- Adım
- Teknisyen
- Cihazım
- Xiaomi Mi A3
- Konular
- 13
- Konu Sahibi Konu Sahibi
@ delibalta : Linkini paylaştığınız Pixelcam ve konfigürasyonunu denedim. Parrot'u daha başarılı buldum. Pixelcam'de çekilen fotoğrafların daha keskin olması yanıltmasın. Kütüphanede netlik (keskinlik) ayarı 1.75 yapılarak %75 artırılmış. Aynısı Parrot'ta da yapılabilir ama ben tercih etmedim. Keskinlik doğa fotoğraflarında güzel görünse de insan fotoğraflarında çok kötü görünebiliyor. Ayrıca fotoğrafa sonradan keskinlik ayarı yapılabilirken tersi yapılamıyor. (Keskinliği artırmak için Google Fotoğraflar - Çarpıcı seçeneği kullanılabilir.) Bu sebeple fotoğrafı standart çekip sonradan keskinleştirmek daha mantıklı. Bir diğer husus, Pixelcam'de Dehaze ayarı bulunmuyor. Daha önce paylaştığım muhabbet kuşu testini Pixelcam'e de uyguladım ve dehaze sebebiyle Pixelcam de başarısız oldu. Şuradan inceleyebilirsiniz: Gcam - [Türkçe] Google Kamera 7.3.018 - Burial v4Teşekkürler cavabınız için. Bir sorum daha var hem sizde görmemişseniz test etmiş olursunuz, xda forumlarında bir kullanıcı mi a3 için gcam uygulamalarını sürekli karşılaştırma yapıyor ve pixelcam'ın hep daha iyi olduğunu söylüyor baktığımda pixelcam renkleri sanki daha iyi veriyor gibi yoksa yanlışmı görüyorum siz daha uzmanı olduğunuz için sormak istedim doğru renkleri ayırt edebilirsiniz. Parrot'un verdiğiniz ayarlarıyla ve pixelcam'la karşılaştırma yapıp düşüncelerinizi söylermisiniz? Kullanıcı pixelcam'da değiştirme yapmadan şu config dosyasıyla çekim yapıyor;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Pixelcam;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Buda xda kullanıcısının profili son yazdıklarına bakmak isterseniz diye;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
@ mevcetin : Test etmem için özelden paylaştığınız Burial v4 selfie konfigürasyonunu hem gece hem gündüz denedim ve Parrot ile karşılaştırdım. Parrot'u daha doğal buldum. Parrot'la çektiğim selfieler stok fotoğrafların iyileştirilmiş hali gibi duruyor ve beğeniyorum. Parrot 7.3 sürümünü eski meşhur 6.2'nin halefi olarak görmeye başladım.
--------------------------------
Parrot sürümüyle ilgili birkaç detay daha ekleyeyim. Kullandığım tüm Gcam sürümlerinde olduğu gibi bu sürümde de "kızıllık" ve "turunculuk" sorunları var.
Çözüm yolları:
* Fotoğrafın genelinde kızıllık sorunu varsa Google Fotoğraflar'da düzenlemeyi açıp "sıcaklık" ayarını hafif sola çekiniz.
* Sadece insan yüzleri kızıl görünüyorsa Google Fotoğraflar'da düzenlemeyi açıp "tonlama" ayarını hafif sola çekiniz.
* İnsan yüzleri turuncu görünüyorsa Google Fotoğraflar'da düzenlemeyi açıp "cilt tonu" ayarını hafif sola çekiniz.
* Bunların haricinde "Otomatik Beyaz Dengesi" özelliğini deneyebilirsiniz lakin güneş ışığının beyaz görünmemesine dikkat ediniz.