Rehber [Mi A3] En iyi Gcam ve ayarları

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Klonlama yap(a)mıyorum. Bir defa canım yandı. Klonlama uygulamasından telefonuma virüs girmişti hatırlarsanız.

Hypercam R6'yı nasıl kullandığımı soracak olursanız, Burial ile çakıştığından kullanamıyorum. Selfie çekimlerimi stok kamera ile yapıyorum.

Hypercam R6'nın sürümü 6.1 olmasına rağmen neden Burial 7.2 ile çakıştığını anlamıyorum. Oysa Camera PX ile güzel güzel geçiniyorlardı.
Burial vA yi tekrar kurdugumda garip bir sekilde aux tuslarinin geri geldigini farkettim hocam. Klon oldugu zaman bu tuslar kayboluyordu.
Aux kullanan gcam surumleri klonlanirsa aux calismaz hocam. O yuzden aux destegi olan butun gcamler cakisiyor. Camera px de aux olmadigi icin istedikleri gibi klonlayip guncelleme verebiliyorlar.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Burial vA yi tekrar kurdugumda garip bir sekilde aux tuslarinin geri geldigini farkettim hocam. Klon oldugu zaman bu tuslar kayboluyordu.
Aux kullanan gcam surumleri klonlanirsa aux calismaz hocam. O yuzden aux destegi olan butun gcamler cakisiyor. Camera px de aux olmadigi icin istedikleri gibi klonlayip guncelleme verebiliyorlar.
HyperCam R6 ve Burial vA'yı aynı anda yüklemek isterdim. Çakışma sebebi aux kamera eklentileriyse HyperCam'in önceki sürümlerine göz atayım. Burial ile barış içinde çalışacak bir sürüm bulursam iyi olacak.

Bu arada biliyorsunuz ben gündüz saatlerinde de bazen "gece görüşü" modunu kullanıyorum. Gece görüşü modunda çektiğim fotoğraflarda hareketli cisimlerin bulanık çıkmadığını fark ettim. Kafesin üzerinde kendi halinde oynayan muhabbet kuşunu "kamera" modunda çektiğimde hareket bulanıklığı oluşurken "gece görüşü" modunda çektiğimde çok daha sabit fotoğraflar elde ettim. :)

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
HyperCam R6 ve Burial vA'yı aynı anda yüklemek isterdim. Çakışma sebebi aux kamera eklentileriyse HyperCam'in önceki sürümlerine göz atayım. Burial ile barış içinde çalışacak bir sürüm bulursam iyi olacak.

Bu arada biliyorsunuz ben gündüz saatlerinde de bazen "gece görüşü" modunu kullanıyorum. Gece görüşü modunda çektiğim fotoğraflarda hareketli cisimlerin bulanık çıkmadığını fark ettim. Kafesin üzerinde kendi halinde oynayan muhabbet kuşunu "kamera" modunda çektiğimde hareket bulanıklığı oluşurken "gece görüşü" modunda çektiğimde çok daha sabit fotoğraflar elde ettim. :)
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
Selfie için hyper e4 ü deneyebilirsiniz. Burial ile çakışmıyor. Fotoğraf çevirme özelliğide mevcut. angel~~
Kullandığım xml yi ek olarak ekliyorum.

Ekli dosyalar

• hyper-selfie-final-fd.xml
    13 KB · Görüntüleme: 4

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.
Selfie için hyper e4 ü deneyebilirsiniz. Burial ile çakışmıyor. Fotoğraf çevirme özelliğide mevcut. angel~~
Kullandığım xml yi ek olarak ekliyorum.
Hypercam E4 ve R4'ü indirip kurmaya çalıştım ancak ayrı kurulum yapmadı, Burial'i güncellemeye çalıştı. Sen kimsin ki Burial'i güncellemeye çalışıyorsun deyip kapattım :D

mfurkant1998

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 5S & Mi A3
Meslek
Öğrenci
Konular
6
Parrot043'un yaptığı Gcam 7.3 V2 versiyonu için ayarlar mevcut mu hocam? XML dosyası olarak değil de, kendi elimizle değiştireceğimiz ayarlar en iyi şekilde nasıl olur? Bakarsanız sevinirim hocam :)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Parrot043'un yaptığı Gcam 7.3 V2 versiyonu için ayarlar mevcut mu hocam? XML dosyası olarak değil de, kendi elimizle değiştireceğimiz ayarlar en iyi şekilde nasıl olur? Bakarsanız sevinirim hocam :)
Tavsiye edilen bir XML dosyasını yükledikten sonra ayarlarda nelerin değiştiğini bir kenara not edebilir veya ayarların ekran görüntülerini alabilirsiniz. Daha sonra uygulama ön belleğini temizleyip bu ayarları manuel olarak girerek (ve belki kendinize göre özelleştirerek) yeni ve telefonunuzla %100 uyumlu bir XML dosyası oluşturabilirsiniz.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Snapseed uygulamasındaki şu araçları da oldukça beğendim.
Denemenizi öneririm.

