- Adım
- Özdemir
- Cihazım
- Xiaomi
- Konular
- 0
Şu an bende bu romu (Pixel Experience Plus) kullanıyorum. Muhtemelen şimdiye kadar kullandığım AOPS romlar arasında en akıcı olan rom.
Aynen katılıyorum. LineageOS uda gözardı etmemek gerekir. Ben halen a13 PexP ve a13 LineageOS kullanıyorum.Şu an bende bu romu (Pixel Experience Plus) kullanıyorum. Muhtemelen şimdiye kadar kullandığım AOPS romlar arasında en akıcı olan rom.
LineageOS'u deneyeceğimAynen katılıyorum. LineageOS uda gözardı etmemek gerekir. Ben halen a13 PexP ve a13 LineageOS kullanıyorum.
LineageOS ve Pixel Experience Plus her ikiside çok iyi romlar. Bana göre LineageOS biraz daha avantajlı. Hem daha güvenli, hemde aynı şartlarda PexP' ye kıyasla 3 GB kadar daha az yer kaplıyor, daha hafif, yani sisteme yük bindirmiyor. Dolayısı ile pil tüketimi de daha az.LineageOS'u deneyeceğim
Bu gün denedim ama LOS'da fazla kalamadım. Sebebi ise bana göre PexP kesinlikle daha akıcı.LineageOS ve Pixel Experience Plus her ikiside çok iyi romlar. Bana göre LineageOS biraz daha avantajlı. Hem daha güvenli, hemde aynı şartlarda PexP' ye kıyasla 3 GB kadar daha az yer kaplıyor, daha hafif, yani sisteme yük bindirmiyor. Dolayısı ile pil tüketimi de daha az.
Tabii ki tercih konusu böyle şeyler. Alışkanlığımız da var, Rom değiştirmek kolay olmuyor. Akıcılık konusunda bir şey diyemem, çünkü PExP daha akıcı. Ben aynı uygulamaları, aynı ayarları ve diğer yapılması gereken şeyleri her iki rom üzerinde yapıp aynı şartları oluşturduktan sonra her ikisini de gözlemledim. Lineage OS 6200 MB yer tutarken, PexP 9200 MB tuttu. Device.info ile değerlere baktım. Not almadım ama Pexp işlemci, Ram, ısı, pil tüketimi, sdkart konularında yükünü ve ağırlığını gösteriyordu. Diğer yandan ayarlarını özenle yaptığım, arkaplanda çalışan uygulamaları engellediğim LineageOS çalıştıkça daha da akıcı oldu. Ayrıca çok sağlam bir yapısı var. Buradan şu karara ulaştım. MiMax için için en kullanışlı ve en uygun Rom bana göre ilk sırada LineageOS, ikinci sırada Pixel Experience Plus geliyor. Bunların yanısıra EvolutionX, PixelOS, PxysOS ve diğerlerini gözardı tabii ki edemem. Dediğim gibi tercih meselesi. Herkesin görüşü farklı farklı olabilir, normaldir.Bu gün denedim ama LOS'da fazla kalamadım. Sebebi ise bana göre PexP kesinlikle daha akıcı.
Tabii ki tercih konusu böyle şeyler. Alışkanlığımız da var, Rom değiştirmek kolay olmuyor. Akıcılık konusunda bir şey diyemem, çünkü PExP daha akıcı. Ben aynı uygulamaları, aynı ayarları ve diğer yapılması gereken şeyleri her iki rom üzerinde yapıp aynı şartları oluşturduktan sonra her ikisini de gözlemledim. Lineage OS 6200 MB yer tutarken, PexP 9200 MB tuttu. Device.info ile değerlere baktım. Not almadım ama Pexp işlemci, Ram, ısı, pil tüketimi, sdkart konularında yükünü ve ağırlığını gösteriyordu. Diğer yandan ayarlarını özenle yaptığım, arkaplanda çalışan uygulamaları engellediğim LineageOS çalıştıkça daha da akıcı oldu. Ayrıca çok sağlam bir yapısı var. Buradan şu karara ulaştım. MiMax için için en kullanışlı ve en uygun Rom bana göre ilk sırada LineageOS, ikinci sırada Pixel Experience Plus geliyor. Bunların yanısıra EvolutionX, PixelOS, PxysOS ve diğerlerini gözardı tabii ki edemem. Dediğim gibi tercih meselesi. Herkesin görüşü farklı farklı olabilir, normaldi
Çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim.Kurulumu aynı AOSP' de olduğu gibi yapacaksınız, farklı bir şey yok.
KURULUM :
- Kurulum için son sürüm '' TWRP '' veya son Sürüm '' OrangeFox '' kullanılabilir.
- '' Temiz Kurulum '' yapılmalıdır. Nasıl yapılacağı aşağıda sırası ile açıklanmıştır :
- ( Lütfen öncelikle internal storage' deki dosyalarınızı yedekleyiniz. )
1 - Wipe (temizleme) kısmına geçilecek, önce '' Wipe Data ( f2fs ) '' ve ardından '' Reboot Recovery '' yapılacaktır.
2 - Yine Wipe (temizleme) kısmına geçilecek, orada '' Önbellek, Data, Dalvik, Cache, System, dahili depolama ve Vendor '', kutucukları işaretlenerek '' Wipe '' yapılacaktır.
3 - Mount bölümü' ne geçilecektir, orada işaretlenebilir ( ! ) ne kadar kutucuk varsa işaretlenecektir.
4 - Yükleme ( install ) kısmına geçilecektir ve '' Rom Flaşlanacak '' dır.
5 - '' Reboot Recovery '' yapılacaktır.
6 - Son olarak yine '' Wipe Data ( f2fs ) '' yapılacak ve ardından '' Reboot to Sistem '' yapılarak sistem açılacaktır.