Rehber Mi Band 5 Orijinal Yazılımlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Üstad selam, umarım mesajı yanlış anlamamışsındır. Emeğin büyük, tüm mesajları da okudum ayrıca bu başlıkta... Sadece iOS için başka başlıklarda çözüm arayan arkadaşlara hatırlatma ve spesifik bilgi içeriğini buraya dahil etmek istedim.

Selamlar.

Est hocam yanlış anlaşılacak bişey yok ki. Hepimiz birilerine yardımcı olma çabasındayız müsait olduğumda anlatımı konuya ekleyeceğim zaten..

Notify Fitness uygulamasını kaldırınca tekrar ingilizce mi oluyor? Benim için karakterler okunsun yeterli. Mesajlarda okunmuyor Türkçe karakterde

En son düzenleyip upload ettiğim dosyada öyle bir problem yaşanmıyor sanırım. Bi kaldırıp deneyebilirsiniz isterseniz.

eyydost_06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
SERHAT
Cihazım
XİAOMİ Mİ5S
Konular
3
Selamün Aleyküm dostlar.
Malumunuz Mi Band 4 cihazımız geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme aldı.
Bu güncelleme sonunda dil yine İngilizce oldu.
Ben de firmware ve resource dosyalarının nete düşmelerini bekledim.
Bugün dosyaları indirdim ve Türkçeleştirdim.
Şimdi de sizlere paylaşımı yapacağım...

Anlatım Android..
1- Öncelikle aşağıda vermiş olduğum linklerdeki Firmware ve Resource dosyalarını indirip telefonun hafızasına atıyoruz.
2- Sonrasında Mi Fit uygulamamızın en son sürümünü PlayStore'den indirip kuruyoruz ve tüm izinleri sağlıyoruz.
3- Mi Fit programımıza girip Senkron işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Bittikten sonra arka planda açık kalsın.
4- Sonrasında Notify & Fitness for Mi Band uygulamasını PlayStore'den indiriyoruz.
5- Notify & Fitness for Mi Band uygulamasına giriyoruz ve senkron için gerekli izinleri sağlıyoruz.
6- Sonrasında Ayarlar sekmesine giriyoruz, Buradan da Araçlar bölümüne giriyoruz.
7- Mi Band Ürün Bilgisini Güncelleyin seçeneğine giriyoruz.(Daha önce 1.0.7.44 sürümüne güncelleyenler direkt 10. basamaktan devam edebilirler)
8- Dosya Seçin butonuna tıklayıp size vermiş olduğum "cinco_v1.0.7.44_Ft1.0.fw " dosyasını seçiyoruz ve güncelleme işlemine başlıyoruz.
9- Güncelleme işlemi biraz uzun sürebilir telaş etmeyin.
10- Cihaz güncellemeyi bitirdikten sonra programdan bir önceki sekmeye gelip tekrardan size vermiş olduğum "Edit_by_tincebiz_cinco_v78.bin" dosyasını seçiyoruz ve güncelleme işlemine başlıyoruz.
11- Bu işlem de biraz uzun sürebilir telaşlanmayın.
12- Bileklik ekranında Updating... yazısı kaybolana kadar kesinlikle hiç bir işlem yapmayın!!!
13- Cihazımız güncellemeyi tamamladıktan sonra tekrardan Notify & Fitness for Mi Band uygulamasındaki ayarlar menüsünden araçlar kısmına girip Mi Band Dil Ayarları bölümüne giriyoruz.
14- Açılan diller sekmesinden aşağıda sıraladığım dillerden herhangi birisini seçip tamam diyoruz.

Anlatım İos..
1- App Store'dan Mi Fit'i indirin ve Mi Band 4ü bağlayın ve bağlı kalsın.
2- App Store'dan AmazTools'u indirin ve kurun.
3- AmazTools'dan sağ alttaki 3 noktaya basın "New Connection" seçin burdan mi band 4ü seçip eşleştirin.
4- Tekrar sağ alttaki 3 noktaya basın ve "install custom file" seçin. Verdiğim v1.0.6.24 sürümü için olan "Edit_by_tincebiz_cinco_v65.bin" dosyasını seçin ve install diyin.
5- Sağ alttaki 3 nokta "more" basın ve "watch langague"dan istediğiniz dili seçin. Birkaç saniye sonra türkçe olacak.

Mi Band 4 cihazımız artık Türkçe...
Hepinize kolay gelsin...
Bir beğeniyi çok görmeyin lütfen...

Not: Senkronize ediliyor, güncelleniyor, sarj oluyor, tam sarj oldu ifadeleri değiştirelemediği için bunlar türkçe olmuyor.