Araçlar > Ayrıntılar > Ayar butonu > Keskinleştirme > +50
- Fotoğraftaki ince detayları gerçekten daha belirgin hale getiriyor.

Araçlar > Eğriler > Kartlar butonu > N01
- Fotoğrafın aydınlığını artırıyor. Mavi-kırmızı-yeşil renkleri yeniden düzenliyor.

@ mevcetin

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Snapseed uygulamasındaki şu araçları da oldukça beğendim.
Denemenizi öneririm.

Araçlar > Ayrıntılar > Ayar butonu > Keskinleştirme > +50
- Fotoğraftaki ince detayları gerçekten daha belirgin hale getiriyor.

Araçlar > Eğriler > Kartlar butonu > N01
- Fotoğrafın aydınlığını artırıyor. Mavi-kırmızı-yeşil renkleri yeniden düzenliyor.

@ mevcetin
Öneriniz için teşekkürler hocam.

Keskinleştirme sonuçları şöyle:
Üstteki normal gcam, alttaki snapseedden bahsettiğiniz ayar.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Burada ise üstteki gcam normal, alttaki lightroomdan netleştirmem.

Ek olarak, benim xml yi kullanmaya devam ediyormusunuz?
Beğendiğiniz, beğenmediğiniz, şöyle olsa iyi olur dediğiniz yerler var mı?

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Öneriniz için teşekkürler hocam.

Keskinleştirme sonuçları şöyle:
Üstteki normal gcam, alttaki snapseedden bahsettiğiniz ayar.

Burada ise üstteki gcam normal, alttaki lightroomdan netleştirmem.

Ek olarak, benim xml yi kullanmaya devam ediyormusunuz?
Beğendiğiniz, beğenmediğiniz, şöyle olsa iyi olur dediğiniz yerler var mı?
Ekran görüntülerine göre Lightroom'un keskinleştirme aracı daha başarılı çalışmış gibi görünüyor. Sizin fikriniz nedir?

XML dosyalarınızı kullanmaya devam ediyorum. Birkaç değişiklik yaptım.

Gündüz konfigürasyonunda;

Sharpness: 1.0 yaptım. (İnsan yüzlerinin doğal/yumuşak gürünmesi konusunda garantici davrandım. 1.125 değerinin belki hiç zararı yoktu.)

Denoise: 0.375 yaptım. (Tüm denoise değerlerini 0.375'e düşürdüm. Güneşli bir havada çekilen fotoğraflarda neredeyse hiç noise olmuyor. Gereksiz denoise yaparak detay kaybı yaşamak istemedim. Bu değerlerle kullandığımda yeterli ışıklandırılmayan mekanlarda noise oluyor ama önemsemiyorum.)

Gece konfigürasyonunda;

Denoise: 1.0 yaptım. (Tüm denoise değerlerini 1.0 yaptım. 0.75 değerini az bulduğumdan değil garantici davrandığımdan böyle yaptım. 0.75 ve 1.0 değerlerini karşılaştırmadım. Birbirlerine üstünlükleri var mı bilmiyorum. Zaten "gece fotoğrafı" pek çekmiyorum. Ayda bir lazım oluyor.)

Astro Max Exposure Time: 1 yaptım. (Tripod kullanmadığımdan uzun süreli pozlamaya kollarım dayanmıyor. Kıpırdadıkça fotoğrafın netliği bozuluyor. Bu yüzden süreyi düşürdüm. Bu haliyle bile bazen 15 saniye beklemem gerekiyor. Matematiğini araştırdım ve şu formülü buldum: Toplam bekleme süresi = Pozlama süresi * HDR Frame. Yani gece görüşü modunda 1 saniye pozlama yapmak için 1*15=15 saniye sabit beklemek gerekiyor. 2 saniye pozlama için 2*15=30 saniye sabit beklemek gerekiyor. Telefonun kapasitesini keşfetmeye çalıştım. Toplam pozlama süresi 32 saniyeyi geçmedi. Bunun için 8 dakika beklemek gerekti.)

Önemli bir hususu daha paylaşmak istiyorum. Telefonumuzun ekran paneli AMOLED olduğundan fotoğrafları gerçeğinden daha sarımtırak gösteriyor. Çektiğim fotoğrafları IPS ekranlı bir telefona gönderip baktığımda fotoğraflarımın aslında beyaz (soğuk) olduğunu fark ediyorum. Gerçek renk tonlarını yakalamak için kendi ekranımda daha sarımtırak görünen fotoğraflar çekmem gerekiyor. Snapseed'de yukarıda belirttiğim N01 ayarı bu konuda işime yarıyor. Bu konuda sizin de önerilerinizi duymak isterim.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Ekran görüntülerine göre Lightroom'un keskinleştirme aracı daha başarılı çalışmış gibi görünüyor. Sizin fikriniz nedir?

