkü bu telefonun bataryasının performansını ben çok çok iyi biliyorum denemediğim rom kalmamıştı hatırlar iseniz. Buda 12.5 gibi çıkabilir aman diyelim. Tam şarj edemedim cihazı. O yüzden birşey söyleyemiyorum. Belki bununla birlikte kendi adıma 12.03 android 10 a veda ederiz.
Yeni game turbo uygulaması şu şekilde. Cod maximum 60 fps di zaten bu da 60 fps miui 13 de 60 fps veriyor. Herhangi bir fps düşüşü hissetmedim.

Miui

Yeni game turbo uygulaması şu şekilde. Cod maximum 60 fps di zaten bu da 60 fps miui 13 de 60 fps veriyor. Herhangi bir fps düşüşü hissetmedim.
Şöyle,

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-04-01-22-55-47-287_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2022-04-01-22-55-47-287_com.miui.home.jpg
    500,8 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_2022-04-01-23-07-20-326_com.activision.callofduty.shooter.jpg
    Screenshot_2022-04-01-23-07-20-326_com.activision.callofduty.shooter.jpg
    777,1 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

xLapter

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tayfun
Cihazım
MI Note 10 Lite
Konular
0
Ben genellikle xiaomi nin güncelleme konusundaki başarısızlığından dolayı android yükseltmeleri ile beraber gelen güncellemeleri doğrudan tek dosya fastboot olarak kurarım. Android 10 un üzerine hiç android 11 yada 12 kurmadım. Bence Fastboot olarak kurulum daha sağlıklı. Tabi ne yaptığınızı bilir iseniz. Brick etme olayıda var cihazı.

Evet dediğiniz şekilde de temiz kurulum sayılır. Ama ben genelde fastboot olarak kuruyorum. Belki de benim takıntımdır..

Yani kısacası fastboot kurulum yaptınız, koyu temadaki bildirimdeki gri yazılar sizde de mevcut mudur? 😁

Bir de bir ekleme daha yapayım. Android 11 ile başlayan sorun Android 12'de de devam ediyor, hatta Android 11'de hafif duzeltmislerdi. Sorun şu: müzik dinlerken ekran alıntısı yapınca müzik takılıyordu. Sonra daha da kötü sorunları getirdiler. Müzik dinlerken bir uygulamaya girip çıkarken müziğin sesi azalarak durup sesi çoğalarak kaldığı yerden başlıyordu. Bu sorun şu an var. Kulağınızda kulaklık eksik etmeyenler kesinlikle MIUI 13 kurmasın.

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Yani kısacası fastboot kurulum yaptınız, koyu temadaki bildirimdeki gri yazılar sizde de mevcut mudur? 😁

Bir de bir ekleme daha yapayım. Android 11 ile başlayan sorun Android 12'de de devam ediyor, hatta Android 11'de hafif duzeltmislerdi. Sorun şu: müzik dinlerken ekran alıntısı yapınca müzik takılıyordu. Sonra daha da kötü sorunları getirdiler. Müzik dinlerken bir uygulamaya girip çıkarken müziğin sesi azalarak durup sesi çoğalarak kaldığı yerden başlıyordu. Bu sorun şu an var. Kulağınızda kulaklık eksik etmeyenler kesinlikle MIUI 13 kurmasın.
Benim kulağımdan kulaklık eksik olmaz hocam. Sürekli Spotify, youtube aktifim. Böyle bir sorunla hiç bir romda karşılaşmadım ben. Evet, temaya göre grimsi, krem yer yer farklı garip renkler oluyor. Ulan dedim rom mu bozuk beta mı dedim ama kararlı imiş böyle yapmışlar.

Benim rahatsız olduğum en büyük problemlerden birisi hala daha pil ekran süresini doğru düzgün gösteremiyorlar. Aslında xda başta olmak üzere bir çok forumda dolaşıyorum. Bu sorundan herkes muzdarip fakat, xiaomi bu problemi ya kale almıyor yada çözemiyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-04-02-00-43-46-127_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2022-04-02-00-43-46-127_com.miui.home.jpg
    446,9 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2022-04-02-00-45-33-421_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-04-02-00-45-33-421_com.miui.securitycenter.jpg
    259,6 KB · Görüntüleme: 50

xLapter

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tayfun
Cihazım
MI Note 10 Lite
Konular
0
MIUI 11'den 13'e kadar format atmadım hiç. Daha geçen sıfırladım. Kulaklık sorunu devam ediyor mu bakmadım gerçi. 😁 Neyse iyi geceler, ben kaçar. Batarya performansını bekliyoruz. 🙂👍

Bir de bu TİTREŞİMSİZ MOD özelliğini açınca cihazda hayalet ekran oluşuyor basbaya, açık kullanan varsa kapatsın bence. Bu özellik açıkken sanal tuş değil de tam ekran hareketlerini kullanan varsa tam ekran göstergesini gizle seçeneğini aktif edebilir, çünkü ekran altındaki beyaz/siyah çizginin hayalet izi kalıyor.

oktyylmzx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Oktay
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Hocam 13'ü kurmaya değer mi sizce?

xLapter

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tayfun
Cihazım
MI Note 10 Lite
Konular
0
Hocam 13'ü kurmaya değer mi sizce?

MIUI 13 gerçekten akıcı olarak çok iyi, koyu temadaki ufak hatalar giderilmiş. Ama batarya konusundaki performansına bir şey diyemeyeceğim. 2 senelik telefonun batarya ömrü mü uzaldi, Android 11 çok zorladı zaten bataryayı hep şarj ettim. Normalde telefonu aldığım ilk zamanlar günü devirsem bile %50 şarjı kalıyordu. Ama özellik ve hız bakımından MIUI 13 iyi, Androd 11 kuruluysa, Android 12'ye kesinlikle yükseltip MIUI 13 kullanıcısı olmanı öneririm.

oktyylmzx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Oktay
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
8
MIUI 13 gerçekten akıcı olarak çok iyi, koyu temadaki ufak hatalar giderilmiş. Ama batarya konusundaki performansına bir şey diyemeyeceğim. 2 senelik telefonun batarya ömrü mü uzaldi, Android 11 çok zorladı zaten bataryayı hep şarj ettim. Normalde telefonu aldığım ilk zamanlar günü devirsem bile %50 şarjı kalıyordu. Ama özellik ve hız bakımından MIUI 13 iyi, Androd 11 kuruluysa, Android 12'ye kesinlikle yükseltip MIUI 13 kullanıcısı olmanı öneririm.
Kurayım bakalım hocam.

Üst Alt