Soru Mı Max 2 Hakkında

• Konbuyu başlatan KARAER
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 54
  • Görüntüleme 6K

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
Merhabalar;

Arkadaşlar bilindiği üzere birkaç gündür gerek forumda gerek se sosyal medya'da Mı Max 2 telefonunu detaylı olarak araştırıyorum.Her ne kadar almak için gün saysamda bazı kişilerden duyduğum yorumlar kararımı değiştirmesede,kafamda soru işareti oluşturuyor.Eğer bu telefonu alırsam elimdeki ıphone 7 plusu ya satmak ya da taksitlerini ödemesi için birine devretmek zorundayım.Hem taksitleri ödemek hem de yeni telefon almak biraz gereksiz olacak.

Verilen miktar çok büyük bir para değil ancak yok sayılacak kadar küçük bir parada değil.Hala aklımı kurcalayan birçok soru var.Bunların en başında ithalatçı garantisi gerekmekte.Çevremde bu telefon olmasada bazı Xıaomi marka telefonlar kullananlar var.Telefondan memnun olduklarını ancak bozulmalar vs yaşandığında karşılarında bir muhatap bulamadıklarını söylüyorlar.Ayrıca bu marka telefon aldıkları için pişman olduklarını dile getiriyorlar.En önemli sorunlardan bir taneside şebeke sorunu yaşıyorlarmış.

Karşı taraf ile konuşma yaparken sesiniz kesik kesik geliyormuş.İnternete bağlandığınızda arada kesilmeler oluyormuş.Bunları bu telefonu kullanan bir kişiden bugün öğrendim.Alınmayacak kadar kötü bir telefon olmadığını ancak alınacak kadarda kaliteli olmadığını söylüyor.Bunları duyduktan sonra telefonu almayı biraz daha ertelemeyi düşünüyorum.Telefonu alınca ithalatçi firma olarak evo yada delta olacak.Bunlarında nette ilgilenmediklerini hatta başlarından sağmak için gün verdiklerini okudum.

Bu duyduklarım ve yazılanlar ne kadar doğru hiçbir fikrim yok ancak şöyle bir karar aldım.Aylık köşeye belli bir miktar para atıp ıphone 7 plusu satmadan almayı düşünüyorum.Eğer ki söylenenlerde doğruluk payı varsa telefonsuz kalmak istemem.Bu aldığım karar beni zorlayacak ancak başka çarem yok gibi duruyor.Bu telefonu en azından canlı canlı kullanmak istiyorum.Ben telefonu öyle çok hor kullanan biri değilim.Hatta okadar temiz kullanıyorum ki s3 mini telefonum hala yeni gibi ve sorunsuz çalışıyor.

Telefonun bir sorunu oldu ve garantisi ilgilenmedi artık burdaki arkadaşlardan yardım isterim.Yardımcı olacaklarından eminim.Ah keşke tonlarca para vermeden önce bu telefonu keşfedebilseydim.Ozaman bu kadar dert etmezdim.Iphone verdiğimiz parayla 3 tane bu cihazdan alırdık.

Mneron44

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi max 2
Konular
4
Alacağım ve aldığımda ilk yapacağım iş bu elimdeki veletle ( Iphone 7 plus ) karşılaştırmak olacak.
Sana şöyle söyleyeyim kardeş kısaca o zaman 7 plus ta ne şikayetin varsa bu cihaz o açıkları kapatıcak

Oyla:

halikjk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
halikjk
Cihazım
mi max
Konular
2
Bunu bilmiyordum.İthalatçı garantili olduğundan olmaz sanıyordum
Bu işin firmalarla falan alakası yok hocam. Mesafeli satışta cayma hakkı sadece gıda, iç giyim, kitap dergi gazete gibi belli başlı bir kaç ürün dışında her üründe vardır. (Bir ara baya bir okuyup incelemiştim) Firmaların kafalarına göre koyduğu o iade maddeleri kanunun üstünde değil. Kanun açık. En sonunda tüketici hakem heyetine gider o da sizden yana çıkar.

Oyla:

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
Bu işin firmalarla falan alakası yok hocam. Mesafeli satışta cayma hakkı sadece gıda, iç giyim, kitap dergi gazete gibi belli başlı bir kaç ürün dışında her üründe vardır. (Bir ara baya bir okuyup incelemiştim) Firmaların kafalarına göre koyduğu o iade maddeleri kanunun üstünde değil. Kanun açık. En sonunda tüketici hakem heyetine gider o da sizden yana çıkar.