XML dosyalarınızı kullanmaya devam ediyorum. Birkaç değişiklik yaptım.

Gündüz konfigürasyonunda;

Sharpness: 1.0 yaptım. (İnsan yüzlerinin doğal/yumuşak gürünmesi konusunda garantici davrandım. 1.125 değerinin belki hiç zararı yoktu.)

Denoise: 0.375 yaptım. (Tüm denoise değerlerini 0.375'e düşürdüm. Güneşli bir havada çekilen fotoğraflarda neredeyse hiç noise olmuyor. Gereksiz denoise yaparak detay kaybı yaşamak istemedim. Bu değerlerle kullandığımda yeterli ışıklandırılmayan mekanlarda noise oluyor ama önemsemiyorum.)

Gece konfigürasyonunda;

Denoise: 1.0 yaptım. (Tüm denoise değerlerini 1.0 yaptım. 0.75 değerini az bulduğumdan değil garantici davrandığımdan böyle yaptım. 0.75 ve 1.0 değerlerini karşılaştırmadım. Birbirlerine üstünlükleri var mı bilmiyorum. Zaten "gece fotoğrafı" pek çekmiyorum. Ayda bir lazım oluyor.)

Astro Max Exposure Time: 1 yaptım. (Tripod kullanmadığımdan uzun süreli pozlamaya kollarım dayanmıyor. Kıpırdadıkça fotoğrafın netliği bozuluyor. Bu yüzden süreyi düşürdüm. Bu haliyle bile bazen 15 saniye beklemem gerekiyor. Matematiğini araştırdım ve şu formülü buldum: Toplam bekleme süresi = Pozlama süresi * HDR Frame. Yani gece görüşü modunda 1 saniye pozlama yapmak için 1*15=15 saniye sabit beklemek gerekiyor. 2 saniye pozlama için 2*15=30 saniye sabit beklemek gerekiyor. Telefonun kapasitesini keşfetmeye çalıştım. Toplam pozlama süresi 32 saniyeyi geçmedi. Bunun için 8 dakika beklemek gerekti.)

Önemli bir hususu daha paylaşmak istiyorum. Telefonumuzun ekran paneli AMOLED olduğundan fotoğrafları gerçeğinden daha sarımtırak gösteriyor. Çektiğim fotoğrafları IPS ekranlı bir telefona gönderip baktığımda fotoğraflarımın aslında beyaz (soğuk) olduğunu fark ediyorum. Gerçek renk tonlarını yakalamak için kendi ekranımda daha sarımtırak görünen fotoğraflar çekmem gerekiyor. Snapseed'de yukarıda belirttiğim N01 ayarı bu konuda işime yarıyor. Bu konuda sizin de önerilerinizi duymak isterim.
Evet hocam lightroom daha başarılı.

Denoise konusunda size şöyle söylüyüm:
Global spatial denoise değeri düştükçe daha çok denoise yapar.
Luma denoise ışık gürültüsünü azaltır. (Bildiğimiz noise) değeri yükseltildikçe denoise yapma oranı artar.
Chroma denoise renk gürültüsünü azaltır. Gece çektiğimiz resimlerde ya da gündüz çektiğimiz resimlerde karanlık alanlarda mor ve mavi renkler oluşur. Bu chroma denoise oranını yükselttiğimiz kadar bu renkleri engeller. Tabi fazla yükseltirsek renk gürültüsüne değil resmin gerçek renklerine müdahale etmeye başlar.

Ben uzun pozlama için tripod kullanıyorum ve 8 dakikalık çekimler yapıyorum. Fakat amoled ekrana sahip olduğum için ekran parlaklığını otomatikten çıkarıp en düşüğe alarak amoled yanığınada engel olmaya çalışıyorum.

Çektiğimiz resimleri kendi ekranımıza göre ayarlamak en iyisi hocam. Çok fazla ve farklı ekran türü var piyasada, çekilen resimler her birinde farklı görünüyor. Onlar için uğraşmayın. Çektiğiniz resmin önce size güzel görünmesi gerek angel~~

Aşağıdaki resmi burial vA ile 8 dakikalık astro modunda çektim. Gördüğünüz gibi chroma noise problemi oluştu.

Bu resmi Ultracam 3.2.3 ile 8 dakikalık astro modunda aynı xml ile çektim. Fakat bunda bir sorun yok.

İki fotoğrafıda lightroom ile keyfimce düzenledim.

Üst Alt