Türkçe olan diller...
Fransızca
İspanyolca
İtaliano
Russian
German
Polish
Vietnam Dili
Ukrayna
İngilizce(Sadece menü dilinde "ĞÜŞİÖÇğüşıöç" harfleri "GUSIOCgusioc" Şeklinde Gözükür)
Türkçe(Sadece menü dilinde "ĞÜŞİÖÇğüşıöç" harfleri "GUSIOCgusioc" Şeklinde Gözükür)

eyvallah kardeşim çok işime yaradı ...

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Öncelikle emeğinize ve ellerinize sağlık. Oldukça faydalı bir çalışma olmuş. Açıkçası henüz deneme fırsatım olmadı ancak bir kaç sorum olacak.
Bu işlemleri uygulayıp Türkçe dil ve karakter desteğine kavuştuktan sonra Xiaomi tarafından verilen herhangi bir güncellemeyi direk mifit üzerinden kurmak mümkün oluyor mu?

Ve bu şekilde güncelleme yapmak mümkün oluyorsa, yapılan ayarlamalar kayboluyor mu?

Son olarak diyelim ki herhangi bir güncelleme gelmedi ancak kendi isteğimizle tamamen stock duruma dönmek mümkün müdür?

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Öncelikle emeğinize ve ellerinize sağlık. Oldukça faydalı bir çalışma olmuş. Açıkçası henüz deneme fırsatım olmadı ancak bir kaç sorum olacak.
Bu işlemleri uygulayıp Türkçe dil ve karakter desteğine kavuştuktan sonra Xiaomi tarafından verilen herhangi bir güncellemeyi direk mifit üzerinden kurmak mümkün oluyor mu?

Ve bu şekilde güncelleme yapmak mümkün oluyorsa, yapılan ayarlamalar kayboluyor mu?

Son olarak diyelim ki herhangi bir güncelleme gelmedi ancak kendi isteğimizle tamamen stock duruma dönmek mümkün müdür?

Firmware üzerinde herhangi bir işlem yapılmadığından güncellemeler kesilmiyor alıyorsunuz.
Yapılan güncellemeden sonra sadece dil desteği gider, ama tabiki her güncellemede olduğu gibi biz yine dil desteği ekleyeceğiz ölmediğimiz sürece.
Kendi istediğiniz ile stock yazılıma dönmeniz elbette mümkün...

emrahk06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T, MiBand 4
Konular
1
Türkçeleştirme işlemini yaptım. Türkçe oldu fakat mesajlarda karakterler hala düzgün görünmüyor. Sorun ne olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç denemeden sonra, Notify Fitness kapatıldığında Türkçe karakterleri göstermediğini fark ettim. NF de MiFit gibi arka planda çalışması gerekiyor

Son düzenleme:

recep266

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Recep
Cihazım
Lg g6
Konular
0
Ya arkadaşlar tarih te meseşa 28/11 yazıyodu birden 28.11 oldu nasıl düzelir

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Türkçeleştirme işlemini yaptım. Türkçe oldu fakat mesajlarda karakterler hala düzgün görünmüyor. Sorun ne olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç denemeden sonra, Notify Fitness kapatıldığında Türkçe karakterleri göstermediğini fark ettim. NF de MiFit gibi arka planda çalışması gerekiyor

Malesef hocam. Firmwareye henüz türe karakter desteği gelmediği için böyle...

Ya arkadaşlar tarih te meseşa 28/11 yazıyodu birden 28.11 oldu nasıl düzelir

Yeni güncelleme ile böyle oldu.

ariskaraca

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aris
Cihazım
KRC
Konular
0
İleride fabrika ayarlarına (ingilizce) yapmak istediğimde factory reset dediğimde ingilizce olucak mı ya da mi fit uygulaması üzerinden güncelleme geldiğinde olucak mı? Sistem dosyaları zarar görür mü? Backup alıp yapmakta fayda var.

Maykli

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhi
Cihazım
Note 7
Konular
0
İleride fabrika ayarlarına (ingilizce) yapmak istediğimde factory reset dediğimde ingilizce olucak mı ya da mi fit uygulaması üzerinden güncelleme geldiğinde olucak mı? Sistem dosyaları zarar görür mü? Backup alıp yapmakta fayda var.
denilenleri yaptıktan sonra factory reset yaptım ama bilekliğin menü dili türkçe kaldı ingilizce olmaı bnim için önemli olan gelen mesaj veya whatshap mesajlarının türkçe karakter desteklemesiyle ama desteklemiyor yada ben yapamadım hala gelen mesajlarım işğ ler ? işareti olarak çıkıyor karşıma o yüzden factory reset yapıp ilk aldığım gibi olsun dedim türkçe kaldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt