- Adım
- Caner
- Cihazım
- Mi6
- Konular
- 1
Merhaba,Tabii ki tercih konusu böyle şeyler. Alışkanlığımız da var, Rom değiştirmek kolay olmuyor. Akıcılık konusunda bir şey diyemem, çünkü PExP daha akıcı. Ben aynı uygulamaları, aynı ayarları ve diğer yapılması gereken şeyleri her iki rom üzerinde yapıp aynı şartları oluşturduktan sonra her ikisini de gözlemledim. Lineage OS 6200 MB yer tutarken, PexP 9200 MB tuttu. Device.info ile değerlere baktım. Not almadım ama Pexp işlemci, Ram, ısı, pil tüketimi, sdkart konularında yükünü ve ağırlığını gösteriyordu. Diğer yandan ayarlarını özenle yaptığım, arkaplanda çalışan uygulamaları engellediğim LineageOS çalıştıkça daha da akıcı oldu. Ayrıca çok sağlam bir yapısı var. Buradan şu karara ulaştım. MiMax için için en kullanışlı ve en uygun Rom bana göre ilk sırada LineageOS, ikinci sırada Pixel Experience Plus geliyor. Bunların yanısıra EvolutionX, PixelOS, PxysOS ve diğerlerini gözardı tabii ki edemem. Dediğim gibi tercih meselesi. Herkesin görüşü farklı farklı olabilir, normaldir.
Çok özür dilerim rahatsız ediyorum. Eşimin Mi Max2 telefonu son zamanlarda YouTube ve Google servislerinde problem oluşturmaya başlayınca sizin yazılarınıza istinaden android 13 tabanlı güncel ve stabil olduğu söylenen pixel experience plus yükledik.
Tabi beraber sevindik. Uygulamalar daha güzel ve hızlı çalışıyor. Arayüz değişince farklılık bizi mutlu etti.
Ancak ikinci gün birşey farketmiş eşim. Ahizeden gelen ses çok kısık, Hoparlörü açıncada eski Orjinal sürümde olduğu gibi ses gelmiyor maalesef. Birde karşı taraf konuşma anında kendi sesini yankılı bir şekilde alıyor.
Bunun sebebi yüklenen rom olabilir mi? Yoksa donanımsal bir problem mi var.
Yardımcı olursanız çok sevinirim...