Onları biliyorum ancak,firmalar bunun için bir kriter belirlemişlerdir.Yoksa herkes telefonu almadan 1 hafta dener,beğenmez geri iade eder.

Oyla:

halikjk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
halikjk
Cihazım
mi max
Konular
2
Onları biliyorum ancak,firmalar bunun için bir kriter belirlemişlerdir.Yoksa herkes telefonu almadan 1 hafta dener,beğenmez geri iade eder.
Hocam diyorum ki bunun firmalarla bir alakası yok. Devlet bir kanun koymuş. Firma istediğini belirlesin, kanunun üstünde bir gücü var mı?
Bu hakkın var ister kullan ister kullanma. Ne hakkımız olup olmadığını bilmediğimiz için şaşırıyoruz tabi. Ama durum bu.

Oyla:

TaNGo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih Emre
Cihazım
Redmi Pro
Konular
10
Hocam diyorum ki bunun firmalarla bir alakası yok. Devlet bir kanun koymuş. Firma istediğini belirlesin, kanunun üstünde bir gücü var mı?
Bu hakkın var ister kullan ister kullanma. Ne hakkımız olup olmadığını bilmediğimiz için şaşırıyoruz tabi. Ama durum bu.
Hocam sim kart taktığınız bir telefonu kafanıza göre beğenmedim diyip iade edemezsiniz heleki görüp aldıysanız hiç edemezsiniz benim başıma geldi biliyorum hakem heyetleride sizden yana olduğu yok her türlü malı satanın insafına kalıyorsunuz.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Arap

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arap
Cihazım
Mi max 2
Konular
0
Bana göre gelmiş geçmiş en iyi dizayn ve malzeme kalitesi Huawei Mate 7'dir, Mi max'ı incelerken, mate7 ye çok yakın buldum ve maalesef Mi Max 2 beklentilerim dışında Max 1 e göre daha yuvarlatılmış ve iphone a benzetilmiş buldum ve buna rağmen, nasılsa kılıfla kullanacağım ve o anda 6.44 inch ekran büyüklüğünde başka bir cihaz yoktu piyasada ve en yenisi de buydu, aldım ve kati surette hiç pişman değilim, iyiki almışım ve Xiaomi'ci olmuşum....hatta resmen MIUI sever oldum...Eğer Mi Max 3 söylentilere göre aynı Kasa ile 7 inch olacaksa, istendiği kadar yuvarlatılmış olsun, tereddüt etmeden alacağım....

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Skorpi hocam bu arada global kararlı rom için yakın zamanda bir güncelleme geliyormu varmı duyumunuz

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi hocam bu arada global kararlı rom için yakın zamanda bir güncelleme geliyormu varmı duyumunuz
Herhangi bir duyumum yok ama ben size beta global tavsiye ederim

Oyla:

Arap

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arap
Cihazım
Mi max 2
Konular
0

Çok istiyorum ama yüklemeyi beceremem diye çok korkuyorum laf aramızda
[doublepost=1515787240,1515787115][/doublepost]
Çok istiyorum ama yüklemeyi beceremem diye çok korkuyorum laf aramızda
Detaylı bir anlatımla yardımcı olursanız sevinirim yinede korkmadan yaparmıyım bilemem
[doublepost=1515789863][/doublepost]

Global beta nın linkini atarmısınız valla gözümü kararttım yüklicem beratı, anladığım kadarıyla önce yedekleme yapıcam sonra verdiniz romu telefona yükleyip güncelleyiciden yükledim dosyayı indiricem indirdikten sonra yedeklemeleri tekrar geri yüklicem doğrumu yanlışım varsa düzeltin lütfen

Oyla:

halikjk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
halikjk
Cihazım
mi max
Konular
2
Hocam sim kart taktığınız bir telefonu kafanıza göre beğenmedim diyip iade edemezsiniz heleki görüp aldıysanız hiç edemezsiniz benim başıma geldi biliyorum hakem heyetleride sizden yana olduğu yok her türlü malı satanın insafına kalıyorsunuz.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hakkımızı aramadığımız için(ben de dahil) hep satıcıların insafına kalıyoruz zaten.
Bu sim kart olayı n11 in kurallarında yazıyor ama bildiğin kanuna aykırı.
Yani mantıklı olalım benim firmamda şirketimde kanunda yazan değilde benim kurallarım geçerlidir ve bu kurallar devletin kanunlarından üstündür deme hakkı var mı?

Oyla:
Üst Alt